2021 Yılı Faaliyet Raporu

SUNUŞ

 

Değerli Meclis Üyeleri,

Belediyemiz; yasaların yüklediği görev ile halkın beklentileri doğrultusunda, Şabanözü’de yaşayanların tarihi, coğrafi ve toplumsal yapısına uygun olarak gelişmesini ve ilerlemesini vizyon, sanayisiyle model bir ilçe ve modern belediyecilik anlayışı ile yaşanılır bir kent Şabanözü’ne kavuşmayı kendine misyon edinmiştir.

Bu bağlamda ilçemizi bölgesinin prestij ilçelerinden biri yapmak, halkımızın teveccühlerine layık olmak, Gümerdiğin – Gürpınar ve Karaören mahalleleri de dahil Şabanözü’de yaşayan hemşehrilerimizin yaşam kalitesini yükseltmek, daha huzurlu ve mutlu olmalarına katkı sağlamak amacıyla 2019 yılı Nisan ayında başladığımız çalışmalarımıza hızla, mesai mefhumu gözetmeksizin gece-gündüz azimle devam edilmiş ve aynı gayret, hoşgörü ve azimle devam edilmektedir.

Tüm dünyayı etkisi altına alan küresel ve ulusal bir sorun haline gelen Koronavirüs Covid 19  nedeniyle 2020 yılında olduğu gibi 2021 yılında da  çalışmalarımızın büyük bölümü pandemi kurallarına uyularak yapılmıştır.

Şabanözü’nün gözle görülür değişimi devam etmektedir. Özellikle çevre ilçelerle karşılaştırıldığında, model ve modern bir kent olma yolunda emin adımlarla ilerlediği, özellikle yeni yapılan modern konutlar, sosyal – kültürel mekanları, spor – yeşil alanları ve 5000’i geçkin çalışanının bulunduğu sanayisi ile sürekli gelişen ve değişen bir ilçe olduğu herkes tarafından gözlenmekte, farkımız bilinmektedir.

İlçemiz, Çankırı’nın en dinamik-modern, çalışan sayısının çokluğu ve genç nüfus nedeniyle insan sirkülasyonunun olduğu en canlı ve en büyük ilçesi olma özelliğini sürdürmektedir.

Adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre 2021 yılı sonu itibariyle ilçe merkez  nüfusumuz 8843 olmuştur.

Hoşgörüsü bol, mutlu ve huzurlu insanların yaşadığı, İşsizi olmayan Şabanözü’müzü, daha da yaşanılır bir kent olma yolunda koyduğumuz hedefler doğrultusunda yaptığımız çalışmalarda fedakarca çalışıp emeğini esirgemeyen mesai arkadaşlarıma, ve siz değerli Meclis üyelerimize teşekkür eder, bize sürekli desteğini esirgemeyen Şabanözü halkına sevgi ve saygılarımı sunarım.

5393 sayılı yasanın 56 ncı maddesi ve 5018 sayılı yasının 41 nci maddesi ve Kamu İdarelerince Hazırlanacak Faaliyet Raporları Hakkında Yönetmeliğe göre, Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Amirliği birimlerince hazırlanan birim faaliyet raporları Şubat ayı içerisinde tarafıma/başkanlık makamına sunulmuştur.

 

Raporların tarafımdan incelenmesi neticesi birim faaliyet raporları esas alınarak hazırlanan 01.01.2021 – 31.12.2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen Belediyemiz çalışmalarına ait 2021 yılı faaliyet sonuçlarını gösteren Şabanözü Belediyesi 2021 Yılı İdare Faaliyet Raporu  aşağıda sunulmuştur.

 

 

 

 

İÇİNDEKİLER :

 

I-GENEL BİLGİLER

A-Misyon ve Vizyon

B-Yetki, Görev ve Sorumluluklar

C-İdareye İlişkin Bilgiler

1- Fiziksel Yapı

2- Örgüt Yapısı

3- Bilgi ve Teknolojik Kaynaklar

4- İnsan Kaynakları

5- Sunulan Hizmetler

6- Yönetim ve İç Kontrol Sistemi

D- Diğer Hususlar

 

II- AMAÇ VE HEDEFLER

A- İdarenin Amaç ve Hedefleri

B- Temel Politikalar ve Öncelikleri

C- Diğer Hususlar

 

III- FAALİYETLERE İLİŞKİN BİLGİ VE DEĞERLENDİRMELER

A- Mali Bilgiler

1- Bütçe Uygulama Sonuçları

2- Temel Mali Tablolara İlişkin açıklamalar

3- Mali denetim sonuçları

4- Diğer Hususlar

 

 

 

B- Performans Bilgileri

1- Faaliyet ve Proje Bilgileri

2- Performans Sonuçları Tablosu

3- Performans Sonuçlarının Değerlendirilmesi

4- Performans Bilgi Sisteminin Değerlendirilmesi

5- Diğer Hususlar

 

IV- KURUMSAL KABİLİYET VE KAPASİTENİN DEĞERLENDİRİLMESİ

A- Üstünlükler

B- Zayıflıklar

C- Değerlendirme

 

V- ÖNERİ ve TEDBİRLER

 

EKLER

Ek-1    : Üst Yöneticinin İç Kontrol Güvence Beyanı

Harcama Yetkilileri İç Kontrol Güvence Beyanları

Mali Hizmetler Birim Yöneticisinin Beyanı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. GENEL BİLGİLER

 

 

A – Misyon, Vizyon

 

 

A-1 Misyon

Kanun, Yönetmelik ve ilgili mevzuat hükümlerine uyarak Şabanözü’nü daha modern, yaşanabilir bir kent olarak gelecek nesillere hak ettikleri şekilde bırakmak, Şabanözü’de ikamet eden vatandaşlarımızın mahalli müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, yaşam kalitesini ve ekonomik durumunu yükseltmek için sosyal ve kültürel çalışmalar yapmaktır.

 

A-2 Vizyon

Karşılıklı saygı ve sevgiye dayalı, vatandaş odaklı, halkıyla istişare içerisinde, şeffaflık ilkesine uyan, Kamu yararı gözeten, eşitlik hakkaniyet ve demokratik devlet ilkesine bağlı, hukuk devleti anlayışını benimseyen, belde halkına layık olduğu hizmeti sunmaktır.

 

 

B- Yetki-Görev Ve Sorumluluklar

Belediyemizin yetki, görev ve sorumlulukları 5393 sayılı Belediye kanununda belirlenmiş olup, bütün birimler yetki görev ve sorumlulukları çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

 

 

 

Cİdareye İlişkin Bilgiler

1- Fiziksel Yapı

Şabanözü Belediyesi çarşı merkezindeki hizmet binası (2021 yılı Aralık ayında yeni yapılan hizmet binasına taşındık) ile Yeni Mahallede bulunan Fen İşleri (garaj) binası ve Sağlık Mahallesindeki su işlerinde kullanılan binalarda hizmet vermektedir.

 

 

ŞABANÖZÜ BELEDİYESİ ARAÇ DURUMU

 

 KAMYON DAMPERLİ KAMYONET KAMYONET İTFAİYE İTFAİYE ÖNCÜ ARACI GRAYDER ASFALT  KAMYONU KAZICI YÜKLEYİCİ SİLİNDİR ÇÖP KAMYONU CENAZE ARACI YOL SÜPÜRME ARACI YÜKLEYİCİ TRAKTÖR OTOBÜS MİNİBÜS VİDANJÖR BİNEK OTOSU PANELVAN TOPLAM
3 2 1 2 5 2  

 

1

3 2 3 1 1 1 2 5 2  

 

2

4 1 43

 

 

ARAÇ DURUMU:

 

Belediyemiz araç parkı devlet desteği ve Belediyemiz imkanları ölçüsünde sürekli yenilenmektedir.

 

Belediyemizde; 2 adet İtfaiye  – 5 adet İtfaiye Öncü Aracı – 1 adet Yükleyici – 3 adet Kazıcı yükleyici – 2 adet Greyder – 2 adet Silindir – 2 adet Traktör – 4 adet Binek Otosu – 3 adet Kamyon – 5 adet Otobüs – 2 adet minibüs – 1 adet Kamyonet – 2 adet Damperli Kamyonet – 1 adet Cenaze aracı – 3 adet Çöp Kamyonu –  1 adet Panelvan –   1 adet Yol Süpürme Aracı – 2 Adet Vidanjör – 1 Adet Asfalt Kamyonu olmak üzere toplam 43 adet araç bulunmaktadır.

 

Alınan Araçlar;

*Belediyemiz öz kaynakları kullanılarak Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğünden 1 adet Ford Tourneo Courier ve 1 adet Ford Transit İtfaiye Öncü Aracı alınmıştır.

*Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanlığından 1 adet Fiat Palio marka binek araç hibe (bedelsiz) alınmıştır.

*Ticaret Bakanlığından 1 adet Toyota Corolla marka binek araç, %50 hibe, %50 Belediyemiz öz kaynakları kullanılarak alınmıştır.

*İlçemiz Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Gelal Çorap San. ve Tic. A.Ş. tarafından 2 adet Otokar Sultan Mega marka otobüs hibe edilmiştir.

*Belediyemiz öz kaynakları ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından hibe kullanılarak Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğünden 1 adet BMC marka kamyon alınarak Kombine Kanal Açma ve Temizleme (Vidanjör) aracı haline getirilmiştir.

             2021 yılında Belediyemiz araç filosuna  7 adet araç katılarak, araç parkımız yenilenmiş,  tamir ve bakım masraflarından kurtularak  daha verimli hale getirilmiştir.

 

Satılan Araçlar;

* Belediyemize ait ekonomik ömrünü doldurmuş olan;

18 DK 079 plakalı Ford Transit-Çift SR marka kamyonet ve 18 DC 068 plakalı Dodge AS 950 marka damperli kamyon, Encümenimizin 26.01.2021 tarih ve 17 sayılı kararı ile 09.02.2021 tarihinde yapılan ihalede,

18 AK 070 plakalı Renault Megane marka otomobil ve 18 AS 905 plakalı Fiat M29 marka otobüs, Encümenimizin 16.02.2021 tarih ve 30 sayılı kararı ile 02.03.2021 tarihinde yapılan ihalede,

18 DZ 447 plakalı Fiat Doblo Cargo kamyonet (Panelvan), Encümenimizin 09.03.2021 tarih ve 38 sayılı kararı ile,

18 AAJ 260 plakalı Otokar Sultan Otobüs Encümenimizin 14.09.2021 tarih ve 132 sayılı kararı ile 28.09.2021 tarihinde yapılan ihalede  satılmıştır.

 

 

 

 

2- Örgüt Yapısı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3- Bilgi ve Teknolojik Kaynaklar

 

Bilgi ve Teknolojik Malzeme Tablosu
Malzeme Cinsi Miktarı
Bilgisayar 29
Server 1
Yazıcı ve Tarayıcı 16
Projeksiyon 2
Fotokopi Makinesi (Tarayıcılı) 3
Kamera/Fotoğraf Makinası 3
Ledli Grafik Ekran

Drone

GPS cihazı

1

1

1

Telsiz 11
Anons Telsizi 1
Telefon Hattı 19
Faks 2
Anons Cihazı 52
Anons Sistemi

Telefon Santrali

1

1

 

   

4- İnsan Kaynakları

 

 

 

 

ŞABANÖZÜ BELEDİYESİ PERSONEL DURUMU  ( 2021 Yılı Sonu İtibariyle)
       

 

     

 

 

DEVLET MEMURU SÖZLEŞMELİ PERSONEL

(Tam Zamanlı

SÖZLEŞMELİ PERSONEL

(Kısmi Zamanlı)

SÜREKLİ İŞÇİ DİĞER TOPLAM
ŞİRKET PERSONELİ Şirket İşbaşı Eğitimi Programı
14 3 1 9 34 1 62

 

 

 

 

Personel Bilgileri :

 

Belediyemizde 2021 yılında (yıl sonu itibariyle) Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Zabıta Amirliği birimlerine bağlı olarak 14 kişi devlet memuru, 3 kişi Tam zamanlı sözleşmeli, 1 kişi kısmi zamanlı sözleşmeli, 9 kişi sürekli işçi ve Şabanözü Belediyesi Personel Limited Şirketi bünyesinde  34 işçi ve Personel Limited Şirketi bünyesinde  1 işçi İşbaşı Eğitimi Programında çalışmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5- Sunulan Hizmetler

 

 

 

Kanun, Yönetmelik ve ilgili mevzuat hükümleri dahilinde, Belediye Meclisi ve Belediye Encümeni kurullarıyla, Başkan, Başkan Yardımcısı, Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Amirliği birimlerimiz tarafından sunulan hizmetleri şu şekilde sıralamak mümkündür:

 

İlçe Tanıtımı, Kültür ve Sanat, Turizm, İmar, Su ve Kanalizasyon, Ulaşım gibi Kentsel Alt Yapı, Çevre ve Çevre Sağlığı, Temizlik ve Katı Atık, Zabıta, İtfaiye, Kurtarma, Defin ve Mezarlıklar, Ağaçlandırma, Park ve Yeşil Alanlar, Gençlik ve Spor, Sosyal Hizmet ve Yardım, Nikâh, Ekonomi ile Ticaretin Geliştirilmesi hizmetleri verilmektedir.

 

 

6- Yönetim ve İç Kontrol Sistemi

Şabanözü Belediyesi, Belediye idaresinin başı ve tüzel kişiliğin temsilcisi olan Belediye Başkanına bağlı olarak ilgili kanunlarda gösterilen esas ve usullere göre Başkan Yardımcısı ve dört Birim Amiri tarafından yönetilmektedir.

Ayrıca 5393 sayılı Belediye Kanununun 25. Maddesi gereğince Belediye Meclisi tarafından oluşturulan Denetim Komisyonunca Belediyemiz gelir – gider  iç denetimi yapılmıştır.

 

 

 

 

 

D- Diğer Hususlar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

II- AMAÇ VE HEDEFLER

                                                           

 

A- İdarenin Amaç ve Hedefleri

Şabanözü Belediyesi olarak öncelikle mevcut personel ve mevcut araç-ekipmanları en verimli şekilde kullanmak suretiyle, öncelikler, temel ihtiyaçlar, yasal zorunluluklar, kişi ve kamu refahı vb. belde sakinlerinin mahalli müşterek nitelikteki ihtiyaçları esas alınarak Belediye imkanlarımızı kamu adına en yararlı biçimde kullanmak,

Kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve belediyemiz arasında etkin işbirliği tesis edilerek çağdaş belediyecilik anlayışını gerçekleştirmektir.

 

 

 

 

B- Temel Politikalar ve Öncelikleri

Temel politikamız, hizmet verdiğimiz halkımızın mahalli müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak,

Önceliklerimiz “Önce İnsan” diyerek, kentsel ve çağdaş yaşam standartlarında yaşam şartlarını sağlamak, sosyo-ekonomik yönden her vatandaşa hizmet verebilmek, çevreci, şeffaf, insancıl bir anlayışla yasaların emrettiği şekillerde, anayasal çerçevede hizmet sunmaktır.

 

 

 

C- Diğer Hususlar

 

 

 

 

 

 

III- FAALİYETLERE İLİŞKİN BİLGİ VE DEĞERLENDİRMELER

A- Mali Bilgiler

  • Bütçe Uygulama Sonuçları – 2021

GİDER :

KODU AÇIKLAMA BÜTÇE AKTARMA EK BÜTÇE GERÇEKLEŞEN
01 Personel Giderleri 3.133.000,00 -375.000,00 0 2.675.762,15
02 Sosyal Güvenlik Kurumu Giderleri 565.500,00 -74.000.00 0 459.320,94
03 Mal Ve Hizmet Alım Giderleri 8.657.500,00 1.339.000,00 500.000,00 10.201.837,12
04 Faiz Giderleri 275.000,00 170.000,00 0 436.237,85
05 Cari Transferler 499.500,00 110.000,00 0 304.238,42
06 Sermaye Giderleri 13.695.000,00 1.512.000,00 3.828.000,00 14.552.142,07
07 Sermaye Tranferleri 10.000,00 0 0 0
09 Yedek Ödenekler 2.164.500,00 -2.682.000,00 750.000,00 0
  TOPLAM: 29.000.000,00 0 5.078.000.00 28.629.538,55

 

GELİR :

KODU GELİRİN TÜRÜ BÜTÇE GERÇEKLEŞEN
01 Vergi Gelirleri 1.990.000.00 3.217.296,91
03 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 2.655.000,00 3.791.045,82
04 Alınan Bağış ve Yardımlar 6.300.000,00 9.123.203,80
05 Diğer Gelirler 12.780.000,00 12.719.411,97
06 Sermaye Gelirleri 5.275.000,00 3.299.212,20
       
  TOPLAM: 29.000.000,00 32.150.170,70

 

1-      Temel Mali Tablolara İlişkin açıklamalar

2021Yılı GELİR BÜTÇESİ

01.01.2021 – 31.12.2021  TARİHLİ
                                            BÜTÇE GELİRLERİNİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU

 

 

Hesap Kodu Yardımcı Hesap GELİRİN TÜRÜ 2019 Yılı 2020 Yılı 2021 Cari Yılı  
Kod
I
Kod
II
Kod
III
Kod
IV
 
TL TL TL  
BÜTÇE GELİRLERİ (A)  
800         BÜTÇE GELİRLERİ HESABI 14.124.429,47 21.121.507,09 32.299.220,61  
800 01       Vergi Gelirleri 1.197.159,30 1.869.968,45 3.244.241,97  
800 01 02     Mülkiyet Üzerinden Alınan Vergiler 410.020,51 503.424,31 484.386,80  
800 01 02 09   Mülkiyet Üzerinden Alınan Diğer Vergiler 410.020,51 503.424,31 484.386,80  
800 01 02 09 51 Bina Vergisi 296.078,40 361.035,05 346.813,45  
800 01 02 09 52 Arsa Vergisi 96.529,48 121.668,03 116.086,67  
800 01 02 09 53 Arazi Vergisi 17.412,63 20.721,23 21.486,68  
800 01 03     Dahilde Alınan Mal ve Hizmet Vergileri 404.855,04 490.138,30 846.346,46  
800 01 03 02   Özel Tüketim Vergisi 287.581,21 330.702,58 697.855,18  
800 01 03 02 51 Haberleşme Vergisi 3.745,28 6.150,79 8.002,56  
800 01 03 02 52 Konutlara Ait Elektrik ve Havagazı Tüketim Vergisi 283.835,93 324.551,79 0,00  
800 01 03 02 53 İşyerlerine Ait Elektrik ve Havagazı Tüketim Vergisi 0,00 0,00 689.852,62  
800 01 03 09   Dahilde Alınan Diğer Mal ve Hizmet Vergileri 117.273,83 159.435,72 148.491,28  
800 01 03 09 52 Yangın Sigortası Vergisi 10.359,70 10.684,94 8.228,64  
800 01 03 09 53 İlan ve Reklam Vergisi 51.994,47 64.866,10 57.850,49  
800 01 03 09 57 Konutlara Ait Çevre Temizlik Vergisi 54.919,66 83.884,68 62.447,47
800 01 03 09 58 İşyeri ve Diğer Şekillerde Kullanılan Binalara Ait Çevre Temizlik Vergisi 0,00 0,00 19.964,68
800 01 06     Harçlar 382.283,75 876.405,84 1.913.508,71
800 01 06 09   Diğer Harçlar 382.283,75 876.405,84 1.913.508,71
800 01 06 09 52 Hayvan Kesimi Muayene ve Denetleme Harcı 0,00 5.830,54 6.700,00
800 01 06 09 53 İşgal Harcı 80.326,15 184.873,00 200.187,00
800 01 06 09 54 İşyeri Açma İzni Harcı 11.368,00 4.027,70 6.839,50
800 01 06 09 58 Tellallık Harcı 0,00 0,00 20.649,44
800 01 06 09 60 Konutlara Ait Yapı Kullanma İzni Harcı 1.999,21 339.390,22 1.183.743,29
800 01 06 09 61 İşyerlerine Ait Yapı Kullanma İzni Harcı 0,00 0,00 32.348,18
800 01 06 09 62 Konutlara Ait Bina İnşaat Harcı 65.163,90 68.818,28 68.933,94
800 01 06 09 63 İşyerlerine Ait Bina İnşaat Harcı 0,00 0,00 93,47
800 01 06 09 64 Kayıt ve Suret Harcı 0,00 0,00 9.820,50
800 01 06 09 65 Parselasyon Harcı 0,00 0,00 137,47
800 01 06 09 66 İfraz ve Tevhit Harcı 0,00 0,00 3.274,32
800 01 06 09 67 Plan ve Proje Tasdik Harcı 0,00 0,00 137,47
800 01 06 09 99 Diğer Harçlar 223.426,49 273.466,10 380.644,13
800 03       Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 2.006.166,05 2.697.648,08 3.791.100,34
800 03 01     Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 1.388.323,53 1.944.699,09 3.151.809,60
800 03 01 01   Mal Satış Gelirleri 249.026,42 53.697,00 58.713,57
800 03 01 01 01 Şartname, Basılı Evrak, Form Satış Gelirleri 44.434,00 53.657,00 58.506,57
800 03 01 01 99 Diğer Mal Satış Gelirleri 204.592,42 40,00 207,00
800 03 01 02   Hizmet Gelirleri 1.139.297,11 1.891.002,09 3.093.096,03
800 03 01 02 02 Muayene, denetim ve kontrol ücretleri 23,83 129,94 0,00
800 03 01 02 14 Çevre Kirliliğini Önleme Gelirleri 25.088,30 22.850,00 41.006,06
800 03 01 02 40 Otopark İşletmesi Gelirleri 2.893,11 39.972,13 8.330,91
800 03 01 02 54 Ekonomik Hizmetlere İlişkin Gelirler 600,00 0,00 0,00
800 03 01 02 58 Su Hizmetlerine İlişkin Gelirler 987.173,35 1.510.348,99 1.806.605,92
800 03 01 02 59 Ulaştırma Hizmetlerine İlişkin Gelirler 20.713,53 44.273,86 18.266,58
800 03 01 02 60 Tarımsal Hizmetlere İlişkin Gelirler 1.849,36 6.693,43 12.656,18
800 03 01 02 99 Diğer hizmet gelirleri 100.955,63 266.733,74 1.206.230,38
800 03 04     Kurumlar Hasılatı 0,00 0,00 523,46
800 03 04 09   Diğer Kurumlar Hasılatı 0,00 0,00 523,46
800 03 04 09 99 Diğer Kurumlar Hasılatı 0,00 0,00 523,46
800 03 06     Kira Gelirleri 438.990,49 478.755,32 483.884,62
800 03 06 01   Taşınmaz Kiraları 438.990,49 478.755,32 483.884,62
800 03 06 01 99 Diğer Taşınmaz Kira Gelirleri 438.990,49 478.755,32 483.884,62
800 03 09     Diğer Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 178.852,03 274.193,67 154.882,66
800 03 09 09   Diğer Gelirler 178.852,03 274.193,67 154.882,66
800 03 09 09 99 Diğer Çeşitli Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 178.852,03 274.193,67 154.882,66
800 04       Alınan Bağış ve Yardımlar ile Özel Gelirler 2.766.925,89 4.774.466,76 9.245.254,13
800 04 01     Yurt Dışından Alınan Bağış ve Yardımlar 0,00 0,00 122.050,33
800 04 01 01   Cari 0,00 0,00 122.050,33
800 04 01 01 01 AB’ den Alınan Bağış ve Yardımlar 0,00 0,00 122.050,33
800 04 02     Merkezi Yönetim Bütçesine Dahil İdarelerden Alınan Bağış ve Yardımlar 444.474,16 500.000,00 0,00
800 04 02 01   Cari 0,00 500.000,00 0,00
800 04 02 01 99 Cari nitelikli diğer işler için genel bütçeden alınan 0,00 500.000,00 0,00
800 04 02 02   Sermaye 444.474,16 0,00 0,00
800 04 02 02 99 Sermaye nitelikli diğer işler için genel bütçeden alınan 444.474,16 0,00 0,00
800 04 03     Diğer İdarelerden Alınan Bağış ve Yardımlar 1.501.445,39 1.033,30 2.960,00
800 04 03 01   Cari 1.000.802,53 667,50 2.250,00
800 04 03 01 01 Sosyal Güvenlik Kurumlarından Alınan Bağış ve Yardımlar 802,53 667,50 2.250,00
800 04 03 01 03 Diğerlerinden Alınan Bağış ve Yardımlar 1.000.000,00 0,00 0,00
800 04 03 02   Sermaye 500.642,86 365,80 710,00
800 04 03 02 01 Sosyal Güvenlik Kurumlarından Alınan Bağış ve Yardımlar 0,00 0,00 710,00
800 04 03 02 03 Diğerlerinden Alınan Bağış ve Yardımlar 500.642,86 365,80 0,00
800 04 04     Kurumlardan ve Kişilerden Alınan Yardım ve Bağışlar 357.633,00 3.523.433,45 9.120.243,80
800 04 04 01   Cari 357.633,00 3.519.433,45 9.120.243,80
800 04 04 01 01 Kurumlardan alınan Bağış ve Yadımlar 0,00 0,00 350.000,00
800 04 04 01 02 Kişilerden alınan Bağış ve Yadımlar 267.633,00 297.911,75 1.067.500,00
800 04 04 01 03 Kurumlardan Alınan Şartlı Bağış ve Yadımlar 90.000,00 3.071.371,70 4.288.743,80
800 04 04 01 04 Kişilerden Alınan Şartlı Bağış ve Yadımlar 0,00 150.150,00 3.414.000,00
800 04 04 02   Sermaye 0,00 4.000,00 0,00
800 04 04 02 02 Kişilerden alınan Bağış ve Yadımlar 0,00 2.500,00 0,00
800 04 04 02 04 Kişilerden Alınan Şartlı Bağış ve Yadımlar 0,00 1.500,00 0,00
800 04 05     Proje Yardımları 463.373,34 750.000,01 0,00
800 04 05 01   Cari 463.373,34 0,00 0,00
800 04 05 01 04 Sosyal Güvenlik Kurumlarından Alınan Proje Yardımları 463.373,34 0,00 0,00
800 04 05 02   Sermaye 0,00 750.000,01 0,00
800 04 05 02 09 Diğerlerinden Alınan Proje Yardımları 0,00 750.000,01 0,00
800 05       Diğer Gelirler 8.049.859,01 9.223.059,98 12.719.411,97
800 05 01     Faiz Gelirleri 16.688,45 32.451,58 158.204,63
800 05 01 09   Diğer Faizler 16.688,45 32.451,58 158.204,63
800 05 01 09 03 Mevduat Faizleri 16.688,45 32.451,58 158.204,63
800 05 02     Kişi ve Kurumlardan Alınan Paylar 7.752.010,31 8.839.829,83 12.303.349,33
800 05 02 02   Vergi ve Harç Gelirlerinden Alınan Paylar 7.679.525,25 8.736.434,79 11.545.901,82
800 05 02 02 51 Merkezi idare Vergi Gelirlerinden Alınan Paylar 7.679.525,25 8.736.434,79 11.545.901,82
800 05 02 04   Kamu Harcamalarına Katılma Payları 72.485,06 103.395,04 103.160,20
800 05 02 04 51 Kanalizasyon Harcamalarına Katılma Payı 21.585,10 31.037,35 36.392,90
800 05 02 04 52 Su Tesisleri Harcamalarına Katılma Payı 28.761,10 40.926,34 29.480,65
800 05 02 04 53 Yol Harcamalarına Katılma Payı 22.138,86 31.431,35 37.286,65
800 05 02 08   Mahalli İdarelere Ait Paylar 0,00 0,00 654.287,31
800 05 02 08 99 Mahalli İdarelere Ait Diğer Paylar 0,00 0,00 654.287,31
800 05 03     Para Cezaları 145.101,84 269.703,15 186.956,42
800 05 03 02   İdari Para Cezaları 6.398,40 62.152,67 59.737,04
800 05 03 02 99 Diğer İdari Para Cezaları 6.398,40 62.152,67 59.737,04
800 05 03 04   Vergi Cezaları 72.757,80 114.216,04 72.775,00
800 05 03 04 01 Vergi ve Diğer Amme Alacakları Gecikme Zamları 0,00 15,75 0,00
800 05 03 04 05 6111 sayılı Kanun Kapsamında Geç Ödeme Zammı 0,00 154,86 0,00
800 05 03 04 08 6552 sayılı Kanun Kapsamında Geç Ödeme Zammı 389,57 1.176,73 0,00
800 05 03 04 09 6552 sayılı Kanun Kapsamında TÜFE/ÜFE Tutarı 122,95 385,35 0,00
800 05 03 04 10 6552 sayılı Kanun Kapsamında Katsayı Tutarı 38,78 142,01 0,00
800 05 03 04 11 6736 sayılı Kanun Kapsamında Geç Ödeme Zammı 4.642,26 0,00 113,12
800 05 03 04 12 6736 sayılı Kanun Kapsamında TÜFE/ÜFE Tutarı 678,56 0,00 3,49
800 05 03 04 13 6736 sayılı Kanun Kapsamında Katsayı Tutarı 831,93 0,00 8,09
800 05 03 04 14 7020 sayılı Kanun Kapsamında Geç Ödeme Zammı 14,29 0,00 0,00
800 05 03 04 15 7020 sayılı Kanun Kapsamında Yİ/ÜFE Tutarı 0,78 0,00 0,00
800 05 03 04 16 7020 sayılı Kanun Kapsamında Katsayı Tutarı 0,71 0,00 0,00
800 05 03 04 17 7143 sayılı Kanun Kapsamında Geç Ödeme Zammı 1.304,35 6.682,08 200,17
800 05 03 04 18 7143 sayılı Kanun Kapsamında Yİ/ÜFE Tutarı 13.190,27 11.857,84 5.730,25
800 05 03 04 19 7143 sayılı Kanun Kapsamında Katsayı Tutarı 11.899,23 11.819,80 6.291,60
800 05 03 04 22 7256 sayılı Kanun Kapsamında Geç Ödeme Zammı 0,00 768,35 947,20
800 05 03 04 23 7256 sayılı Kanun Kapsamında Yİ/ÜFE Tutarı 0,00 3.047,38 8.991,19
800 05 03 04 24 7256 sayılı Kanun Kapsamında Katsayı Tutarı 0,00 0,00 7.436,12
800 05 03 04 25 7326 sayılı Kanun Kapsamında Geç Ödeme Zammı 0,00 0,00 13,49
800 05 03 04 26 7326 sayılı Kanun Kapsamında Yİ/ÜFE Tutarı 0,00 0,00 1.952,00
800 05 03 04 27 7326 sayılı Kanun Kapsamında Katsayı Tutarı 0,00 0,00 2.186,32
800 05 03 04 99 Diğer Vergi Cezaları 39.644,12 78.165,89 38.901,96
800 05 03 09   Diğer Para Cezaları 65.945,64 93.334,44 54.444,38
800 05 03 09 02 Zamanında Ödenmeyen Ücret Gelirlerinden Alınacak Gecikme Zamları 65.945,64 93.334,44 54.444,38
800 05 09     Diğer Çeşitli Gelirler 136.058,41 81.075,42 70.901,59
800 05 09 01   Diğer Çeşitli Gelirler 136.058,41 81.075,42 70.901,59
800 05 09 01 01 İrat Kaydedilecek Nakdi Teminatlar 0,00 55.330,00 10.588,51
800 05 09 01 05 Para Farkları 0,00 173,20 0,00  
800 05 09 01 06 Kişilerden Alacaklar 0,00 1.051,50 9.731,74  
800 05 09 01 11 Mera Gelirleri 0,00 0,00 295,06  
800 05 09 01 51 Otopark Yönetmeliği Uyarınca Alınan Otopark Bedeli 122.012,03 387,97 37.500,00  
800 05 09 01 99 Yukarıda Tanımlanmayan Diğer Çeşitli Gelirler 14.046,38 24.132,75 12.786,28  
800 06       Sermaye Gelirleri 104.319,22 2.556.363,82 3.299.212,20  
800 06 01     Taşınmaz Satış Gelirleri 104.319,22 2.458.963,82 3.085.842,52  
800 06 01 03   Diğer Bina Satış Gelirleri 97.054,00 1.291.000,00 1.566.000,00  
800 06 01 03 01 Diğer Bina Satış Gelirleri 97.054,00 1.291.000,00 1.566.000,00  
800 06 01 05   Arsa Satışı 7.265,22 1.167.963,82 1.519.842,52  
800 06 01 05 01 Arsa Satışı 7.265,22 1.167.963,82 1.519.842,52  
800 06 02     Taşınır Satış Gelirleri 0,00 97.400,00 213.369,68  
800 06 02 02   Taşıt Satış Gelirleri 0,00 60.535,59 213.369,68  
800 06 02 02 01 Taşıt Satış Gelirleri 0,00 60.535,59 213.369,68  
800 06 02 09   Diğer Taşınır Satış Gelirleri 0,00 36.864,41 0,00  
800 06 02 09 99 Diğer Çeşitli Taşınır Satış Gelirleri 0,00 36.864,41 0,00  
BÜTÇE GELİRLERİ TOPLAMI  (A) 14.124.429,47 21.121.507,09 32.299.220,61  
 

 

 

 

01.01.2021-31.12.2021 TARİHLİ
BÜTÇE GELİRLERİNİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU
Hesap Kodu Yardımcı Hesap GELİRİN TÜRÜ 2019 Yılı 2020 Yılı 2021 Cari Yılı
Kod
I
Kod
II
Kod
III
Kod
IV
TL TL TL
BÜTÇE GELİRLERİNDEN RET VE İADELER (B)
800         BÜTÇE GELİRLERİ HESABI 0,00 0,00 122.050,33
800 04       Alınan Bağış ve Yardımlar ile Özel Gelirler 0,00 0,00 122.050,33
800 04 01     Yurt Dışından Alınan Bağış ve Yardımlar 0,00 0,00 122.050,33
800 04 01 01   Cari 0,00 0,00 122.050,33
800 04 01 01 01 AB’ den Alınan Bağış ve Yardımlar 0,00 0,00 122.050,33
810         BÜTÇE GELİRLERİNDEN RET VE İADELER HESABI 1.043,05 4.521,00 26.999,58
810 01       Vergi Gelirleri 1.000,42 4.521,00 26.945,06
810 01 02     Mülkiyet Üzerinden Alınan Vergiler 104,00 783,00 1.080,00
810 01 02 09   Mülkiyet Üzerinden Alınan Diğer Vergiler 104,00 783,00 1.080,00
810 01 02 09 51 Bina Vergisi 26,00 783,00 0,00
810 01 02 09 52 Arsa Vergisi 78,00 0,00 1.080,00
810 01 03     Dahilde Alınan Mal ve Hizmet Vergileri 896,42 0,00 603,48
810 01 03 09   Dahilde Alınan Diğer Mal ve Hizmet Vergileri 896,42 0,00 603,48
810 01 03 09 52 Yangın Sigortası Vergisi 0,00 0,00 78,46
810 01 03 09 53 İlan ve Reklam Vergisi 822,61 0,00 522,17
810 01 03 09 57 Konutlara Ait Çevre Temizlik Vergisi 73,81 0,00 2,85
810 01 06     Harçlar 0,00 3.738,00 25.261,58
810 01 06 09   Diğer Harçlar 0,00 3.738,00 25.261,58
810 01 06 09 99 Diğer Harçlar 0,00 3.738,00 25.261,58
810 03       Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 25,96 0,00 54,52
810 03 01     Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 7,40 0,00 45,00
810 03 01 02   Hizmet Gelirleri 7,40 0,00 45,00
810 03 01 02 58 Su Hizmetlerine İlişkin Gelirler 7,40 0,00 45,00
810 03 09     Diğer Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 18,56 0,00 9,52
810 03 09 09   Diğer Gelirler 18,56 0,00 9,52
810 03 09 09 99 Diğer Çeşitli Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 18,56 0,00 9,52
810 05       Diğer Gelirler 16,67 0,00 0,00
810 05 03     Para Cezaları 16,67 0,00 0,00
810 05 03 04   Vergi Cezaları 16,67 0,00 0,00
810 05 03 04 99 Diğer Vergi Cezaları 16,67 0,00 0,00
BÜTÇE GELİRLERİNDEN RET VE İADELER TOPLAMI (B) 1.043,05 4.521,00 149.049,91
NET BÜTÇE GELİRİ (A-B) 14.123.386,42 21.116.986,09 32.150.170,70
ÖRNEK : 089

Yukarıda gösterilen tabloda görüldüğü gibi 2021 Yılı içerisindeki Bütçe gelirlerinin ekonomik sınıflandırılmasına göre toplam bütçe gelirleri; 32.150.170,70.TL olduğu görüldü.

2021 Yılı GİDER BÜTÇESİ

01.01.2021-31.12.2021 TARİHLİ

BÜTÇE GİDERLERİNİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU

Örnek : 93

Hesap Kodu Yardımcı Hesap GİDERİN TÜRÜ 2019 Yılı 2020 Yılı 2021 Cari Yılı
Kod
I
Kod
II
Kod
III
Kod
IV
TL TL TL
830         BÜTÇE GİDERLERİ HESABI 11.787.152,25 21.758.254,33 28.629.538,55
830 01       Personel Giderleri 2.473.618,92 2.342.818,41 2.675.762,15
830 01 01     Memurlar 1.006.774,31 1.042.828,08 1.131.898,22
830 01 01 01   Temel Maaşlar 465.731,77 473.091,45 527.209,25
830 01 01 01 01 Temel Maaşlar 59.435,41 60.072,15 70.253,59
830 01 01 01 02 Taban Aylığı 406.296,36 413.019,30 456.955,66
830 01 01 02   Zamlar ve Tazminatlar 195.358,48 200.367,88 222.934,66
830 01 01 02 01 Zamlar ve Tazminatlar 195.358,48 200.367,88 222.934,66
830 01 01 04   Sosyal Haklar 41.783,07 50.934,40 62.198,38
830 01 01 04 01 Sosyal Haklar 41.783,07 50.934,40 62.198,38
830 01 01 05   Ek Çalışma Karşılıkları 5.688,60 7.248,00 7.704,00
830 01 01 05 01 Ek Çalışma Karşılıkları 5.688,60 7.248,00 7.704,00
830 01 01 09   Diğer Giderler 298.212,39 311.186,35 311.851,93
830 01 01 09 01 Diğer Giderler 298.212,39 311.186,35 311.851,93
830 01 02     Sözleşmeli  Personel 121.084,82 275.781,69 328.351,96
830 01 02 01   Ücretler 121.084,82 275.781,69 317.132,94
830 01 02 01 02 Kadro Karşılığı Sözleşmeli Personel Ücretleri 0,00 128.709,84 287.186,28
830 01 02 01 90 Diğer Sözleşmeli Personel Ücretleri 121.084,82 147.071,85 29.946,66
830 01 02 02   Zamlar ve Tazminatlar 0,00 0,00 11.219,02
830 01 02 02 01 657 S.K. 4/B Sözleşmeli Personel Zam ve Tazminatları 0,00 0,00 11.219,02
830 01 03     İşçiler 1.155.894,09 810.366,67 947.686,51
830 01 03 01   Ücretler 869.318,62 526.955,72 625.069,77
830 01 03 01 01 Sürekli İşçilerin Ücretleri 491.528,22 526.955,72 625.069,77
830 01 03 01 02 Geçici İşçilerin Ücretleri 377.790,40 0,00 0,00
830 01 03 03   Sosyal Haklar 45.148,43 47.830,67 70.161,42
830 01 03 03 01 Sürekli İşçilerin Sosyal Hakları 45.148,43 47.830,67 70.161,42
830 01 03 04   Fazla Mesailer 540,40 2.789,47 60.101,18
830 01 03 04 01 Sürekli İşçilerin Fazla Mesaileri 540,40 2.789,47 60.101,18
830 01 03 05   Ödül ve İkramiyeler 185.751,55 104.451,80 128.217,55
830 01 03 05 01 Sürekli İşçilerin Ödül ve İkramiyeleri 185.751,55 104.451,80 128.217,55
830 01 03 09   Diğer Ödemeler 55.135,09 128.339,01 64.136,59
830 01 03 09 01 Sürekli İşçilerin Diğer Ödemeleri 55.135,09 55.149,43 64.136,59
830 01 03 09 02 Geçici İşçilerin Diğer Ödemeleri 0,00 73.189,58 0,00
830 01 05     Diğer Personel 189.865,70 213.841,97 267.825,46
830 01 05 01   Ücret ve Diğer Ödemeler 189.865,70 213.841,97 267.825,46
830 01 05 01 51 Belediye Başkanına Yapılan Ödemeler 142.602,12 164.437,26 200.968,09

 

Hesap Kodu Yardımcı Hesap GİDERİN TÜRÜ 2019 Yılı 2020 Yılı 2021 Cari Yılı
Kod
I
Kod
II
Kod
III
Kod
IV
TL TL TL
830 01 05 01 52 Belediye Meclis Üyelerine Yapılan Ödemeler 47.263,58 49.404,71 66.857,37
830 02       Sosyal Güvenlik Kurumlarına Devlet Primi Giderleri 511.246,50 394.571,34 459.320,94
830 02 01     Memurlar 259.084,95 176.391,36 195.792,41
830 02 01 06   Sosyal Güvenlik Kurumuna 259.084,95 176.391,36 195.792,41
830 02 01 06 01 Sosyal Güvenlik Primi Ödemeleri 164.334,14 108.860,78 120.734,18
830 02 01 06 02 Sağlık Primi Ödemeleri 94.750,81 67.530,58 75.058,23
830 02 02     Sözleşmeli Personel 15.599,86 43.953,19 47.886,43
830 02 02 04   İşsizlik Sigortası Fonuna 1.386,66 3.906,94 4.256,56
830 02 02 04 01 İşsizlik Sigortası Fonuna 1.386,66 3.906,94 4.256,56
830 02 02 06   Sosyal Güvenlik Kurumuna 14.213,20 40.046,25 43.629,87
830 02 02 06 01 Sosyal Güvenlik Primi Ödemeleri 6.586,60 18.558,00 20.218,77
830 02 02 06 02 Sağlık Primi Ödemeleri 7.626,60 21.488,25 23.411,10
830 02 03     İşçiler 236.561,69 160.753,78 200.125,01
830 02 03 04   İşsizlik Sigortası Fonuna 20.980,66 14.289,29 17.788,91
830 02 03 04 01 İşsizlik Sigortası Fonuna 20.980,66 14.289,29 17.788,91
830 02 03 06   Sosyal Güvenlik Kurumuna 215.581,03 146.464,49 182.336,10
830 02 03 06 01 Sosyal Güvenlik Primi Ödemeleri 215.581,03 146.464,49 182.336,10
830 02 05     Diğer Personel 0,00 13.473,01 15.517,09
830 02 05 06   Sosyal Güvenlik Kurumuna 0,00 13.473,01 15.517,09
830 02 05 06 01 Sosyal Güvenlik Primi Ödemeleri 0,00 8.011,00 9.226,37
830 02 05 06 02 Sağlık Primi Ödemeleri 0,00 5.462,01 6.290,72
830 03       Mal Ve Hizmet Alım Giderleri 5.673.039,86 7.331.970,14 10.173.093,17
830 03 01     Üretime Yönelik Mal Ve Malzeme Alımları 449.217,28 419.234,88 353.342,33
830 03 01 01   Hammadde Alımları 399.188,11 413.822,85 342.046,58
830 03 01 01 01 Hammadde Alımları 399.188,11 413.822,85 342.046,58
830 03 01 06   Kimyevi Ürün  Alımları 255,00 0,00 0,00
830 03 01 06 01 Kimyevi Ürün  Alımları 255,00 0,00 0,00
830 03 01 08   Metal Ürünü Alımları 0,00 0,00 2.867,40
830 03 01 08 01 Metal Ürünü Alımları 0,00 0,00 2.867,40
830 03 01 09   Diğer Mal ve Malzeme  Alımları 49.774,17 5.412,03 8.428,35
830 03 01 09 01 Diğer Mal ve Malzeme  Alımları 49.774,17 5.412,03 8.428,35
830 03 02     Tüketime Yönelik Mal Ve Malzeme Alımları 1.679.128,08 1.873.775,13 2.411.128,25
830 03 02 01   Kırtasiye ve Büro Malzemesi  Alımları 40.652,42 37.622,98 53.528,18
830 03 02 01 01 Kırtasiye Alımları 13.176,25 19.043,44 24.211,08
830 03 02 01 02 Büro  Malzemesi Alımları 2.880,00 2.266,07 0,00
830 03 02 01 03 Periyodik Yayın Alımları 2.690,00 790,00 6.093,80
830 03 02 01 04 Diğer Yayın Alımları 800,00 150,00 0,00
830 03 02 01 05 Baskı ve Cilt Giderleri 0,00 0,00 300,00
830 03 02 01 90 Diğer Kırtasiye ve Büro Malzemesi Alımları 21.106,17 15.373,47 22.923,30
Hesap Kodu Yardımcı Hesap GİDERİN TÜRÜ 2019 Yılı 2020 Yılı 2021 Cari Yılı
Kod
I
Kod
II
Kod
III
Kod
IV
TL TL TL
830 03 02 02   Su ve Temizlik Malzemesi Alımları 344.810,21 626.026,47 465.980,37
830 03 02 02 01 Su Alımları 270.238,08 298.873,99 410.220,92
830 03 02 02 02 Temizlik Malzemesi Alımları 74.572,13 327.152,48 55.759,45
830 03 02 03   Enerji Alımları 1.087.154,82 1.091.287,45 1.659.858,40
830 03 02 03 01 Yakacak  Alımları 41.733,00 72.786,11 92.443,04
830 03 02 03 02 Akaryakıt ve Yağ  Alımları 880.910,87 774.058,19 1.233.149,73
830 03 02 03 03 Elektrik Alımları 164.510,95 244.443,15 334.265,63
830 03 02 04   Yiyecek, İçecek ve Yem Alımları 1.702,14 1.600,00 0,00
830 03 02 04 01 Yiyecek Alımları 1.283,24 0,00 0,00
830 03 02 04 03 Yem Alımları 418,90 1.400,00 0,00
830 03 02 04 90 Diğer Yiyecek, İçecek ve Yem Alımları 0,00 200,00 0,00
830 03 02 05   Giyim ve Kuşam Alımları 39.970,94 23.636,40 62.428,48
830 03 02 05 01 Giyecek Alımları 21.567,55 18.802,70 32.210,16
830 03 02 05 02 Spor Malzemeleri Alımları 15.589,99 295,00 9.703,00
830 03 02 05 05 Kuşam Alımları 0,00 0,00 18.000,00
830 03 02 05 90 Diğer Giyim ve Kuşam Alımları 2.813,40 4.538,70 2.515,32
830 03 02 06   Özel Malzeme Alımları 10.775,21 23.183,17 32.232,88
830 03 02 06 01 Laboratuvar Malzemesi ile Kimyevi ve Temrinlik Malzeme Alımları 67,61 3.864,21 3.245,00
830 03 02 06 02 Tıbbi Malzeme ve İlaç Alımları 10.386,36 17.643,36 17.866,38
830 03 02 06 90 Diğer Özel Malzeme Alımları 321,24 1.675,60 11.121,50
830 03 02 07   Güvenlik ve Savunmaya Yönelik Mal, Malzeme ve Hizmet Alımları, Yapımları ve Giderleri 10.655,46 4.914,00 21.635,30
830 03 02 07 01 Güvenlik ve Savunmaya Yönelik Silah, Araç, Gereç ve Savaş Teçhizatı Alımları 10.655,46 4.914,00 20.602,80
830 03 02 07 02 Güvenlik ve Savunmaya Yönelik Silah, Araç, Gereç ve Savaş Teçhizatı İşletme, Bakım ve İdame Giderleri 0,00 0,00 1.032,50
830 03 02 09   Diğer Tüketim Mal ve Malzemesi Alımları 143.406,88 65.504,66 115.464,64
830 03 02 09 01 Bahçe Malzemesi Alımları ile Yapım ve Bakım Giderleri 71.564,01 32.083,36 55.738,99
830 03 02 09 90 Diğer Tüketim Mal ve Malzemesi Alımları 71.842,87 33.421,30 59.725,65
830 03 03     Yolluklar 8.650,89 7.653,00 8.330,95
830 03 03 01   Yurtiçi Geçici Görev Yollukları 8.650,89 7.653,00 8.330,95
830 03 03 01 01 Yurtiçi Geçici Görev Yollukları 8.650,89 7.653,00 8.330,95
830 03 04     Görev Giderleri 28.972,11 39.011,71 32.150,00
830 03 04 02   Yasal Giderler 13.145,40 0,00 4.836,20
830 03 04 02 04 Mahkeme Harç ve Giderleri 4.649,40 0,00 4.836,20
830 03 04 02 05 Ödül, İkramiye ve Benzeri Ödemeler 8.496,00 0,00 0,00
830 03 04 03   Ödenecek Vergi, Resim,  Harçlar ve Benzeri Giderler 15.826,71 39.011,71 27.313,80
830 03 04 03 90 Diğer Vergi, Resim ve Harçlar ve Benzeri Giderler 15.826,71 39.011,71 27.313,80
830 03 05     Hizmet Alımları 1.634.674,49 2.260.310,57 4.277.675,89
830 03 05 01   Müşavir Firma ve Kişilere Ödemeler 1.321.419,91 1.885.718,06 3.438.253,22
830 03 05 01 01 Etüt-Proje Bilirkişi Ekspertiz Giderleri 3.743,69 24.448,58 338.299,85
830 03 05 01 02 Araştırma ve Geliştirme Giderleri 0,00 0,00 10.620,00
Hesap Kodu Yardımcı Hesap GİDERİN TÜRÜ 2019 Yılı 2020 Yılı 2021 Cari Yılı  
Kod
I
Kod
II
Kod
III
Kod
IV
 
TL TL TL  
830 03 05 01 03 Bilgisayar Hizmeti Alımları 0,00 0,00 24.700,00  
830 03 05 01 04 Müteahhitlik Hizmetleri 0,00 0,00 46.020,00  
830 03 05 01 05 Harita Yapım ve Alım Giderleri 89.680,00 27.977,80 148.246,35  
830 03 05 01 08 Temizlik Hizmet Alım Giderleri 1.182.064,50 1.825.317,58 2.635.228,20  
830 03 05 01 11 Hizmet Alımı Suretiyle Çalıştırılan Personele Yapılacak Kıdem Tazminatı Ödemeleri 29.785,17 0,00 89.717,85  
830 03 05 01 90 Diğer Müşavir Firma ve Kişilere Ödemeler 16.146,55 7.974,10 145.420,97  
830 03 05 02   Haberleşme Giderleri 21.816,51 18.689,11 40.327,89  
830 03 05 02 01 Posta ve Telgraf Giderleri 4.055,00 2.390,25 7.100,00  
830 03 05 02 02 Telefon Abonelik ve Kullanım Ücretleri 13.513,51 16.268,86 33.227,89  
830 03 05 02 04 Haberleşme Cihazları Ruhsat ve Kullanım Giderleri 4.248,00 30,00 0,00  
830 03 05 03   Taşıma Giderleri 175,00 1.444,00 5.142,00  
830 03 05 03 03 Yük Taşıma Giderleri 0,00 0,00 4.956,00  
830 03 05 03 04 Geçiş Ücretleri 175,00 500,00 186,00  
830 03 05 03 90 Diğer Taşıma Giderleri 0,00 944,00 0,00  
830 03 05 04   Tarifeye Bağlı Ödemeler 65.116,40 111.421,86 112.716,19  
830 03 05 04 01 İlan Giderleri 22.927,40 34.397,36 11.629,88  
830 03 05 04 02 Sigorta Giderleri 40.839,00 76.274,50 97.736,31  
830 03 05 04 90 Diğer Tarifeye Bağlı Ödemeler 1.350,00 750,00 3.350,00  
830 03 05 05   Kiralar 69.398,04 90.994,50 597.398,26  
830 03 05 05 03 İş Makinası Kiralaması Giderleri 69.398,04 86.658,00 592.529,24  
830 03 05 05 07 Arsa ve Arazi Kiralaması Giderleri 0,00 4.336,50 4.869,02  
830 03 05 09   Diğer Hizmet Alımları 156.748,63 152.043,04 83.838,33  
830 03 05 09 03 Kurslara Katılma ve Eğitim Giderleri 8.401,60 2.065,00 0,00  
830 03 05 09 90 Diğer Hizmet Alımları 148.347,03 149.978,04 83.838,33  
830 03 06     Temsil Ve Tanıtma Giderleri 244.482,93 185.122,65 314.598,00  
830 03 06 01   Temsil Giderleri 56.886,05 54.746,12 66.339,21  
830 03 06 01 01 Temsil, Ağırlama, Tören, Fuar, Organizasyon Giderleri 56.886,05 54.746,12 66.339,21  
830 03 06 02   Tanıtma Giderleri 187.596,88 130.376,53 248.258,79  
830 03 06 02 01 Tanıtma, Ağırlama, Tören, Fuar, Organizasyon Giderleri 187.596,88 130.376,53 248.258,79  
830 03 07     Menkul Mal,Gayrimaddi Hak Alım, Bakım Ve Onarım Giderleri 764.615,01 795.033,07 1.653.363,10  
830 03 07 01   Menkul Mal  Alım Giderleri 445.059,56 385.810,60 1.216.857,43  
830 03 07 01 01 Büro ve İşyeri Mal ve Malzeme Alımları 15.974,28 8.389,61 579.657,90  
830 03 07 01 02 Büro ve İşyeri Makine ve Techizat Alımları 43.310,00 53.090,24 138.044,43  
830 03 07 01 03 Avadanlık ve Yedek Parça Alımları 354.454,18 266.125,20 451.241,20  
830 03 07 01 04 Yangından Korunma Malzemeleri Alımları 0,00 2.133,44 0,00  
830 03 07 01 90 Diğer Dayanıklı Mal ve Malzeme Alımları 31.321,10 56.072,11 47.913,90  
830 03 07 02   Gayri Maddi Hak Alımları 36.018,00 91.749,44 88.795,20  
830 03 07 02 01 Bilgisayar Yazılım Alımları ve Yapımları 36.018,00 91.749,44 88.795,20  
830 03 07 03   Bakım ve Onarım Giderleri 283.537,45 317.473,03 347.710,47  
 

 

Hesap Kodu Yardımcı Hesap GİDERİN TÜRÜ 2019 Yılı 2020 Yılı 2021 Cari Yılı
Kod
I
Kod
II
Kod
III
Kod
IV
TL TL TL
830 03 07 03 02 Makine Teçhizat Bakım ve Onarım Giderleri 17.104,89 89.745,92 69.289,10
830 03 07 03 03 Taşıt Bakım ve Onarım Giderleri 124.421,80 69.478,76 181.051,14
830 03 07 03 04 İş Makinası Onarım Giderleri 131.392,14 98.797,73 39.017,64
830 03 07 03 90 Diğer Bakım ve Onarım Giderleri 10.618,62 59.450,62 58.352,59
830 03 08     Gayrimenkul Mal Bakım Ve Onarım Giderleri 850.534,15 1.751.829,13 1.122.504,65
830 03 08 01   Hizmet Binası  Bakım ve Onarım Giderleri 52.788,43 105.273,70 48.052,19
830 03 08 01 90 Diğer Hizmet Binası  Bakım ve Onarım Giderleri 52.788,43 105.273,70 48.052,19
830 03 08 03   Sosyal Tesis  Bakım ve Onarımı Giderleri 0,00 0,00 5.311,19
830 03 08 03 01 Sosyal Tesis  Bakım ve Onarımı Giderleri 0,00 0,00 5.311,19
830 03 08 06   Yol  Bakım ve Onarımı Giderleri 573.822,48 1.065.127,66 620.470,43
830 03 08 06 01 Yol  Bakım ve Onarımı Giderleri 573.822,48 1.065.127,66 620.470,43
830 03 08 09   Diğer Taşınmaz Yapım, Bakım ve Onarım Giderleri 223.923,24 581.427,77 448.670,84
830 03 08 09 01 Diğer Taşınmaz Yapım, Bakım ve Onarım Giderleri 223.923,24 581.427,77 448.670,84
830 03 09     Tedavi Ve Cenaze Giderleri 12.764,92 0,00 0,00
830 03 09 01   Kamu Personeli Tedavi ve Sağlık Malzemesi Giderleri 12.764,92 0,00 0,00
830 03 09 01 01 Kamu Personeli Tedavi ve Sağlık Malzemesi Giderleri 12.764,92 0,00 0,00
830 04       Faiz  Giderleri 182.768,81 273.567,90 436.237,85
830 04 02     Diğer İç Borç Faiz Giderleri 182.768,81 273.567,90 436.237,85
830 04 02 09   Diğer İç Borç Faiz Giderleri 182.768,81 273.567,90 436.237,85
830 04 02 09 01 TL Cinsinden Diğer İç Borç Faiz Giderleri 182.768,81 273.567,90 436.237,85
830 05       Cari Transferler 226.764,67 189.735,50 304.238,42
830 05 01     Görev Zararları 118.541,87 139.429,57 33.000,00
830 05 01 02   Sosyal Güvenlik Kurumlarına 118.541,87 139.429,57 33.000,00
830 05 01 02 05 Sosyal Güvenlik Kurumu’na 118.541,87 139.429,57 33.000,00
830 05 03     Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yapılan Transferler 104.367,80 48.712,93 271.238,42
830 05 03 01   Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara 104.367,80 48.712,93 271.238,42
830 05 03 01 01 Dernek, Birlik, Kurum, Kuruluş, Sandık vb. Kuruluşlara 21.447,90 48.712,93 130.855,51
830 05 03 01 90 Diğerlerine 82.919,90 0,00 140.382,91
830 05 04     Hane Halkına Yapılan Transferler 3.855,00 1.593,00 0,00
830 05 04 07   Sosyal Amaçlı Transferler 3.855,00 1.593,00 0,00
830 05 04 07 51 Muhtaç Asker Ailelerine Yardım 3.855,00 0,00 0,00
830 05 04 07 90 Diğer Sosyal Amaçlı Transferler 0,00 1.593,00 0,00
830 06       Sermaye Giderleri 2.644.713,49 11.175.591,04 14.580.886,02
830 06 01     Mamul Mal Alımları 380.100,94 1.117.959,12 2.095.466,14
830 06 01 01   Büro ve İşyeri Mefruşatı Alımları 19.417,33 35.117,80 80.405,10
830 06 01 01 01 Büro Mefruşatı Alımları 1.500,00 4.484,00 23.667,30
830 06 01 01 03 Okul Mefruşatı Alımları 77,53 2.065,00 46.617,80
830 06 01 01 04 Hastane Mefruşatı Alımları 679,80 4.468,22 2.700,00
830 06 01 01 05 Sosyal Tesis Mefruşatı Alımları 17.160,00 24.062,58 7.420,00
830 06 01 01 90 Diğer Mefruşat Alımları 0,00 38,00 0,00
830 06 01 02   Büro ve İşyeri Makine Teçhizat Alımları 33.312,76 232.696,03 200.408,52
830 06 01 02 01 Büro Makinaları Alımları 0,00 4.089,08 12.300,32
830 06 01 02 05 İşyeri Makine Teçhizat Alımları 33.246,68 66.157,41 183.478,20
830 06 01 02 90 Diğer Makine Teçhizat Alımları 66,08 162.449,54 4.630,00
830 06 01 03   Avadanlık Alımları 3.385,51 10.684,40 171.245,00
830 06 01 03 05 Zirai Gereç Alımları 3.385,51 10.684,40 171.245,00
830 06 01 04   Taşıt Alımları 106.154,83 839.460,89 1.616.876,98
830 06 01 04 01 Kara Taşıtı  Alımları 105.899,95 839.460,89 1.616.876,98
830 06 01 04 50 Denizaltı Taşıtı  Alımları 254,88 0,00 0,00
830 06 01 05   İş Makinası Alımları 217.830,51 0,00 0,00
830 06 01 05 30 Hareketli İş Makinası Alımları 217.830,51 0,00 0,00
830 06 01 07   Kültür Varlığı Yapımları, Alımları ve Korunması Giderleri 0,00 0,00 26.530,54
830 06 01 07 02 Tablo-Heykel Yapım, Alım ve Onarımları 0,00 0,00 26.530,54
830 06 04     Gayrimenkul Alımları Ve Kamulaştırması 0,00 0,00 265.774,25
830 06 04 02   Arsa Alım ve Kamulaştırması Giderleri 0,00 0,00 265.774,25
830 06 04 02 90 Diğer Arsa Alım ve Kamulaştırma Giderleri 0,00 0,00 265.774,25
830 06 05     Gayrimenkul Sermaye Üretim Giderleri 2.264.612,55 10.057.549,92 12.219.645,63
830 06 05 02   Malzeme Giderleri 1.248.568,06 1.943.555,78 3.021.107,63
830 06 05 02 01 İnşaat Malzemesi Giderleri 1.220.652,06 1.898.085,08 2.882.570,53
830 06 05 02 02 Elektrik Tesisatı Giderleri 27.916,00 14.171,19 99.125,10
830 06 05 02 03 Sıhhi Tesisat Giderleri 0,00 19.463,51 0,00
830 06 05 02 90 Diğer Giderler 0,00 11.836,00 39.412,00
830 06 05 07   Müteahhitlik Giderleri 1.016.044,49 8.006.794,17 9.198.538,00
830 06 05 07 01 Hizmet Binası 0,00 0,00 1.678.693,57
830 06 05 07 02 Hizmet Tesisleri 113.516,00 2.878.538,73 2.136.414,38
830 06 05 07 07 Yol Yapım Giderleri 610.368,99 1.442.033,75 3.128.124,03
830 06 05 07 08 İçme Suyu Tesisi Yapım Giderleri 96.301,32 52.268,90 11.513,26
830 06 05 07 09 Kanalizasyon Tesisi Yapım Giderleri 195.858,18 29.376,59 2.025.163,97
830 06 05 07 90 Diğerleri 0,00 3.604.576,20 218.628,79
830 06 05 09   Diğer Giderler 0,00 107.199,97 0,00
830 06 05 09 01 Diğer Giderler 0,00 107.199,97 0,00
830 06 06     Menkul Malların Büyük Onarım Giderleri 0,00 82,00 0,00
830 06 06 02   Malzeme Giderleri 0,00 82,00 0,00
830 06 06 02 01 Malzeme Giderleri 0,00 82,00 0,00
830 07       Sermaye Transferleri 75.000,00 50.000,00 0,00
830 07 01     Yurtiçi Sermaye Transferleri 75.000,00 50.000,00 0,00
830 07 01 06   Kamu Teşebbüslerine, Döner Sermayelere, Fonlara ve Mali Kurumlara Sermaye Transferleri 75.000,00 50.000,00 0,00
830 07 01 06 49 Diğer Teşebbüslere 75.000,00 50.000,00 0,00

 

 

 

Ekonomik sınıflandırılmasına göre 2021 yılı içerisindeki toplam bütçe giderleri yukarıda gösterilen tablodaki gibidir.

 

  • Mali denetim sonuçları

5393 sayılı Belediye Kanununun 25 nci maddesi gereği Belediye Meclisi tarafından seçilen Denetleme Komisyonu tarafından 2021 yılı Belediye hesap iş ve işlemlerinin denetimi yapılmıştır.

 

4- Diğer Hususlar

B- Performans Bilgileri

1- Faaliyet ve Proje Bilgileri

Belediyemizin sınırlı gelir kaynaklarını zorlayarak israf ve savurganlığa yer vermeden, maddi imkânlarımız çerçevesinde tüm birimlerimizle uyum içerisinde çalışarak,  ilçemizin gelişmesi, büyümesi halkımızın refahı ve huzuruna yönelik olarak gelirlerimizi kullanarak hizmet verilmektedir.

Belediyemizin 2021 mali yılında 33.036.962,39.TL Gelir tahakkuk etmiş olup, önceki yıldan da 2.043.912,25.TL. devir ile birlikte toplam; 35.080.874,64.TL. gelir tahakkuku oluşmuştur. Bu tahakkukun da 32.150.170,70.TL yıl içinde tahsil edilmiş, kalan 2.903.704,36 TL. 2022 yılı alacağı olarak devretmiştir.

Buna göre genel tahsilât oranı % 92.00 olarak gerçekleşmiştir.

2021 yılı içinde;

 

Belediye Meclisi;

 

Belediye Meclisimiz; 5393 sayılı Belediye Kanununun 20. maddesi hükümlerine göre 2021 yılı içerisinde her ayın ilk haftalarında ayda bir defa olmak üzere 12 defa olağan aylık toplantı yapmış,

Komisyonlara havale edilen konuların görüşülmesi için Şubat – Mart – Nisan – Mayıs – Haziran – Ağustos – Eylül – Ekim – Kasım ve Aralık aylarında olmak üzere 10 defa ikinci Birleşim için toplanmıştır.

2021 yılı içerisinde; 12 defa birinci ve 10 defa ikinci birleşim olmak üzere toplam 22 defa toplantı yapılarak 112 adet konu karara bağlanmıştır.

Ayrıca, 2021 yılı içerisinde İmar Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu ve Denetleme Komisyonları kendilerine havale edilen konularla ilgili çalışmalarını yaparak bu konudaki raporlarını meclis başkanlığına sunmak suretiyle meclisin çalışmalarına katkıda bulunmuşlardır.

 

 

 

Belediye Encümeni:

 

Belediye Encümeni 5393 sayılı Belediye Kanununun 35. maddesi gereğince haftada en az bir kere Salı günü toplanmak suretiyle, 2021 yılı içerisinde 50 kez toplanmış ve 182 adet konuyu görüşerek karara bağlamıştır.

 

 

 

Yazı İşleri Müdürlüğümüzce, 2021 yılı içerisinde Belediyemizin karar organları olan  Meclis ve Encümenimizin sekretaryası yapılarak, başkanlık tarafından belirlenen gündemlerle ilgili yapılan toplantılarda alınan karar özetleri karar defterlerine yazılmış, tutanakları tutulmuş, kararlar bilgisayar ortamında yazılarak ilgili birim ve kurumlara zamanında ulaşması sağlanmıştır.

 

 

 

 

 

 

.

 

 

Diğer Veriler:

 

 * Gelen-Giden Evrak ve Dilekçe :

            Birimlerimizce ait kurum içi ve resmi kurum/kuruluşlarla ilgili yazışmalar zamanında yapılmış ve ilgili dairelere gönderilmiştir.

 

Yıl içerisinde 1501 adet gelen, 2293 adet giden evrak ve 987 adette dilekçe kayıtları yapılarak ilgili birimlere zamanında ulaşımı sağlanmış, cevap gerektiren evrak ve dilekçelere süresi içerisinde gerekli cevapları zamanında verilmiştir.

           

 

 

* Evlendirme İşlemleri:

Belediyemiz Evlendirme Memurluğu tarafından 2021 yılı içerisinde toplam 62 çiftin evlenme akit işlemleri yapılmış olup, evlenme cüzdanları verilmiştir.

Evlendirmeleri yapılan çiftlerin evlenme akitleri zamanında İlçe Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğüne bildirilmiştir.

 

 

* İlan Hizmetleri:

            İlçe merkezi ile Gümerdiğin, Gürpınar ve Karaören mahallelerimizde dahil anons sistemlerinin tek merkezden yapılması sağlanmıştır.

Anons cihazımız ile 2021 yılı boyunca ilçemizi ve halkımızı ilgilendiren ilanlar yapılmış ve 151 adet İlan tutanağı tanzim edilerek gerekli yerlere/ilgililere ulaştırılmıştır

           

 

 

* Güzergâh Belgesi;

2021 yılında Belediyemiz Zabıta Amirliği tarafından, ilçemizde faaliyet gösteren servis araçlarına 58 adet Güzergâh Belgesi ve Ticari taksiler için ise 6 adet Çalışma Ruhsat Vizesi düzenlemiştir.

 

 

* İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı;

            2021 yılında, 56 adet Sıhhi ve 10 adet Gayri Sıhhi olmak üzere toplamda 66 müesseseye İşyeri açma ve Çalıştırma Ruhsatı verilmiştir.

 

 

 

* Ruhsatlar:

2021 yılında,

117 adet Yapı Ruhsatı (2 adet Ofis ve İşyeri – 84 Adet Konut – 23 adet Tarımsal Yapı – 7 adet Toki – 1 adet Kamu Kapalı pazar ) verilmiştir.

63 adet Yapı Kullanma izin Belgesi (2 adet Ofis ve İşyeri – 1 adet Okul ve Pansiyon  – 1 adet Kamu Kapalı pazar3 adet Kamu –  3 adet Sanayi – 16 adet Tarımsal Yapı Binası – 37 adet İşyeri/konut) verilmiştir.

 

 

 

 

 

İçmesuyu ve Kanalizasyon;

İçmesuyu:

İlçemize mahalle olarak bağlanan Gümerdiğin, Gürpınar ve Karaören mahalleleri ile merkezde içme suyu sorunu bulunmamakta olup, ihtiyaca göre yenileme, tamir ve bakım çalışmaları yapılmakta olup,

2021 yılında;

İlçemiz genelinde 6.850 m değişik ebatlarda içmesuyu hattı döşenmiş olup;

Cumhuriyet Mahallesi Gürpınar Caddesinde 400 m. içme kullanma su hattı döşendi.

Cumhuriyet Mahallesi Yeni Belediye Binasına bağlantı için 100 m. su hattı döşendi.

Cumhuriyet Mahallesi çarşı meydanında 100 m su hattı döşendi.

Gümerdiğin Mahallesi Yançayır Sokakta 1.000 m. içme kullanma su hattı döşendi.

Gümerdiğin Mahallesi Dereyaylada 110 m.içme kullanma su hattı döşendi.

Gümerdiğin Mahallesi Çoraklık Caddesinde oluşan patlak sebebiyle 200 m. İçme suyu hattı döşenmiştir.

Gümerdiğin-Şabanözü yolunda 100 m su hattı döşendi.

Gümerdiğin Mahallesi Baraj yolunda 200 m  su hattı döşendi.

Yeni Mahalle Halk Pazarı karşında 200 m su hattı döşendi.

Yeni Mahalle Melih Gökçek Caddesine 100 m. su hattı döşendi.

Yeni Mahalle Ernamaş İşletme 3 alanına 100 m. su hattı döşendi.

Karaören-Gümerdiğin Mahalleleri arasındaki yolda 100 m su hattı döşendi.

Karaören Mahallesi Tütün Sokakta 100 m. su hattı döşendi.

Karaören Mahallesinin farklı bölgelerinde oluşan patlaklar nedeniyle 700 m. su hattı döşendi.

Gürpınar Mahallesinin farklı bölgelerinde oluşan patlaklar nedeniyle 150 m. su hattı döşendi.

İlçemiz genelinde Tüm Mahallelerimizin değişik cadde ve sokaklarda yapılan 92 adet su abone bağlantılarına ilave olarak yaklaşık 3190 m. içme kullanma su hattı döşendi.

 

Belediye Meclisimizin almış olduğu karara istinaden, gelişen teknolojiye ayak uydurmak ve su israfını önlemek için elektronik kartlı su sayacı uygulamasına geçiş 2021 yılında yapılmaya başlanmıştır.

 

3194 Sayılı İmar Kanunu’nun Geçici 16. maddesi ile Yapı Kayıt Belgesi alan vatandaşlarımızın, İmar Planı içerisinde veya dışarısında bulunan Yapı Kayıt Belgesi ile kayıt altına alınan yapılara toplam 1.000 metrelik  içme suyu ana şebeke hattı döşenmiştir.

İmar Affından yararlanan Yapı Kayıt Belgesi alan vatandaşlarımızın yapılarına belediyemizce içme suyu hattı döşenmesi devam etmektedir.

Tarım amaçlı kullanılan Karaören, Gümerdiğin ve Gürpınar’da sulama arkları belediyemizce temizlenmiştir.

 

Ön Ödemeli Su Sayaç Sistemi;

Belediyemizce gelişen teknolojiyi takip etmek ve teknolojinin imkânlarından hem belediyemizi hem de ilçe halkının yararlanmasını sağlamak, abonelerle ilgili sorunları en az seviyeye indirmek ve aynı zamanda hizmetin daha kolay ve verimli sunulabilmesi amacıyla Elektronik Kartlı Ön Ödemeli Su Sayacına (EKS)  geçilmesi ile ilgili 10/01/2020 tarih ve  07 sayılı Meclis Kararı alınmış,  ancak Koronavirüs pandemisi nedeniyle süreç işletilemediği için güncellenerek yeniden 06/11/2020 tarih ve  75 sayılı Meclis Kararı alınmıştır.

Belediye Meclisimizin almış olduğu karara istinaden, 2021 yılında uygulamaya geçilmiş ve 2021 yılı sonu itibariyle 396 adet Elektronik Kartlı Ön Ödemeli Su Sayacı takılmıştır. Su sayaçlarını değiştirerek kartlı sayaca dönüşüm devam etmektedir.

 

 

Kanalizasyon:

İlçemize mahalle olarak bağlanan Gümerdiğin, Gürpınar ve Karaören mahalleleri ile merkezde kanalizasyon sorunu bulunmamakta olup, ihtiyaca göre yenileme, tamir ve bakım çalışmaları yapılmakta olup,

 

2021 yılında;

Projesi İller Bankası A.Ş. ile % 50’si hibe olarak hazırlanan Karaören Mahallesi Kanalizasyon projesi yapımına 2021 yılında başlanılmıştır.

Proje kapsamında, mahalle iki etaba bölünerek;

  1. Etap 15.441 mt. Q200’lük beton boru ve 380 adet Q 1000’lik muayene bacası
  2. Etap 23.555 mt. Q200’lük beton boru ve 408 adet Q 1000’lik muayene bacası

Toplamda 38.996 mt. Kananizasyon hattı ve 788 adet Muayene bacası yapılacaktır.

İş kapsamında, Karaören Mahallesinde yenileme ve yeni yerleşim bölgesi olup kanalizasyonu bulunmayan bölgelere ilave olarak proje kapsamında yıl içerisinde 11.700 m. yeni kanalizasyon hattı döşenmiş olup, çalışmalar devam etmektedir.

 

*Gümerdiğin Mahallesi için daha önce İller Bankasında hazırlatılan Kanalizasyon projesi dahilinde  kanalizasyon hattı döşeme çalışmaları 2021 yılında başlanılmış ve proje kapsamında 4.200 m. kanalizasyon hattı döşenmiş olup, çalışmalar devam etmektedir.

 

*İlçemiz genelinde 3.801 m değişik ebatlarda kanalizasyon hattı döşenmiş olup;

Gümerdiğin Mahallesi Veziroğlu Caddesine 80 m. kanalizasyon hattı döşenmiştir.

Gümerdiğin Mahallesi Depremevlerine 70 m. kanalizasyon hattı döşenmiştir.

Gümerdiğin Mahallesinde 310 m kanalizasyon hattı döşenmiştir.

Gümerdiğin Mahallesi 155 adada uygulanan 18. madde uygulaması sonucunda oluşan parsellere 860 m. uzunluğunda kanalizasyon hattı döşendi.

 

Sağlık Mahallesi Şehit Murat Caddesine 215 m. kanalizasyon hattı döşenmiştir.

 

Yeni Mahalle Belça küme evlerine 35 m. kanalizasyon hattı döşenmiştir.

Yeni Mahalle Buzlu Sokağa 255 m kanalizasyon hattı döşendi.

 

Cumhuriyet Mahallesinde uygulanan 18. madde sonucunda oluşan parseller için 630 m. kanalizasyon hattı döşendi.

 

Gürpınar Mahallesinde 260 m kanalizasyon hattı döşenmiştir.

 

Karaören Mahallesinde 356 m kanalizasyon hattı döşenmiştir.

 

İlçe merkezinde değişik cadde ve sokaklarda 730 m kanalizasyon hattı döşenmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İMAR DURUMU :

 

İmar Çalışmaları;

2014 mahalli idareler seçimlerinden sonra belediyemize bağlanan iki yeni mahalle (Gümerdiğin, Gürpınar) ile imar sınırlarımız oldukça genişlemiş, beraberinde ise yeni ihtiyaçlara cevap vermek maksadı ile Gümerdiğin mahallemizde 263 hektar alanda imar planı çalışmalarımız tamamlanmıştır.

 

İlçemiz genelinde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Hazırlanmıştır.

 

TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından yatırım programına alınan 154 kv Kurşunlu-Şabanözü OSB EİH (Enerji İletim Hattı) için Plan tadilatı yapıldı.

İlçemiz Cumhuriyet ve Gürpınar Mahallelerini kapsayan yaklaşık 18 ha alanda ilave imar planı yapılmıştır.

İlçemiz Cumhuriyet, Mahmudiye ve Sağlık Mahallesini kapsayan yaklaşık 23 Ha alanda plan tadilatı yapılmıştır.

İlçemiz Yeni Mahalle ve Gümerdiğin Mahallesini kapsayan yaklaşık 35 Ha alanda uygulama imar planı değişikliği yapılmıştır.

 

 

Ayrıca Mahalle bazında,

 

Sağlık Mahallesi;

Sağlık Mahallesinde 293 nolu adayı kapsayan yaklaşık 2900 m² büyüklüğünde alanda plan tadilatı uygulanmıştır.

Sağlık Mahallesinde 1310 ada 1 ve 3 nolu parselleri kapsayan yaklaşık 8000 m² alanda plan tadilatı yapılmıştır.

Sağlık Mahallesi 318 ada 1 ve 14 parsel, 838 ada 1 ve 2 parsel, 384 ada 1 nolu parseli kapsayan yaklaşık 36000 m² alanda plan tadilatı yapılmıştır

Sağlık Mahallesinde Ödek yolu kenarında yaklaşık 56 ha alanda tarım ve hayvancılık tesis alanı için ilave imar planı yapılmıştır.

Sağlık Mahallesi 1202 ada 1 parseli kapsayan yaklaşık 1701 m² alanda plan tadilatı yapılmıştır.

Sağlık Mahallesi sınırları içerisinde 318 ad 2, 3, 4 ve 5 parseli kapsayan yaklaşık 8300 m² alanda plan tadilatı yapılmıştır.

Sağlık Mahallesi 326 ada 279 parsele ait uygulama imar planı değişikliği yapılmıştır.

Sağlık Mahallesinde yaklaşık 35 Ha Toki yolu iki yakasını kapsayan alanda uygulama imar planı değişikliği yapılmıştır.

Sağlık Mahllesi 398 ada 6 ve 14 nolu parselde uygulama imar planı değişikliği yapılmıştır.

 

 

Gümerdiğin Mahallesi;

Gümerdiğin Mahallesinde 626 ada, 532 ada 38 ve 39 parsellerde yaklaşık 8800 m² alanda plan tadilatı yapılmıştır.

 

 

 

 

 

Karaören Mahallesi;

Karaören Mahallesinde 1122 ada 21, 23, 34 ve 35 parselleri kapsayan yaklaşık 2600 m² alanda plan tadilatı yapılmıştır.

Karaören Mahallesi 1120 ada 7 parselde uygulama imar planı değişikliği yapılmıştır.

Karaören Mahallesi 1158 ada 44 parsel de Trafo amaçlı uygulama imar planı değişikliği yapılmıştır.

 

 

Cumhuriyet Mahallesi;

Cumhuriyet Mahallesi 221 ada 3 parseli kapsayan yaklaşık 60 m² alanda plan tadilatı yapılmıştır.

Cumhuriyet Mahallesi 126 ada 5, 6 ve 7 parselleri kapsayan yaklaşık 10 ha alanda plan tadilatı yapılmıştır.

Cumhuriyet Mahallesi 210 ada 10, 11, 12 ve 13 parsellere ait yaklaşık 2248 m² büyüklüğünde alanda uygulama imar planı değişikliği yapılmıştır.

 

 

Gürpınar Mahallesi;

Gürpınar Mahallesinde 884 ada 21, 25, 31, 64 ve 106 nolu parseli kapsayan yaklaşık 54 ha alanda plan tadilatı yapılmıştır.

Gürpınar Mahallesi 892 ada 6 parsel numaralı 0,607 ha yüzölçümlü taşınmazda Biyogaz Enerji Üretim Alanı amaçlı plan tadilatı yapılmıştır.

Gürpınar Mahallesi 891 ada 36, 37, 38, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 51 ve 52 parsel ile 892 ada 7 parsel numaralı taşınmazı kapsayan yaklaşık 6.4 ha alanda plan tadilatı yapılmıştır.

Gürpınar Mahallesi 1297 ada 5 parsel ile 1298 ada 1 parsele ait uygulama imar planı değişikliği yapılmıştır.

Gürpınar Mahallesi 1223 ada 5 parselde uygulama imar planı değişikliği yapılmıştır.

 

 

Yeni Mahallesi;

Yeni Mahalle yaklaşık 10 ha alanı kapsayan plansız alanda Sosyal ve Kültürel Tesis Alan olarak plan değişikliği yapılmıştır.

Yeni Mahalle Belça karşısı yaklaşık 50 Ha alanda uygulama imar planı değişikliği yapılmıştır.

İlçemiz Yeni Mahalle 195 ada 54 ve 92 nolu parsellere ait trafo amaçlı uygulama imar planı değişikliği yapılmıştır.

Yeni Mahalle 278 ada 14 parselde uygulama imar planı değişikliği yapılmıştır.

Yeni Mahalle 1371 ada 1 parselde uygulama imar planı değişikliği yapılmıştır.

Yeni Mahalle 143 ada 13 parsel ve çevresi uygulama imar planı değişikliği yapılmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Madde Uygulaması;

Sanayileşmeye paralel olarak ilçemiz genelinde yapılaşma talepleri yoğunlaştığı ve sürekli talep olduğu için arsa talepleri karşılanamadığından ihtiyaca ve talebe göre ilçemizin değişik bölgelerinde, değişik zamanlarda 3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesi gereğince arsa ve arazi düzenlemesi uygulamaları devam etmekte olup,

Cumhuriyet Mahallesi;

Cumhuriyet Mahallesi 213 adada 18. madde uygulaması çalışmaları devam etmektedir.

Yeni Mahallesi;

Yeni Mahalle 122 ada, 123 ada, 130 ada, 164 ada, 194 adada 18. madde uygulaması çalışmaları devam etmektedir.

Yeni Mahalle 132 ada 32, 43 ,44 parsellerde 18. madde uygulaması tamamlanmıştır.

Yeni mahalle 174, 176, 191 adalarda 18. Madde çalışmaları tescil aşamasındadır.

Yeni Mahalle 124, 178,407 adalarda 18. madde çalışmaları Tescil aşamasındadır.

Yeni Mahalle 153, 154, 155 adalarda 18. madde çalışmaları tamamlanmıştır.

Yeni Mahalle 143 adada 18. Madde uygulama çalışmasına başlanmıştır.

Sağlık Mahallesi;

Sağlık Mahallesi 279, 280, 281, 283, 284, 287, 288, 298, 306, 376 adalarda 18. madde çalışmaları tamamlanmıştır.

Sağlık Mahallesi 310, 321, 324, 325, 326, 329, 331, 332, 333, 834, 836, 837 adalarda 18. madde çalışmaları devam etmektedir.

Sağlık Mahallesi 396 ada 7 ve 8 parsellerde 18. madde çalışmaları tamamlanmıştır.

Sağlık Mahallesi 432 ada 9 parselde 18. madde çalışmaları tamamlanmıştır.

 

Gümerdiğin Mahallesi;

Gümerdiğin Mahallesi Çoraklık Mevkii Sağlık Ocağı etrafında 18. madde uygulaması çalışmaları devam etmektedir.

Gümerdiğin Mahallesinde 528 adada 18. madde uygulaması çalışmaları tamamlanmıştır.

 

Gürpınar Mahallesi;

Gürpınar Mahallesi genelinde 18. madde uygulama çalışmaları tamamlanmış tapuları çıkmıştır.

Gürpınar mahallesi 925 ada 1-2 parseller ile  926 ada 1 parselde 18. madde uygulaması çalışmaları tamamlanmıştır.

Gürpınar Mahallesi 909 ada, 910 ada, 911 adalarda 18. madde çalışmaları tamamlanmıştır.

 

Karören Mahallesi;

Karaören Mahallesi 1150, 1151, 1152, 1153, 1154 adalarda 18. madde çalışmaları devam etmektedir.

Karaören Mahallesi 1157 adada 18. madde çalışmaları devam etmektedir.

Karaören Mahallesi Baraj yolu bölgesinde 18. Madde uygulama çalışması askıya çıkartılmıştır.

İlçedeki gelişime ve ihtiyaca paralel olarak 18. madde uygulamalarına devam edilecektir.

 

Kamulaştırma;

İlçemiz Cumhuriyet Mahallesi 1208 ada 1, 2 ve 3 parselde Kapalı Pazar Yeri bitişiğinde kamulaştırma çalışması devam etmektedir.

Çalışmalar kapsamında 82 hissedardan toplam 368,38 m² hisse kamulaştırılmış olup, 177.276,32 TL. kamulaştırma bedeli ödenmiştir.

 

Yol Yapımı – Park ve Çevre Düzenlemesi:

Parke Taş, Bordür ve Yol Çalışmaları;

 

Yol Yapımı:

İlçemizde alt yapı yenileme çalışmaları sebebiyle bozulan yollarımızın yapımı ve asfaltlama-Kilitli parke taş ile döşeme çalışmaları çerçevesinde;

 

Cumhuriyet Mahallesi Çarşı meydanında Belediyemizce yapılan Kent Meydanı düzenlemesi çalışmaları kapsamında, Keçiören Belediyesinden yaklaşık 1.500 m3 sıcak asfalt alınarak yaklaşık 8.000 m² lik çarşı merkezi ve Pazar sokaktaki alana döşenmiştir.

 

Belediyemiz imkanları ile bozulan yollarımızın yapılması amacıyla, ilçe yoğunluğu yüksek olan cadde/sokaklarından;

Melih Gökçek Caddesi (900 m), Ahmet Erdem Caddesi (730 m), Fahri Görgülü Caddesi (840 m), Nevzat Ayaz Caddesi (500 m), Asya Sokak (720 m) ve Avrupa Sokağa (700 m) yaklaşık 9000 m³ sıcak asfalt alınarak yaklaşık 38000 m² alana asfaltla kaplanmıştır.

Bu asfaltlama çalışmaları ile ilçemizin ana giriş caddeleri ve merkezin deki önemli yolları sıcak asfalt ile kaplanmış halkımızın hizmetine sunulmuştur.

 

2020 yılında doğalgaz gelmesi ile yolları bozulan Yeni mahalle Belça küme evleri ve Güneşevler küme evleri (Deprem evleri) içerisindeki  tüm yollar parke taş ile kaplanmıştır.

 

Ayrıca, Yeni mahallede; Fahri Görgülü Caddesi, Nevzat Ayaz Caddesi ve Avrupa Sokağa,

Sağlık Mahallesinde; Asya Sokak, Onbaşı sokak, Cemal Koyuncu Sokak, Melih Gökçek Caddesi, Ahmet Erdem Caddesinde çeşitli ebatlarda 15.552,92 m² (yeni) kilit parke taş, 8.914,44 m² (yeni) karo taş, 9.287 adet (yeni) Bordür, 1656 adet (yeni) yağmur oluğu döşenmiştir.

 

İlçemiz Yeni Mahalle Buzlu Sokakta 190 m., Gürpınar Mahallesi 2. Sokakta 150 m., 45. Sokakta 100m., 68. Sokakta 190m., Karaören Mahallesi Çınar Sokakta 150m., Çelik Sokakta 240 m., Borazan Sokak 215 m., Yıldız Sokakta 205m., Sefer Usta Sokak 170m., Millet Sokakta 145m., Neşeli Sokakta 120m., Özgür Sokakta 115 m., Gürcü Ana Sokakta 630 m., Uzun Sokakta 320 m., Aydoğdu Sokakta 370 m. ve Karaşakir Sokakta 60 m. olmak üzere toplamda yaklaşık 3370 m. imar yolu açılmıştır.

 

İlçemiz genelinde tüm mahallelerinde deforme olan cadde ve sokaklarda yaklaşık 30.000 m² kilit taş tadilatı yapılmıştır.                

                                   

Genel;

3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18. madde uygulama çalışmaları sonucu oluşan yeni yollar açılmasına devam edilmektedir.

 

Ayrıca, Şabanözü merkez, Yayla yolu ve Paşasultan Türbesi yolu, Gürpınar Mahallesi yayla yolları, Gümerdiğin mahallesi, Yeşilöz, Çakıreşme ve Dereyayla mevkileri dahil arazi yollarında bakım ve onarım çalışmaları yapılmıştır.

 

 

 

 

 

Toplam Yol Yapımı;

2021 yılında ilçemiz genelinde yol, mesire alanı, mezarlık, meydan vb. alanlara Belediyemizce;

 

Kilitli Parke Taş;

Belediyemizce  8’lik toplam 14.721 m² yeni ve 28,800 m² tamirat olmak üzere toplam 43.573 m²  kilitli parke taş, 3316 m² tamirat ve 7.022 m.yeni olmak üzere  toplam 10.338 m. değişik ebatlarda Bordür ile 1150 m. yağmur oluğu  tüm mahallerimizin değişik yerlerine döşenmiştir.

 

Sıcak Asfalt;

Yeni Mahalle – Sağlık Mahallesi ve Cumhuriyet mahallerinde toplam 46.000 m² alan sıcak asfaltla kaplanmıştır.

 

Stabilize Yol;

İlçe genelinde 3.370 m. uzunluğunda stabilize olarak açılmıştır.

 

Kaldırım Karosu;

 Asfalt kaplaması yenilenen yollarımızda kaldırım çalışmaları yapılmış bu kapsamda; Yeni Mahallle Avrupa Sokakta 1.260 m²- Sağlık Mahalllesi Asya sokakta 1.503 m²- A.Erdem Caddesinde 3.610 m² olmak üzere toplam 6.373 m² kaldırım karosu ile kaldırım kaplaması yapılmıştır.

 

İlçemiz genelindeki tüm mahallerimizde yolların iyileştirilmesi çalışmalarımız devam etmekte olup, işlevsellik ve aciliyet durumuna göre gelecek yıllarda da devam edecektir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Çevre Düzenlemesi, Parklar, Yeşil Alanlar:

 

Çevre Düzenlemesi Çalaşmaları:

 

Belediyemizce park, meydan, refüj, kavşaklar ve sanı deresi kenarındaki yeşil alanların yenileme, bakım, sulama çalışmaları devam etmektedir.

 

2021 yılında;

 

İlçemiz çarşı meydanında yapımı tamamlanan Kent Meydanı ve Sokak Sağlıklaştırılması projesi kapsamında, süs havuzu, yaya yolları ve ağaçlandırma çalışmaları tamamlanarak ilçemizin çarşı merkezi modern ve yeşil bir alan haline getirilerek hizmet sunulmuştur.

 

Yeni Mahalle Karayolları sokak ile Müsellim caddesi arasında kalan Seyir Tepesine yapılan Seyir kulesi çevresi ağaçlandırılmıştır.

 

Çöp Konteyneri;

Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan 2020 yılında hibe olarak alınan çevre kirlilğini giderme araç/gereçlerinden; 400 lt.lik 80 adet geri dönüştürebilir Atık Konteyreri ve Evsel atık çöp konteynırlarından yaklaşık 150 adet Çöp konteyneri ( Evsel atık kutusu), ihtiyaca göre Karaören-Gümerdiğin ve Gürpınar mahallelerine dağıtımı yapılmıştır.

 

 

 

Park, Yeşil Alan ve Mesire Yerleri:

İlçemiz genelinde bulunan oyun parklarımıza yeni oyun grupları alınarak eksikler giderilmekte ve mevcut bulunan oyun gruplarının bakım çalışmaları yapılmaktadır.

 

Parklar;

İlçemiz Yenimahalle Buzlupınar Mevkiinde yapılan imar düzenlemesi neticesinde park olarak ayırılan 1200 m² alanda park çalışmaları yapılmıştır.

Park içerisinde; 1 adet tren temalı oyun grubu, 2 adet salıncak grubu, 2 adet tahterevalliden oluşan çocuk oyun parkı ve açık alan spor aletleri yapılmıştır. Çocuk oyun parkı ve Spor Aletleri zeminine 200 m² kauçuk tartan zemin kaplama, 100 metre ring yürüyüş yolu, 3 adet oturaklı pergole, 4 adet altıgen kamelya ve masası, 18 adet aydınlatma direği, 1 adet çeşme yapılmıştır.

Ayrıca; 400 m² yeşil alan yapılıp ağaçlandırılmıştır. Alanın dere kenarı olması ve eğimli olmasından dolayı vatandaşlarımızın güvenliği için yaklaşık 160 metre uzunluğunda ve 2,5 metre yüksekliğinde istinat duvarı ve üzerine panel çit yapılmış, oturma alanlarında 200 m² beganit taş döşemesi yapılmıştır.

Kullanılan malzemeler Pursaklar Belediyesinden hibe olarak alınan, Hafriyat, taş döşeme işçiliği, istinat duvarı, ekipmanların kurulumu Belediyemizce yapılarak çok katlı apartmanların bulunduğu, çocuk sayısının fazla olduğu Yeni mahallemizde Buzlupınar mevkiinde önemli bir ihtiyaç karşılanarak güzel bir park hizmete sunulmuştur.

 

 

 

 

 

Ağaçlandırma Çalışmaları:

 İlçemizde ağaçlandırma yapılan tüm bölgelerde rutin olarak yenileme, bakım ve sulama çalışmaları devam etmektedir.

 

2021 yılında;

Belediyemizce toplamda 640 adet süs bitkisi/ağacı fidanı alınmıştır.

Yeni mahallede Seyir terası alanına yaklaşık 300 adet süs bitkisi/ağacı ve Orman Müdürlüğünde getirilen çam ağacı ile ağaçlandırma çalışmaları yapılmıştır.

Yeni mahallede Buzlu parkına yaklaşık 300 adet süs bitkisi/ağacı ile ağaçlandırma çalışmaları yapılmıştır.

Yeni yapılan Belediye binamız önünde ki girişine değişik ebatlarda süs bitkisi/ağacı ile ağaçlandırma çalışmaları yapılmıştır.

Çarşı içerisindeki yeni yapılan Kent Meydanı Düzenlemesi yapılan alanda Peyzaj çalışmalarında yaklaşık 5.000 m² alanda iyileştirme çalışmaları yapılmış ve  1000 m² yeni yeşil alan oluşturularak ağaç ve bitkilerle alan yeşillendirilmiştir.

 

Belediyemiz imkanları ile alınan ve Çankırı Orman İşletme Müdürlüğünden alınan desteklerle ilçemiz genelinde uygun ortam ve zamanlarda her yıl ağaçlandırma yeşillendirme çalışmalarımız yapılmakta olup, bu çalışmalar devam ettirilecektir.

 

 

Mezarlık Çalışmaları;

İlçemiz merkezi, Gümerdiğin, Gürpınar ve Karaören Mahallelerimizde bulunan mezarlıkların bakım onarım ve temizleme çalışmaları düzenli şekilde yapılmaktadır.

Şabanözü Şehitler Mezarlığında yenileme, bakım, onarım ve çevre düzenlemesi yapıldı.

 

Diğer Çalışmalar;

 

Atıksu Arıtma Tesisi ;

Yenimahalle de Ankara yolu üzerinde bulunan Biyolojik Atıksu Arıtma tesisimiz revizyon çalışmaları çerçevesinde işletme maliyetinin düşürülmesi için tesis girişi revize edilmişti.

İnsan, hayvan ve çevre sağlığı açısından önemli olan tesisimizin  2021 yılında rutin bakımları sürekli olarak yapılmış ve tesisimiz çalıştırılmıştır.

 

 

Çöp Sistemi ve İlaçlama;

Çöplerin poşet sistemi ile toplanma işi devam etmektedir. Çöp toplama araçlarımızla geceleri gün aşırı alınma şeklinde düzenli olarak Belediyemiz personeli tarafından çöplerimiz alınmaktadır.

Karaören, Gümerdiğin, Gürpınar mahallerimizin çöpleri haftalık iki gün olarak alınmaktadır. Karaören göletinin kış aylarında haftada bir gün yaz aylarında haftada iki gün çöpü alınmakta, ayrıca yaz aylarında 15 günde bir genel çevre temizliği yapılmaktadır.

 

Sinek ve haşaratla mücadele işleri tüm mahallelerimizde her gün dönüşümlü olarak yaz aylarında ilaçlama makinesi ile düzenli olarak devam etmektedir.

 

 

 

Elektrik Hatlarının Yeraltına Alınması;

İlçemizde elektrik direkleri vasıtasıyla iletilen elektrik hatları yer altına alınma çalışmalarımıza devam edilmiş ve bu kapsamda 2021 yılında; Sağlık Mahallesi A.Erdem caddesinde Çarşı merkezinden Şelaleye kadar yol genişletme çalışmaları içerisinde  – Asya sokak tamamında ve İ.Açıkalın sokağın tamamında yeraltına alındı.

Bu çalışmalar neticesinde hem görüntü kirliliğinden, hem de tehlikeli elektrik hatlarından kurtulmuş olundu.

İçme Su Depoları ve Klorlama Cihazları;

            İlçemize Güldürcek barajından gelen suyun dağıtımının yapıldığı ilçe merkezi, Gümerdiğin, Gürpınar ve Karaören mahallerindeki depolara ihtiyaca göre 6 adet Otomatik Klor Dozlama Cihazı ile klorlanmakta ve ilçemiz genelinde bu içme suyu kullanılmaktadır.

Şabanözü merkez depoları dahil tüm depolarda kontrol, bakım ve yenileme çalışmaları yıl boyunca devam etmiştir.

Gürpınar mahallesindeki eski su kuyusunda motor, pano, pompa bakımları ve isale hattı yenilemesi yapılarak Güldürcek Barajından ilçemize gelen içmesuyuna alternatif su kuyusu oluşturuldu.

 

Kayaaltı Kavşak Çalışmaları;

Kayaaltı mevkiinde bulunan Evliya tepesinden akan ışıklı şelale ve dairesel havuzun bakımları yapılarak yıl boyunca hizmet vermektedir.

 

Duraklar ;

Belediyemiz Fen İşleri Garaj amirliğindeki atölyemizde tamamen kendi imkanlarımızla yeni durak yapma işene belediye personelimizce devam edilerek imalatları yapılmıştır.

Üzerleri kapalı yan tarafları cam olarak imal edilen duraklarımız sayesinde ilçemizde çok yaygın olan fabrika servislerine binen hemşehrilerimizin ve öğrencilerimizin uygunsuz hava koşullarından etkilenmemeleri ve daha güvenli olmaları sağlanmıştır.

Eksikliği bulunan yerlere durak koyma işine devam edilerek 2021 yılında Yenimahalle Güneşevler mevkiine ilave yapılmış ayrıca diğer duruklarımızın bakım ve onarımları yapılmaktadır.

 

Apartmanlarda Dış Cephe Işıklandırılması;

İlçemizin estetik açıdan daha güzel bir görüntüye kavuşturmak ve modern bir görünüm kazanması amacıyla ilçemizde bulunan 5 kat ve üzeri apartmanların yola bakan cephelerinin ışıklandırılması için Meclisimizce 02.08.2019 tarih ve 46 sayılı karar alınmış ve uygulamaya başlanılmıştı.

Apartman yönetimleri ve vatandaşlarımız  bu uygulamaya destek vererek 2020 yılında başlanılan uygulama 2021 yılında da devam ederek büyük apartmanların çoğu ışıklandırılmış,  yapılan uygulamalarda geceleri ilçemiz için güzel görünüm oluşmuştur.

 

Karla Mücadele:

2021 yılında ilçemizde Kış aylarında etkili olan kar yağışı sonrası, yolların tuzlanması, buzlanma ve kardan yolda kalan araçların kurtarılması, kapanan yolların açılması çalışmaları yapılmıştır.

Zorlu kış şartlarında, İlçe merkezinde ve tüm mahallelerimizde bütün yollar açık tutulmuş ve vatandaşlarımızın günlük yaşantılarına aksaklıklar vermeden devam etmelerini sağlanmıştır.

 

Metruk Binaların Yıkılması;

İlçemizde yer alan, görüntü ve çevre kirliliği arz eden, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmış, can güvenliğini tehdit eden, suç işlemek maksatlı kullanılabilecek metruk (terk edilmiş, kullanılmayan) binalar tespit edilerek, tüm mahallelerimizde Belediyemizce yıkımları yapılmış ve ihtiyaç ve tespite göre devam edilecektir.

 

TOKİ Konutları;

Belediyemiz girişimleri sonucu Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Yeni Mahalle Taştepe mevkiinde  Güneş Evleri bitişiğinde (Deprem Evleri ) 1312 ada 1 parselde 28.171,71 m2 lik alanda “ Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut” projesi kapsamına alınmış ve yer tahsisi yapılmış, 2020 yılında ihalesi yapılarak, Müteahhit firma ile sözleşme imzalanmış ve  yer teslimi yapılmıştır.

86 mbrüt alanlı 47 adet 2+1 konut –  102 mbrüt alanlı 54 adet 3+1 konut olmak üzere toplam 101 adet sosyal konut ile 4 adet  ticaret ve bir adet dini tesis alanları bulunan Proje, 2021 yılında inşaatına başlanılmış ve inşaatların yaklaşık % 80’i tamamlanmıştır. Toki konutları yapım işinin 2022 yılı içerisinde  bitirilmesi planlanmaktadır.

            Toki konutlarına ilçe halkımızın aşırı talepleri sonucu Belediye olarak girişimlerde bulunulmuş ve 3.Etap Toki konutları için Toplu Konut İdaresi Başkanlığından söz alınmış ve imar çalışmaları devam etmektedir.

 

İkram çeşmesi; 

Kültürümüzü her zaman canlı tutmak ve geleneklerimizi yaşatabilmek amacıyla çarşı meydanına Belediye İkram çeşmesi kuruldu.

Belediyemizce İkram Çeşmesiyle vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize çeşitli ikramlarda bulunarak, sabahları işe/okula  gidenlere sıcak çorba, özellikle sonbahar ve kış mevsiminde geleneksel bir lezzet olan salep ve Ramazan Ayında ise Ramazan şerbeti ikram edilerek Osmanlı geleneğimizi yaşatılmak amaçlanmış, Ancak 2020 yılında olduğu gibi 2021 yılında da Pandemi kuralları ve kısıtlamaları nedeniyle bu ikram hizmetine ara verilmiştir.

 

Çeşmeler;

İhtiyaca göre vatandaşın yoğun kullandığı bölgelere Antik görünümlü çeşme yerleştirme işine devam edilmiş ve bu kapsamada Yeni Mahlalede yeni yapılan Buzlupark bir adet Antik görünümlü çeşme konulmuştur.  Çeşmeler sayesinde yol kenarında ve parklarda su ihtiyacı olacak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması yanında güzel bir görünüm oluşturulmuştur.

 

Güvenlik aynaları;  

Şabanözü Belediyesi olarak, kazalara neden olan ilçe içi yollarımızın kör noktalarına, trafik güvenlik aynaları yerleştirilmeye devam edilmiştir.  Belça evleri mevkiine bir adet ayna konmuştur.

Karşıdan gelen aracın veya yayaların görünmediği kör noktalarda sürücülere kontrol ve güvenlik sağlamak amacıyla trafik güvenlik aynaları montaj çalışmaları yapılarak hizmete sunulmuştur. Trafiğin yoğun olduğu bu yollarda kaza riskini azaltmak amaçlanmıştır.

 

Düğün Salonu;

Sağlık Mahallesinde İ.Açıkalın sokakta bulunan Sosyal Tesisleri içerisinde bulunan Kıl Çadır Düğün Salonu belediyemizce hizmet vermeye devam etmektedir.

 

Belediyemiz kontrolünde temizlik, bakım ve organizesi yapılan Kıl çadır Düğün salonunda düğün, nişan, toplantı, gibi resmi, özel etkinlikler yapılmaktadır.

 

Belediye Dükkanları Sokak Sağlıklaştırması ve Kent Meydanı Düzenlemesi;

İlçemiz çarşı meydanının çehresini tamamen değiştiren 2020 yılında yapım işine başlanılan  “Belediye Dükkanları Sokak Sağlıklaştırması ve Kent Meydanı Düzenlemesi” 2021 yılında tamamlanmıştır.

03/07/2020 tarih ve 44 sayılı Meclis kararı ile İller Bankasından 750.000,00 TL. Hibe kullanılmasına ve 750.000,00 TL. kredi kullanılarak yapılan ilçe merkezini yeniden düzenlenerek, daha güzel bir görünüme kavuşturan ve daha işlevsel hale getiren kent meydanı düzenlemesi 2021 yılında tamamlanarak Şabanözü’müz daha modern bir kent görünümü ile halkımızın hizmetine sunulmuştur.

 

Proje ile;

Çarşı merkezindeki mülkiyeti belediyemize ait dizi dükkanların cepheleri alüminyum kompozit ile kaplandı, cepheleri ve tabelaları tek tip yaptırılarak karmaşa yok edildi hoş bir görüntü oluşturuldu. Ayrıca dükkan önlerindeki  yürüyüş alanları 5 metreye çıkartılarak genişletilmiştir.

Meydan içerisine proje dahilinde çelik konstrüksiyon olarak 240,00 m² ve 160,00 m²’lik ikisi asma katlı, 9 adedi 40,00 m²’lik  toplam 11 adet dükkan yapılmıştır. Dükkanların yapımında, hem belediyemize maddi destek sağlamak, merkezdeki işyeri sıkıntısına  çözüm üretmek, hemde çarşı içerinde ticari faaliyeti, insan sirkülasyonunu aktif tutmak amaçlanmıştır.

 

Peyzaj çalışmalarında yaklaşık 5.000 m² alanda iyileştirme çalışmaları yapılmış ve  1000 m² yeni yeşil alan oluşturularak ağaç ve bitkilerle alan yeşillendirilmiştir. Mevcut çok yıllık ağaçlar korunmuştur.  Kum havuzu ve süs havuzu, oturma yerleri, alan aydınlatması için direkler yerleştirilmiştir.

 

Alan içerisine 40 m² lik yeni bir çay ocağı yapılarak meydanda insan sirkülasyonunu sağlanmış ve merkezi buluşma noktası oluşturulmuştur.

 

Alan girişine 200 m²’lik yeni tören alanı düzenlenerek, Atatürk büstü yenilenmiş ve milli mücadeleyi duruşunu anlatan rölyefli bir tören ve karşılama alanı ve alan bitişiğine ışıklı “Şabanözü” yazısı yerleştirilerek insanlarımızın Hatıra Fotoğrafı çektirdikleri gece ve gündüz için güzel ve özel bir alan oluşturulmuştur.

 

Yıl içerisinde 30/03/2021 tarihinde yapılan ihale ile 525.000,00 TL.ye bir adet –  526.000,00 TL.ye bir adet olmak üzere iki adet ve 06/07/2021 tarihinde yapılan ihale ile 515.000,00 TL.ye  bir adet olmak üzere toplam üç adet işyeri satılarak 1.566.000,00 TL. gelir elde edilmiş devam eden yatırımlar için Belediyemize önemli maddi kaynak sağlanmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapalı Pazar Yeri Yapımı;

 

            İlçemizde yerel pazarı çarşı meydanında açık alanda kurulmakta esnafımız ve vatandaşlarımız olumsuz  hava şartlarından etkilenmekte ve sıkıntı çekmekte idiler. Sorunun çözümü  için Cumhuriyet mahallesi  Terminal sokakta Belediyemiz imkanları ile Kapalı Pazar Yeri yapılarak 2020 yılında hizmete sunulmuştu.

 

            Yapılan Kapalı Pazar Yeri sayesinde ilçemiz tüm halkını ilgilendiren çok önemli bir sorun giderilmiş, esnafımız ve vatandaşlarımızın daha uygun şartlarda ve rahatça alış/veriş yapmalarına imkan sağlanmıştır. Pazar alanımız sadece sebze ve meyve pazarı olarak değil, düğün/nişan törenlerinde ve kapalı otopark kullanılmakta olup gençlerimiz için spor aktiviteleri yapabilecekleri oyun alanı oluşturulmuştur.

Pazar yerinin daha işlevsel ve kullanışlı hale getirilmesi için 2021 yılında Pazar üst bölgesine Zabıta odası ve Mescit binaları yapılmıştır.

 

Ayrıca, Kapalı Pazar alanımızın genişletilmesi ve otopark sorununun çözülebilmesi için Pazar alanı bitişiğindeki alanda kamulaştırma çalışmaları devam etmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yeni Belediye Hizmet Binası;

 

Cumhuriyet Mahallesi Pazar sokak No:9 adresinde yeni hizmet binası tamamlanmış ve Bağımsız bir hizmet binası olarak 2021 Aralık ayında Belediyemiz tüm idari birimleri taşınmıştır.

 

Belediye hizmet binası Cumhuriyet Mahallesi 1206 ada 1 ve 2 parsellerde toplam 1920 m² alan üzerine toplam 1000 m² inşaat alanına sahip 3 katlı betonarme bina olarak inşaa edilmiştir. Eski Hizmet binasına nazaran daha kullanışlıdır. Yangın alarm sistemi, bilişim odası, Isı yalıtımı ve doğalgaz kullanımı gibi günümüz inşaat teknolojisi sayesinde daha verimli ve çevreci şekilde tasarlanmış ve yapılmıştır.

 

Bina girişinde Otopark alanı, su havuzu, kamelya, yeşil alanlardan oluşun 700 m² alanlı yeşil alan. Bahçe aydınlatmaları, zeminde beganit taş döşenerek, değişik ebatlarda süs bitkisi/ağacı ile ağaçlandırmalar peyzaj çalışmaları oluşturulmuştur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapalı Spor salonu, Kapalı Halı Saha, Portatif yüzme havuzu, İlçe Stadına Portatif Tribün;

 

            Belediyemiz girişimleri ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığından 3.640.000,00 TL.+ Kdv.  Kapalı Spor salonu (2.500.000,00 TL) – Kapalı Halı Saha (800.000,00 TL) ve İlçe Stadına Portatif Tribün (340.000,00 TL) hibe olarak alınan spor tesisleri ilçemize kazandırılmıştır.

 

Sağlık Mahallesinde 7,000 m² alan üzerinde 1200 m² inşaat alanında Kapalı Spor Salonu ve 1125 m² Kapalı Halı Saha ile M.Ali Şahin ilçe stadına 500 kişilik çelik konstrüksiyon portatif tribünden oluşan  spor tesisleri tamamlanarak hizmete sunulmuştur.

 

1200 m²’lik  alandaki Kapalı Spor salonunu içerisinde,  900 m2 çok amaçlı spor alanı 2 adet soyunma odası, 2 adet duş, 2 adet wc, 1 adet Eğitmen odası ile birer adet  engelliler için wc, duş, soyunma odası bulunmaktadır.

Ayrıca; yaklaşık 200 m2 güreş antrenman/eğitim salonu ve 1125 m²’lik alanda,  45×25 ebatlarındaki zemini Sentetik çim yüzeyli kapalı futbol sahası olan Kapalı Halı Saha bulunmaktadır.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde; ilçemiz sağlık mahallesi 432 ada 9 parselde bulunan spor tesisi alanında çocuklarımız ve gençlerimizin yüzme öğrenmeleri amacı ile portatif yüzme havuzu yapılmıştır.

2021 yılı yaz aylarında ilçemiz çocuk ve gençlerine Belediyemizce eğitmen eşliğinde yüzme kursu verilmiştir.

 

2020 yılında başlanan ve yapımı hızla devam edilerek 2021 yılında bitirilen Spor Tesisleri Belediye Meclisimizin 01/10/2021 tarih ve 88 sayılı kararı ile 10 (on) yıllığına Çankırı Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne tahsis edilerek çocuklarımızın, gençlerimizin hizmetine sunulmuştur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kültür Evi ;

Kültür ve Turizm Bakanlığından kamu eliyle yapılan kültür yatırımlarına destek projesi kapsamında % 50 si Kültür Bakanlığından hibe alınarak yapılacak olan Kültür Evi Mülkiyeti Belediyemize ait Sağlık Mahallesi A.Erdem caddesi 1202 ada 6 parsel numaralı 1721 m² alana sahip taşınmaz üzerine inşa edilecektir.

 

Kültür Evinin yapımı ve hibe ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığıyla Protokol imzalanmıştır.   2022 yılı içerisinde ihalesi yapılıp, inşaatına başlanılacaktır.

 

Kültür Evi içerisinde 300 kişi kapasiteli konferans, toplantı, tiyatro gibi etkinliklerin yapılabileceği çok amaçlı salon, Kütüphane, Atölye sınıfları, Sergi ve Fuaye alanı, 250 m²’lik  Yaren odası ve ek odaları bulunmaktadır.

 

Belediye Meclisimizin 15/06/2020 tarih ve  32 sayılı kararına istinaden Kültür Evi yapımı için hesap açtırılmış ve hesaba 2020 yılı sonu itibariyle 264.150,00 TL. 2021 yılında 3.414.000 TL. bağış yapılmış olup 2021 yılı sonu itibariyle toplam bağış 3.678,150 TL. dir.

 

 

Gündüz Bakım Evi ve Kadın Gelişim Merkezi;

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), (SOGEP) Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Belediyece yapmış olduğumuz “Şabanözü Gündüz Bakım Evi ve Kadın Gelişim Merkezi” projemiz hibe almaya hak kazanmış 18.10.2021 tarihinde Şabanözü Belediyesi ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı arasında sözleşme imzalanmıştır.

 

Toplam bütçesi 2.177.124,06.TL olan projenin 1.300.000,00 TL.si Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından desteklenmiş olup kalan kısmı belediyemiz tarafından eş finansman kapsamında tamamlanacaktır.

Projemiz ihale sürecinde olup, 2022 yılı içerisinde tamamlanıp hizmete açılması planlanmaktadır.

 

Projenin genel hedefi, Şabanözü’nde kadın istihdamının ve kadın istihdamının niteliğinin artırılması olup,

Projenin amaçları ise,

Kadınların çalışma hayatına dahil olmasına zemin hazırlayacak ihtiyaçlarının giderilmesi yoluyla kadın istihdamına iyileştirilmesine katkı sağlanması,

Kadınların çocuk bakımı ihtiyaçlarının giderilmesine katkı sağlanması,

Kadınların mesleki bilgilerinin artırılmasına katkı sağlanması,

Kadın Gelişim Merkezi yoluyla kadınların sosyalleşebileceği ve gündelik paylaşımlarda bulunabileceği bir ortamın sağlanması ve bu şekilde iyi olma hallerinin desteklenmesi

Kadınların mesleki eğitimler yoluyla özgüvenlerinin artırılmasına katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

 

Proje sonucunda bir gündüz bakım evi ve kadın merkezi açılacak, bu gündüz bakım evi ve kadın merkezi yoluyla kadınların istihdamı ve kadınların istihdamdaki nitelikleri artırılacaktır. Gündüz bakım evinin sürdürülebilirliği 80 çocuğa karşılık alınan aidat üzerinden sağlanacaktır.

 

 

 

Avrupa Dayanışma Programı  (European Solidarity Corps);

Avrupa Dayanışma Programı (ESC), gençlerin kişisel, eğitimsel, sosyal, sivil ve mesleki gelişimlerini teşvik ederken, kendi ülkelerinde veya yurt dışında topluma yarar sağlayan projelerde gönüllü olmaları, çalışmaları veya ağ kurma faaliyetlerinde bulunmaları için fırsatlar yaratan, toplumsal ihtiyaçları karşılamayı hedefleyen yeni bir Avrupa Birliği girişimidir.

Gençleri daha kapsayıcı bir toplum oluşturmak, savunmasız insanları desteklemek ve toplumsal zorluklara cevap vermek için bir araya getirmektir. Program, yardım etmek, öğrenmek ve kendini geliştirmek isteyen gençlere ilham verici ve güçlendirici bir deneyim sunmaktadır.

 

Projenin amaçları ve faaliyetleri :

Şabanözü Belediyesi olarak 2020 yılında ESC Gençlik Projeleri için Türkiye Ulusal Ajansına sunmuş olduğumuz akreditasyon başvurumuz kabul edilmiştir.

Daha sonra bu akreditasyon kapsamında 2021 – 2023 yılını kapsayan “Pusula” isimli Avrupa Dayanışma Programı projemiz 17.808 Euro hibe almaya hak kazanmıştır. Projemiz kapsamında ilçemizden 6 gencimiz Portekiz’e gönüllülük faaliyetleri yapmaları için gönderilmiş, Gençlerimizin tüm masrafları karşılanmış ve güzel bir proje deneyimi gerçekleştirilerek, projemiz tamamlanmıştır.

 

Şabanözü Belediyesi olarak 18 Şubat 2022 tarihinde 2021 – 2027 dönemi ile birlikte yeni bir Kalite Sertifikası başvurusunda (ESC50); bulunulmuş “lider kuruluş (lead organization)” olarak tekrar akreditasyon almaya hak kazanılmıştır.

ESC Gençlik Akreditasyonu ile ilçemizdeki 18-30 yaş arası gençlerimizi tüm masraflarını karşılayarak, kısa ve uzun dönem için Avrupa’ya gönüllülük faaliyetleri için gönderebileceğiz, aynı zamanda da Avrupadan gençlerimize ev sahipliği yapabileceğiz.

 

 

 

 

Seyir Terası ve Rekreasyon Alanı;

İlçemizin iki yakasını görebilen seyir zevki olan en hakim tepelerinden Müsellim Tepesine Seyir Kulesi ve Rekreasyon alanı yapılmaktadır.

Proje hayata geçirilebilmesi için yaklaşık 13.000  m² tescilsiz arazi tescillenerek belediyemize tahsisi sağlanmış ve yeşil alan olarak projelendirilmiştir. Belediyemiz imkanları ile yapılmakta olan projede,  17 metre yüksekliğindeki seyir kulesi yapılmış, ağaç sökme-dikme makinesi ile seyir teras alanına 30 adet büyük boyda  sedir ağacı dikilmiştir.  2021 yılında peyzaj düzenlenmesi kapsamında oluşturulacak taş duvarların temel kazıları yapılmış olup zeminin oturması için beklemeye bırakılmıştır.

Rekreasyon alanı, peyzaj çalışmaları ve yolları tamamlanarak 2022 yılında Seyir terasımızı halkımızın hizmetine açılması planlanmaktadır.

 

 

 

 

Mesire Alanları;

 

Karaören Göleti Mesire Alanı;

 

Karaören Mahallesinde bulunan Çankırı Orman İşletme Müdürlüğü’nden 20 yıl süreli kiralanarak çevre düzenlemesi yapılan Karaören Göleti Mesire Alanı hizmete hazır halde tutulmaktadır.

 

2020 yılında alan içerisi kilitli parke taşla kaplanmış,  doğal su getirilerek su deposu yapılmış çeşmeler yapılarak düzenli su verilmiş, aynı bölgeye Bay/Bayan bölmeli tuvalet inşa edilmiş ve doğal su bağlantısı yapılmış, Mesire alanının tamamına yaygın olarak farklı bölgelerine  6 adet büyük, 19 adet küçük toplam 25 adet çelik profil karkaslı, üzeri sıva telli, dekoratif sıvalı, ağaç görünümlü betondan  sabit masalı, sabit oturaklı kamelyalar  yapılmış, ayrıca kamelyaların yanlarına  25 adet sabit Mangal pişirme yerleri yapılarak son derece kullanışlı piknik alanları oluşturularak halkımızın hizmetine sunulmuştu.

 

Nezih bir ortam olarak hazırlannan Karaören göleti Mesire alanımız Özellikle yaz aylarında ilçe halkımızın yanısıra Ankara ve Çankırı’dan günübirlik turizm için gelenlerce büyük ilgi görmektedir.

2021 yılında da mesire alanı girişine  Güvenlik odası ve kontrollü giriş kapısı yapılmış ve yıl boyunca temizlik, bakım ve onarımları yapılarak hizmete devam etmesi sağlanmaktadır.

 

 

 

Gümerdiğin Çamlık Mesire Alanı;

 

Gümerdiğin Mahallesinde bulunan Çamlık Mesire Alanı bölgesinde 2020 yılında başlanılan çevre düzenlemesi çalışmalarına devam edilerek eksiklikler giderilmektedir.

Çamlık Mesire Alanı düzenlemesi işi dahilinde, alanın giriş yolları ve alan içerisinde zemine  kilitli parke taş döşenmiş, Yaklaşık 1 km kazı ile Yeşilöz tarafından su hattı döşenerek  doğal su getirildi ve yeni yapılan  betonarme çeşmeye düzenli su verilmiş, Bay/Bayan bölmeli tuvalet inşa edilmiş ve doğal su bağlantısı yapılmış,bölgede bulunan kapalı alan tadilatı yapılarak yemek pişirme evi haline getirilmiş, Mesire alanına 2 adet büyük, 11 adet küçük toplam 13 adet çelik profil karkaslı, üzeri sıva telli, dekoratif sıvalı, ağaç görünümlü betondan sabit masalı, sabit oturaklı betondan ahşap görünümlü  kamelya yapılmış, ayrıca kamelyaların yanlarına  13 adet  sabit Mangal pişirme yerleri yapılarak son derece kullanışlı piknik alanları oluşturulmuştu.

2021 yılında Yeşilöz mevkiinden yaklaşık 2500 uzunluğundaki doğal su hattı yenilenerek 3×3 ebatında bir depo yapılmıştır. Bu sayade havuz doldurulmakta ve lavabolarda su kullanılmaktadır.  Mesire alanına aydınlatması genişletilmiş bu kapsamda 3 adet projektör konulmuştur.

Ayrıca Mesire alanı içerisindeki havuzun çevresi tehlike arz ettiği için kafes telle çevrilerek koruma altına alınmıştır.

Gümerdiğin mahallesinin en hakim noktalarından olan gölet manzaralı Çamlık Mesire alanımızda, Karaören göleti mesire alanımız gibi yaz aylarında ilçe halkımızın yanısıra Ankara ve Çankırı’dan günübirlik turizm için gelenlere yıl boyunca temizlik, bakım ve onarımları yapılarak hizmete devam etmesi sağlanmaktadır.

 

 

 

Doğalgaz çalışmaları;

Şabanözü’müzde yaşayan tüm vatandaşlarımızı doğalgaza kavuşturma konusundaki çalışmalarımız planlı şekilde devam etmektedir.

2021 yılı içerisinde Gürpınar mahallemize doğalgaz getirilmiştir. Gürpınar mahallemizde imar sahası içerisinde kalan tüm cadde/sokaklara doğalgaz bağlantıları yapılmış ve hemşehrilerimiz kış girmeden doğalgaza kavuşmuşlardır.

İlçe merkezimizde henüz doğalgaz bağlantısı yapılamayan küçük çaplı bölge ve sokaklarımıza doğalgazın bağlanabilmesi için ilgili girişimlerimiz ve altyapı/imar çalışmalarımız devam etmektedir.

Gümerdiğin ve Karaören mahallerimize doğalgazın getirilmesi için girişimler yapılmış ve belediye olarak altyapılar hazırlanmakta olup, 2022 yılında Kargaz firması ile yapılan görüşmelerde Gümerdiğin mahallesi yatırım programına alınmıştır. Karaören mahallesinin de 2022 yılı içinde doğalgaza kavuşturulması için çalışmalar ve girişimler devam etmektedir.

İlçemizde doğalgazı eksik olan mahalle ve caddelerimizle de ilgili girişimlerimiz ve altyapı/imar çalışmalarımız devam etmekte olup ilçe tamamının doğalgaza kavuşması sağlanacaktır.

 

Servis Araçlarına Güzergah Belgeleri;

İlçemizde faaliyet gösteren Servis şoförlerine, Belediye Kanunu ve Şabanözü Belediyesi Toplu Taşıma Araçları ve Taksi – Dolmuş-Minibüs Çalışma Esaslarına Dair Yönetmeliği gereği ilçemiz sınırları içinde fabrika, öğrenci ve köylere yolcu taşıyan servis araçları ve taksilerin daha iyi bir hizmet verilmesi için hazırlanan servis araç güzergah belgesi ve  taksiciler için çalışma ruhsat vizesi her yıl olduğu toplu olarak araç sahiplerine verilmiştir.

 

Yağmur Duası;

Şabanözü Belediyesince ilçede her yıl geleneksel olarak düzenlenen Paşasultan Türbesi Ziyareti ve Yağmur duası etkinliğimize  Koronavirüs önlemleri ve tedbirleri kapsamında 2020 yılında olduğu gibi 2021 yılında da ara verilmek zorunda kalınmıştır.         Ancak, Paşasultan Türbesine Kurban kesmeye giden gönüllü halkımıza araç ekip ve malzeme desteği sağlanmıştır.

 

Ramazan Ayı Etkinlikler ve Bayramlaşma;

Şabanözü Belediyesince her yıl geleneksel olarak düzenlenen dini bayramlardaki bayramlaşma, ramazan ayındaki iftar yemeği, şenlikler gibi etkinliklerimiz Koronavirüs  önlemleri ve tedbirleri kapsamında 2020 yılında olduğu gibi 2021 yılında da ara verilmek zorunda kalınmış veya kurallara uyularak en asgari şekilde yapılmıştır.

 

Cenaze İşleri;

İlçemizde vefat eden hemşehrilerimizin cenaze ve defin işleri belediyemizce yapılmaktadır. Bu kapsamda cenaze evlerine belediyemize ait taziye çadırı kurularak masa-sandalyeleri götürülüp, ikram için çay-poğaça belediyemizce karşılanmakta ve hizmeti personellerince yapılmaktadır.

Ancak korona virüs pandemisi nedeniyle bu hizmetler kurallara uygun, mesafeli olarak en minimize şekilde yapılmıştır.

Ayrıca cenazenin mezarlığa defin için gerekli araç gereç ve malzemeleri de belediyemizce karşılanmakta vatandaşlarımızın bu acılı günlerinde yanlarında olunmakta acıları paylaşılmaktadır.

 

 

 

Koronavirüs ( Covid 19 ) Pandemisi ile ilgili çalışmalar;

Küresel ve ulusal bir sorun haline gelen Koronavirüs ( Covid 19 ) önlemleri ve tedbirleri kapsamında 2020 yılında olduğu gibi 2021 yılında da çalışmalarımızın pandemi kurallarına uyularak yapılmış ve bu süreçte  Belediyemizce;

 

*Koronavirüs tedbirleri kapsamında Belediyemiz  ekiplerince  olarak, cadde ve sokaklarımız, Pazar alanımız köpüklü suyla yıkayarak dezenfekte edilmiştir.

*Belediye binamız başta olmak üzere kamu binaları ve apartmanların dezenfekte işlemleri   Belediyemizce yapılmıştır.

*Pandemi kuralları ve kısıtlamaları nedeniyle İlçemizde merkez mahalle ve kırsal mahallelerimizde belediyemiz tarafından belirlenen ve sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş üstü, hasta, engelli ve zor durumda olan vatandaşlarımızı tek tek ziyaret edip ihtiyaçları karşılanmıştır.

*Koronavirüs tedbirleri kapsamında ilçemizdeki tüm işyerlerinde maske, sosyal mesafe ve hijyen kuralları ile ilgili Kaymakamlık makamının koordinesinde ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Belediye Zabıta ekibimizce denetimler yapılarak tüm işyerlerinde uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirmeler yapılmıştır.

 

Gıda Yardımı;

İlçemiz genelindeki ihtiyaç sahiplerine belediyemizce yardım paketleri dağıtıldı.   Sosyal Belediyecilik anlayışı ile Belediyemiz girişimleriyle organize edilen ve Hayırseverler tarafından karşılanan gıda yardım paketleri Ramazan ayında ve sonrasında ilçemiz genelindeki ihtiyaç sahiplerine yine belediyemiz ekiplerince dağıtılarak bu zorlu pandemi sürecinde vatandaşımızın yanında olunmuştur.

 

 

Şabanözü Belediye Spor Kulübü ve Faaliyetleri;                                                                    

Belediyemiz destekleri ile önceki yıllarda Şabanözü Belediye Spor kulübü aktif olarak Futbolda; Minikler, büyükler kategorilerinde Çankırı Amatör Kümede faaliyet göstermiş ve başarılı sonuçlar almıştır.

Ancak 2020 yılında olduğu gibi 2021 yılında da Küresel ve ulusal bir sorun haline gelen Koronavirüs ( Covid 19 ) önlemleri ve tedbirleri kapsamında sportif faaliyetler yapılamamıştır.

 

 

Sportif Faaliyetler;

29 Temmuz 2021 tarihinde  Avusturya Weiz’de düzenlenen Savate Dünya Şampiyonasına katılım sağlayarak, Dünya ve Avrupa savate federasyon başkanlarına hediyelerimizi takdim ettik Şabanözü’müzün tanıtımını yaptık.

Savatede Ülkemiz adına 1 tane dünya ikinciliği ve 2 tane dünya üçüncülüğü alarak ülkemize onurlandıran sporcularımızı tebrik ediyor, Şabanözü Belediyesi olarak sporun ve sporcunun destekcisi olmaya devam edeceğiz.

 

Nüfus; 

Adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre ülkemizde nüfus her yıl yeniden tespit edildiğinden, ilçemizde çalışan ve yaşayan ancak ilçe nüfusuna kayıtlı olmayanların kayıt olmaları için Belediyemizce ilçe içinde ve dışında hemşerilerimiz bilgilendirilmiş, nüfusumuz 2020 yılı nüfusuna göre 163 kişi artarak 2021 yılı sonu itibariyle 8843 olarak açıklanmıştır.

 

 

Festival;

Kurban bayramı sürecinde İlçemizde 22-23 Temmuz 2021 tarihlerinde Şabanözü Gençlik Festivali düzenledik.

Kapalı Pazar alanında, Palyaço, İlizyon Gösterisi, Pamuk Şeker, Patlamış Mısır, Çocuk Oyun Parkı, Yüz Boyama ve çocuklarımıza ikramlardan oluşun stantlarımızda çocuklara bayram sevinci yaşatılmıştır.

 

Kurban bayramının 3. Günü olan 22 Temmuz 2021’de Şabanözü Gençlik Festivalimizin ilk gününde ünlü sanatçı Mustafa Taş konser verdi.

Kurban bayramının 4. Günü olan 23 Temmuz 2021’de Festivalimizin ikinci gününde son yılların popüler sanatçısı Tuğçe Kandemir konser verdi.

 

Konserlerimize ve çocuk stantlarımıza ilçe halkımızın yanısıra çevre il/ilçelerden, köylerimizden çok sayıda hemşehrimiz katılarak eğlenmiş, mutlu bir bayram tatili geçirmişlerdir.

 

 

Doğal Afetlere Destek;

            2021 yılında Antalya’nın Manavgat ilçesinde meydana gelen orman yangının kontrol altına alınabilmesi için Şabanözü Belediyesi olarak bölgeye tam donanımlı bir itfaiye aracı ve 2 personelden oluşan ekibimizi gönderilmiştir.

Yine 2021 yılı Ağustos ayında Kastamonu Bozkurt ilçesinde meydana gelen Sel Felaketi sonrası çalışmalara destek amacıyla bölgeye tam donanımlı 2 personeli ile bir itfaiye ve personeli ile Cenaze görevlendirilmiş, çalışmalara destek olunmuştur.

 

 

Hastanelere Ulaşım Hizmeti;

            Maddi durumları yeterli olmayan ve sağlık durumları nedeniyle yardıma ihtiyacı olan hemşiremize belediyemizce şoför ve araç tahsis edilerek Çankırı ve Ankara’ya sağlık kuruluşlarına götürülmektedir.

 

 

Eğitim – Öğretime Destek;

Şabanözü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün talebi üzerine, 2021/2022 Eğitim ve Öğretim yılında ilçemiz ortaokul ve liselerinde okuyan Üniversiteye ve Proje Liselerine hazırlanan öğrencilerin deneme sınavı ve kaynak kitabı temininde bulunmak üzere 05/11/2021 tarih ve 96 sayılı Meclis kararı alınmış ve öğrencilerimize eğitime katkı sağlanmış ve sağlanmaya devam edilmektedir.

 

Okulların, eğitimcilerin ve  öğrencilerin ihtiyaçları karşılanmakta, okulların açılış-kapanış dönemleri, bayramlar, önemli günler ve özel günlerde Belediye olarak başkan düzeyinde katılım sağlanmakta, çocuklarımıza  hediyeler verilerek teşvik edilmekte, araç-gereç ve malzeme desteği sağlanmakta, ilçe içi ve dışındaki sportif ve kültürel faaliyetlere sınavlar, yarışmalar v.b. etkinliklere seyahatler için araçlar tahsis edilmektedir.

 

İdareci, Öğretmen ve öğrencilerle sürekli iletişim kurulmakta sorunları dinlenmekte ve yardımcı olunmaktadır. Belediyemizce, imkanlar ölçüsünde ilçemizdeki eğitim ve öğretime sürekli olarak destek verilmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

Servis Hizmetleri:

İlçemiz OSB’de faaliyet gösteren Gelal Çorap San. ve Tic. A.Ş. tarafından 2 adet Otokar Sultan Mega marka otobüs hibe edilmiştir. Bu otobüsler sayesinde  Belediyemizce yapılmakta olan servislerimizin kalitesi ve imkanı artmıştır.

 

Öğrenci Servisi;

Belediyemizce yapılmakta olan ve Koronavirüs ( Covid 19 ) önlemleri ve tedbirleri kapsamında ara verilen öğrenci servisi 2021 tarihinde tekrar başlatıldı.

İlçemizde Öğrencilerimizin okullara ulaşım ihtiyacını karşılamak amacıyla okulların açık olduğu dönemlerde belediyemize ait üç otobüsle Sağlık – Yeni – Mahmudiye – Cumhuriyet ve Gümerdiğin Mahallelerinde rink yaparak okullara servis devam edilmiştir.

 

Pazar Servisi;

Yerel pazar olan Pazartesi günleri Yeni, Karaören, Gümerdiğin ve Gürpınar Mahallelerimize vatandaşlarımızı taşımak amaçlı servis yapılmaktadır.

           

Hastane Servisi;

Şabanözü İlçe Devlet Hastanesi, yeni hastane bitirilinceye kadar geçici olarak Yeni Mahallede bulunan çok programlı lise kampüsü̈ içerisinde 18 Şubat 2021 tarihinden itibaren hizmet vermeye başladığından, Belediyemize ait otobüslerle halkımızın mağdur olmaması, hemşehrilerimizin hastaneye ulaşımlarını sağlamak üzere, bu tarihinden itibaren hafta içi her gün saat başı, çarşı merkezinden Belediyemizce ücretsiz servis hizmeti verilmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

Şabanözü Bazlaması;

            İlçemizin öne çıkan yöresel ürünlerini tescil ettirme çalışmalarımız sonucu ilk olarak bazlama ekmeğimizi tescil ettirdik.

Şabanözü’müzün ilk tescilli ürünü olarak “Şabanözü Bazlaması” adı ile  Türk Patent ve Marka Kurumuna 22/12/2021 tarih ve No:981 Mahreç işareti ile Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alınmıştır.

            İlçemizin yöresel ürünlerini tescil ettirme çalışmalarımız devam etmekte olup “Şabanözü Cızlaması” ve Şabanözü Dondurma Helvası” için Türk Patent ve Marka Kurumuna müracaat edilmiş olup süreç devam etmektedir.

 

 

 

 

 

 

Bakanlık, Bürokrat ve STK. Ziyaretleri;

 

            Göreve geldiğimizden beridir her fırsatta yaptığımız gibi  2021 yılında da Ankara’ya sürekli olarak ziyaretlerde bulunulmuş ve Ulaşım-Çevre-Eğitim-Spor-Sanat-Kültür-Güvenlik-Sanayi gibi ilçemizi ve halkımızı ilgilendiren tüm konularda girişimlerde bulunulmuştur.

 

Ziyaretlerimiz geneli Belediye Başkanı olarak şahsım ve heyetlerle birlikte, zaman zaman Çankırı Valimiz, Çankırı Milletvekillerimiz katılımları ile Bakan düzeyinde gerçekleşmiş olup, ilçemizin sorunları hakkında dosyalar, projeler sunulmuş, bilgilendirme yapılmış ve destekleri talep edilmiştir. Bunların takibi yapılmakta olup,  bundan sonraki süreçte de aynı şekilde  istek ve taleplerimiz iletilmeye devam edilecektir.

 

Bu ziyaretlerimiz ve takipçiliğimiz sayesinde halkımızın yaşam kalitesini artıracak, ilçemizin çehresini değiştiren ve değiştirecek olan projelerimize destek alınmıştır.

 

Bakan ziyaretleri yanı sıra  Bakanlıklar, Bürokratlar, Belediyeler, Sivil Toplum Kuruluşları başta olmak üzere ilçemizi, Belediyemizi ve halkımızı ilgilendiren konularda ziyaretler yapılarak ihtiyaçların karşılanması ve sorunların çözümü için çalışmalar sürdürülmektedir.

 

Belediye Emekçilerine Yeni Yıl Hediyeleri;

Meclis üyelerimizin ve  personelimizin yeni yılları kutlanarak hediyeler verildi.

2022 yılı yeni çalışma dönemi nedeniyle, Fen İşleri Garaj binasında Fen İşleri personeline, Çalışma odalarında İdari personele ve Meclis üyelerine Yeni yılları kutlanarak içerisinde değişik hediyeler bulunan çantalar takdim edilmiştir.

 

 

Şabanözü’nün Sesi Gazetesi;   

Belediyemiz tarafından düzenlenen ve bastırılarak 2020 yılında yayın hayatına başlayan ”Şabanözü’nün Sesi” gazetesi 2021 yılında yayın hayatına devam etmiş ve 5. Sayısı yayınlanmıştır.

Belediyemiz hizmetlerinin ve ilçemiz haberlerinin halkımıza daha kolay ulaşımını sağlamak amacıyla yapılan bu çalışma ile  Şabanözü’nün Sesi vatandaşlarımıza ve esnafımıza belediyemiz tarafından ücretsiz dağıtılmaktadır.

 

Çankırı Yerel Basını ile Toplantı;

İlimizde görev yapan yerel basın mensuplarını 22 Ocak 2021 tarihinde ilçemizde ağırladık.   

Göreve başladığımız günden beri gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz projelerimiz ile ilgili ulusal ve yerel basın mensuplarımıza bir sunum yaptık.

 

Canlı Yayın;

Çankırı Postası Genel Yayın Yönetmeni Ercan Şeker ve Radyo Neşe Genel Yayın Yönetmeni Turan Harmancı’nın hazırlayıp sunduğu Gündem Özel Programına 19 Şubat 2021 tarihinde canlı yayın konuğu olduk.

Radyo Neşe ve cankiripostasi.com adresleri ile cankiripostasi youtube ve facebook kanallarından canlı izlenebilen yayında, ilçemizin tanıtımı yapılmıştır.

 

 

 

Bilgi ve Teknoloji Hizmetleri:

Web Sitesi;

www.sabanozu.bel.tr adresli, Belediyemiz faaliyetlerinden halkımızın daha kolay, hızlı ve doğru olarak bilgi sahibi olmaları amacıyla haberlerin yayınlandığı web sitemiz yenilenmiş haliyle yayın hayatına devam etmektedir.

 

Web sitesi ve web sitesine ait mobil uygulamalar yıl içerisinde yenilenmiş ve güncellenmiştir. Sitemizle Belediyemizin ve ilçemizin tanıtımı ve bilgilendirmeler yapılmakta, arşiv oluşmaktadır.

 

E-Belediye sistemi;

Belediye hizmetlerinin daha çağdaş ve hızlı verilmesi amacıyla Belediyemizce 2015 yılından itibaren hizmet vermeye başlanılan E-Belediye sistemi hizmete devam etmektedir.

Yurt içi ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız belediyemizin resmi web sitesi olan www.sabanozu.bel.tr adresine girerek 7 gün 24 saat belediyemize gelmeden internet ortamında Su, Çevre Temizlik Vergisi (ÇTV), Emlak Vergisi vb. belediyemize olan tüm ödemelerini  sorgulayarak kredi kartları ile ödeme yapabilmektedirler.

 

Led Ekran;

Kent Meydanı Düzenlemesi işi dahilinde, çarşı merkezine yapılan işyerlerinin giriş dükkanı üst kat camlı bölümde 2020 yılında yapılarak hizmete sunulan, Hd özellikli Led ekran  hizmeti devam etmektedir.

 

Belediyemiz faaliyetlerinden halkımızın daha kolay, daha hızlı ve daha doğru olarak bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve  resmi, dini ve özel günleri  halkımıza duyurmak ve reklam ve tanıtım hizmetleri yapabilmek amacıyla 24 saat hizmet sunması için 27 m² büyüklüğündeki P5 dış mekan Hd özellikli Led ekran  ilçemizin ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulmaktadır.

 

Tek Nokta Kontrollü Bilgisayar Sistemi;

            Yeni hizmet binamıza Bilgi İşlem Odası kurulmuş olup, binamızın tüm odalarına Cat6 kablo ile telefon, kamera ve bilgisayar kablo ağı, yanğın algılama kabloları çekilmiş, parmak izli güvenlik önlemi alınan bilgi işlem odasında pec kabinde toplanmış, kabin tipi ana bilgisayar alınmış sanallaştırılması tamamlanmış, siber saldırılara karşı sopos (firewall) ateş duvarı kurulmuş fiber kablo ile metro internet ağı çekilmiş kullanmaya başlanmıştır.

Sisteme bağlı olarak paket programlar güvenli ortak kullanımla çalışılmaktadır.

Gelişen teknolojiye paralel olarak sistemimiz, programlarımız, bilgisayarlarımız ve diğer cihazlarımız sürekli güncellenmektedir.

 

İlan Hizmetleri:

 

             Belediyemizce, Gümerdiğin, Gürpınar ve Karaören mahallemiz de dahil tek merkezden anons yapan sistemimiz ile yıl boyunca ilçemizi ve halkımızı ilgilendiren ilanlar yapılarak sistem aktif olarak kullanılmıştır.

Anons sistemimiz 2021 yılı Aralık ayında Yeni hizmet binamıza aktarılmış olup, her yıl olduğu İlçe genelindeki Anons sistemimize bazı bölgelerde ses sistemi yokluğu nedeniyle yeni ilave cihazlar kurulmuş, sistemimizin genel bakımları yapılarak  arızalı cihazlarımız tamir edilmiş  ve rutin bakım ve onarımları tamamlanarak halkımıza  hizmet vermeye devam edilmiştir.

Birlik Üyeliklerimiz;

* Çankırı Belediyeleri Su ve Hizmet Birliği;

Gelecekteki içme su sıkıntısının çözülmesi ve Güldürcek Barajından içme su getirmek amacıyla kurulan Birliğe üyeliğimiz ve faaliyetlerimiz devam etmektedir.

Gürpınar, Gümerdiğin, Karaören ve ilçe merkezi dahil tüm  mahallelerimizin içmesu ihtiyacı Güldürcek Barajından karşılanmaktadır.

 

*Çankırı Yerel Yönetimleri Çevre Hizmetleri Birliği(ÇANÇEVBİR);

Çankırı Valiliği öncülüğünde çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla kurulan Çankırı Yerel Yönetimleri Çevre Hizmetleri Birliğine üyeliğimiz ve birlik içerisindeki faaliyetlerimiz devam etmektedir.

Çevre Hizmetleri Birliği tarafından çöp alanımıza dorse yerleştirildi, Belediyemizce üst ekipmanları yapıldı. Çöplerimiz bu dorsede depolanmakta ve 3-4 gün aralıklarla dolduğunda birlik tarafından alınmaktadır.

 

* Türkiye Belediyeler Birliği (TBB);

Belediyemiz, Türkiye Belediyeler Birliğinin üyesi olup, toplantı, seminer ve eğitim seminerlerine katılımlar sağlanmakta ve diğer faaliyetlerinden faydalanılmaktadır.

 

* Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA);

TR82 bölgesi olarak Kastamonu – Çankırı- Sinop illerini kapsayan Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına  üyeliğimiz devam etmektedir.

Ajans tarafından çağrıya çıkılan 2019 yılı fizibilite desteği kapsamında verilen hibe desteği için Belediyemizce hazırlanan “Şabanözü Patlayıcı Madde İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Fizibilite Raporu”  projesi 105.000,00 TL. hibe desteği almaya hak kazanmış ve 22/01/2020 tarihinde sözleşme imzalanmıştır.

Sözleşmeye istinaden hazırlanan rapor sonucunda, Şabanözü’müze ikinci Organize Sanayi Bölgesi kurulmasına yönelik fizibilite raporu hazırlandı. Rapor Sanayi ve Teknoleji Bakanlığına sunularak kurulum çalışmalarına başlanıldı.

İlçemize kazandırarak hem istihdamı hem de ekonomik kalkınmayı artıracak olan Şabanözü Patlayıcı Madde İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kamu yatırım programına alınması için çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sosyal-Kültürel Faaliyetler;

 

* Resmi toplantılara, Sivil Toplum Kuruluşlarının toplantılarına, ilçemizi ilgilendiren gerek ilçe içinde gerek ilçe dışında düzenlenen programların organizasyonuna yardımcı olunmakta ve etkinliklere/programlara çoğu Başkan düzeyinde olmak üzere katılım sağlanmıştır.

 

* İlçemizde vefat eden hemşehrilerimizin cenaze ve defin işleri belediyemizce yapılmaktadır.

 

 *Milli bayramlarda belediyemizce saha düzeni, oturma malzemeleri, ses ve ışık sistemleri ile   diğer ihtiyaçlar karşılanmakta ve katılım sağlanmaktadır.

 

* Dini bayramlarda, Ramazan ve Kurban bayramlarında belediye çay parkında belediye personeli tarafından ikramlar yapılarak halkımızla bayramlaşma törenleri yapılmakta, toplu bayramlaşma kültürümüz yaşatılmaktadır.

 

* Kadir Gecesi ve kandil gecelerinde camilerimizde Belediyemizce personelimiz vasıtasıyla ikramlarda bulunulmaktadır.

 

* Belediyemiz Yaran Evinde ve ilçemiz genelinde yakılan ocaklara katılınmakta ve dışarıdan  davet ettiğimiz misafirlerimize ilçemiz tanıtımı yapılmaktadır.

 

* Bunların yanı sıra milli ve dini günler ile özel günler,  yerel etkinlikler, Okullarda öğrencilerin gezi programları, STK’ların faaliyetleri gibi sosyal-kültürel, sportif etkinlikler ve hizmetlere Belediyemizce katılım ve destek sağlanmaktadır.

 

Bu hizmet ve etkinlikler Belediyemizce geleneksel olarak her yıl yapılmakta idi. Ancak, Küresel ve ulusal bir sorun haline gelen Koronavirüs ( Covid 19 ) önlemleri ve tedbirleri kapsamında bu hizmet/etkinlikler/faaliyetler 2020 yılında olduğu gibi 2021 yılında da ya yapılamamış veya tedbirlere uygun şekilde kısmi olarak yapılmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Performans Sonuçları Tablosu

 

  ÖDENEK YAPILAN HARCAMA
Personel Giderleri 2.758.000,00 2.675.762,15
Sosyal Güvenlik Kurumu Giderleri 491.500,00 459.320,94
Mal Ve Hizmet Alım Giderleri 10.496.500,00 10.201.837,12
Faiz Giderleri 445.000,00 436.237,85
Cari Transferler 609.500,00 304.238,42
Sermaye Giderleri 19.035.000,00 14.552.142,07
Sermaye Transferleri 10.000,00 0

 

2021 mali yılı tahmini bütçesi, 29.000.000.00 TL.olup, 2020 yılından 78.000,00 TL. devirle birlikte 29.078.000,00TL.iken, yılı içerinde ödenek yetmediği için Belediye Meclisinin 03/07/2020 tarih ve 42 sayılı kararı ile 5.000.000,00 TL.’lik  Ek Bütçe onaylanmış olup 2021 yılı için toplam bütçemiz 34.078.000,00 TL. olup, 4.450.000,00 TL.si devam eden yatırım ödeneği olarak 2022 yılına devredildiği, 998.461,45 TL.si kullanılmayan ödenek olduğundan iptal edilmiştir.

 

Gerçekleşen kesin hesaba göre gelir bütçemiz 32.150.170,70.TL ve gider bütçemiz 28.629.538,55 TL. olmuş ve;

 

I Genel Bilgiler C. İdareye ilişkin bilgiler bölümünde gösterildiği gibi 3 hizmet binası, 43 araç kullanılarak, Başkan, Başkan yardımcısı, devlet memuru, sözleşmeli personel, daimi işçi ve Şirket çalışanı işçi ve Şirket İşbaşı Eğitim Programı olmak üzere yıl içerisinde 64 kişi  ile gösterilen performans sonucu bütçemizde öngörülen yatırım ve harcamalar başarı ile yürütülerek verimli bir yıl geçirilmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3-Performans Sonuçlarının Değerlendirilmesi

5393 sayılı Belediye Kanununun 25 nci maddesi gereği Belediye Meclisi tarafından seçilen Denetleme Komisyonu 2020 yılı Belediye hesap iş ve işlemlerini denetlemiş ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır.

Bu denetleme sonuçlarında da görüldüğü gibi Belediyemiz de mevzuatta uygun olarak ve yapılması gereken tüm işler en ekonomik ve rantabl şekilde zamanı geciktirilmeden yerine getirilmiş ve Birimlerimizce 2021 mali yılı içinde başarılı bir performans gerçekleştirilmiştir.

 

 

 

 

4-Performans Bilgi Sisteminin Değerlendirilmesi

 

Belediyemizde yasaların izin verdiği ölçüde açık ve şeffaf olmaya gayret göstermekte olup, dilekçe ile bilgi isteyen vatandaşlarımıza bilgi edinme kanunu çerçevesinde gerekli bilgiler verilmektedir.

 

 

 

 

  • Diğer Hususlar

 

Tüm mali ve teknik imkânlarımızı sonuna kadar kullanarak hizmetlerimiz aksatılmadan yürütülmekte olup, nüfus artışı, fiziki yapılaşma, gelişen ve sürekli büyüyen sanayisi ile il bazında ve çevremizde modern, prestij sahibi ve model olan bir Belediye olarak gösterilmekteyiz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IV- KURUMSAL KABİLİYET VE KAPASİTENİN DEĞERLENDİRİLMESİ

A- Üstünlükler

* Belediye Meclisinin her ay, Belediye Encümenimizin her hafta toplanması nedeniyle uygulamaya yönelik kararların çabuk ve etkin bir şekilde alınması,

 

*   Kamu kurum ve kuruluşları ile iyi ilişkiler içerisinde olunması,

 

*  Belediye hizmet birimlerinin tek bir çatı altında toplanması

 

*  Bilgi birikimli ve deneyimli kadrolarla çalışılıyor olması.

 

*  Ödemelerin zamanında yapılması

 

*  Şeffaf bir yönetim sergilenerek kamu, özel sektör temsilcileri ve halkla her an görüşülmesi

 

*  Organize Sanayi Bölgesi, Patlayıcı Sanayi Bölgesi ve sanayi dışındaki fabrikaların olması

 

*  Halkın işsizlik sorununun bulunmaması

 

* İlçemizin sürekli gelişmesi, modern bina ve tesislerin yapılması, görünümünün güzelleşmesi

 

B- Zayıflıklar

* Mevzuatın çok hızlı bir şekilde değişmesi

 

* Üniversite bulunmaması

 

* Vatandaşlarımızın çevre bilincinin yetersizliği

 

* Belediye gelir kaynaklarının kanunla verilen görev ve yetki oranında arttırılmaması

 

* Hizmet alanının genişliği

 

C- Değerlendirme

Kurumumuz üstünlüklerinin kazandırdığı tüm yeteneklerle, zayıf noktalarını kapatarak İlçe halkına en iyi hizmeti sunmak için çalışmalarına devam etmeye gayret sarf edecektir.

 

 

 

 

 

V- ÖNERİ ve TEDBİRLER

Belediyemiz bütçesi imkânları dâhilinde ve teknolojik gelişmeleri takip ederek yatırımların etkin ve verimli kullanılması için halkın ihtiyaçlarına ve ilçemizin şartlarına uygun planlar yapılmaya devam edilmesi,

Herkesle istişare halinde, barışçıl, şeffaf,  itibarlı ve borçsuz bir belediye yapısının korunmasıdır.

 

 

Değerli Meclis üyeleri, 5393 sayılı Belediye kanununun Faaliyet raporu başlıklı 56. maddesi uyarınca Faaliyet raporunun Nisan ayı toplantısında Meclise sunulması gerektiğinden, Mart ayı içerisinde rapor hazırlanmış ve Belediye Meclisimize sunulmuştur.

 

Faaliyet raporumuzu dinlediğiniz için teşekkür eder, hepinize saygılar sunarım.

 

01.01.2021 – 31.12.2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen Belediyemiz çalışmalarına ait  Şabanözü Belediyesi 2021 Yılı İdare Faaliyet Raporu siz Meclis üyelerimizin bilgi ve onayı ile kamuoyunun bilgilerine saygı ile sunulur.  23 Mart 2022

 

 

 

                                                                                                                       Faik ÖZCAN

Şabanözü Belediye Başkanı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EKLER

 

 

 

Ek-1    : Üst Yöneticinin İç Kontrol Güvence Beyanı

 

İÇ KONTROL GÜVENCE BEYANI

 

Üst yönetici olarak yetkim dahilinde;

 

Bu raporda yer alan bilgilerin güvenilir, tam ve doğru olduğunu beyan ederim.

 

Bu raporda açıklanan faaliyetler için bütçe ile tahsis edilmiş kaynakların, planlanmış amaçlar doğrultusunda ve iyi mali yönetim ilkelerine uygun olarak kullanıldığını ve iç kontrol sisteminin işlemlerin yasallık ve düzenliliğine ilişkin yeterli güvenceyi sağladığını bildiririm.

 

Bu güvence, üst yönetici olarak sahip olduğum bilgi ve değerlendirmeler, iç kontroller, iç denetçi raporları ile Sayıştay raporları gibi bilgim dahilindeki hususlara dayanmaktadır

 

Burada raporlanmayan, idarenin menfaatlerine zarar veren herhangi bir husus hakkında bilgim olmadığını beyan ederim.

 

Şabanözü Belediye Başkanlığı     23.03.2022

 

 

Faik ÖZCAN

Şabanözü Belediye Başkanı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ek-2: Harcama Yetkilileri İç Kontrol Güvence Beyanları

İÇ KONTROL GÜVENCE BEYANI

 

Harcama yetkilisi olarak yetkim dahilinde;

 

Bu raporda yer alan bilgilerin güvenilir, tam ve doğru olduğunu beyan ederim.

 

Bu raporda açıklanan faaliyetler için idare bütçesinden harcama birimimize tahsis edilmiş kaynakların etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanıldığını, görev ve yetki alanım çerçevesinde iç kontrol sisteminin idari ve mali kararlar ile bunlara ilişkin işlemlerin yasallık ve düzenliliği hususunda yeterli güvenceyi sağladığını ve harcama birimimizde süreç kontrolünün etkin olarak uygulandığını bildiririm.

 

Bu güvence, harcama yetkilisi olarak sahip olduğum bilgi ve değerlendirmeler, iç kontroller, iç denetçi raporları ile Sayıştay raporları gibi bilgim dahilindeki hususlara dayanmaktadır.

 

Burada raporlanmayan, idarenin menfaatlerine zarar veren herhangi bir husus hakkında bilgim olmadığını beyan ederim.

Şabanözü Belediye Başkanlığı     22.02.2022

 

Mehmet YALÇIN

Şabanözü Belediyesi

Yazı  İşleri Müdürü

 

 

 

 

İÇ KONTROL GÜVENCE BEYANI

 

Harcama yetkilisi olarak yetkim dahilinde;

 

Bu raporda yer alan bilgilerin güvenilir, tam ve doğru olduğunu beyan ederim.

 

Bu raporda açıklanan faaliyetler için idare bütçesinden harcama birimimize tahsis edilmiş kaynakların etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanıldığını, görev ve yetki alanım çerçevesinde iç kontrol sisteminin idari ve mali kararlar ile bunlara ilişkin işlemlerin yasallık ve düzenliliği hususunda yeterli güvenceyi sağladığını ve harcama birimimizde süreç kontrolünün etkin olarak uygulandığını bildiririm.

 

Bu güvence, harcama yetkilisi olarak sahip olduğum bilgi ve değerlendirmeler, iç kontroller, iç denetçi raporları ile Sayıştay raporları gibi bilgim dahilindeki hususlara dayanmaktadır.

 

Burada raporlanmayan, idarenin menfaatlerine zarar veren herhangi bir husus hakkında bilgim olmadığını beyan ederim.

 

Şabanözü Belediye Başkanlığı     22.02.2022

 

Murat TEKİN

Şabanözü Belediyesi

Zabıta Amir V.

 

 

 

İÇ KONTROL GÜVENCE BEYANI

 

Harcama yetkilisi olarak yetkim dahilinde;

 

Bu raporda yer alan bilgilerin güvenilir, tam ve doğru olduğunu beyan ederim.

 

Bu raporda açıklanan faaliyetler için idare bütçesinden harcama birimimize tahsis edilmiş kaynakların etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanıldığını, görev ve yetki alanım çerçevesinde iç kontrol sisteminin idari ve mali kararlar ile bunlara ilişkin işlemlerin yasallık ve düzenliliği hususunda yeterli güvenceyi sağladığını ve harcama birimimizde süreç kontrolünün etkin olarak uygulandığını bildiririm.

 

Bu güvence, harcama yetkilisi olarak sahip olduğum bilgi ve değerlendirmeler, iç kontroller, iç denetçi raporları ile Sayıştay raporları gibi bilgim dahilindeki hususlara dayanmaktadır.

 

Burada raporlanmayan, idarenin menfaatlerine zarar veren herhangi bir husus hakkında bilgim olmadığını beyan ederim.

 

Şabanözü Belediye Başkanlığı     22.02.2022

 

Ali ATEŞ

Şabanözü Belediyesi

Fen İşleri Müdürü V.

 

 

 

 

 

 Ek:3- Mali Hizmetler Birim Yöneticisinin Beyanı

 

MALİ HİZMETLER BİRİM YÖNETİCİSİNİN BEYANI

 

 

Mali hizmetler birim yöneticisi olarak yetkim dahilinde;

 

Bu idarede, faaliyetlerin mali yönetim ve kontrol mevzuatı ile diğer mevzuata uygun olarak yürütüldüğünü, kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanılmasını temin etmek üzere iç kontrol süreçlerinin işletildiğini, izlendiğini ve gerekli tedbirlerin alınması için düşünce ve önerilerimin zamanında üst yöneticiye raporlandığını beyan ederim.

 

İdaremizin 2020 yılı Faaliyet Raporunun “III/A- Mali Bilgiler” bölümünde yer alan bilgilerin güvenilir, tam ve doğru olduğunu teyit ederim.

 

 

Şabanözü Belediye Başkanlığı     22.02.2022

 

 

Fevzi AKMAN

Şabanözü Belediyesi

Muhasebe Yetkilisi

 

 

About Company

Subscribe Newsletter

Sign up for our latest news & articles. We won’t give you spam mails.

© 2022, AOGWEB. All Rights Reserved.

Önemli Duyuru

Belediyemiz tarafından adınıza yapılan Tahakkuk Tahsilatlar ve Su Bildirgelerini SMS olarak alabilmeniz için Cep telefon numaralarını güncelletmeniz sizin yararınıza olacaktır.