2022 Yılı Faaliyet Raporu

SUNUŞ

 

Değerli Meclis Üyeleri,

Belediyemiz; yasaların yüklediği görev ile halkın beklentileri doğrultusunda, Şabanözü’de yaşayanların tarihi, coğrafi ve toplumsal yapısına uygun olarak gelişmesini ve ilerlemesini vizyon, sanayisiyle model bir ilçe ve modern belediyecilik anlayışı ile yaşanılır bir kent Şabanözü’ne kavuşmayı kendine misyon edinmiştir.

Bu bağlamda ilçemizi bölgesinin prestij ilçelerinden biri yapmak, halkımızın teveccühlerine layık olmak, Gümerdiğin – Gürpınar ve Karaören mahalleleri de dahil Şabanözü’de yaşayan hemşehrilerimizin yaşam kalitesini yükseltmek, daha huzurlu ve mutlu olmalarına katkı sağlamak amacıyla 2019 yılı Nisan ayında başladığımız çalışmalarımıza hızla, mesai mefhumu gözetmeksizin gece-gündüz azimle devam edilmiş ve aynı gayret, hoşgörü ve azimle devam edilmektedir.

Şabanözü’nün gözle görülür değişimi devam etmektedir. Özellikle çevre ilçelerle karşılaştırıldığında, model ve modern bir kent olma yolunda emin adımlarla ilerlediği, özellikle yeni yapılan modern konutlar, sosyal – kültürel mekanları, spor – yeşil alanları ve 5000’i geçkin çalışanının bulunduğu sanayisi ile sürekli gelişen ve değişen bir ilçe olduğu herkes tarafından gözlenmekte, farkımız bilinmektedir.

İlçemiz, Çankırı’nın en dinamik-modern, çalışan sayısının çokluğu ve genç nüfus nedeniyle insan sirkülasyonunun olduğu en canlı ve en büyük ilçesi olma özelliğini 2022 yılında da sürdürmüştür.

Adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre 2022 yılı sonu itibariyle ilçe merkez  nüfusumuz 8915 olmuştur.

Hoşgörüsü bol, mutlu ve huzurlu insanların yaşadığı, İşsizi olmayan Şabanözü’müzü, daha da yaşanılır bir kent olma yolunda koyduğumuz hedefler doğrultusunda yaptığımız çalışmalarda fedakarca çalışıp emeğini esirgemeyen mesai arkadaşlarıma, ve siz değerli Meclis üyelerimize teşekkür eder, bize sürekli desteğini esirgemeyen Şabanözü halkına sevgi ve saygılarımı sunarım.

5393 sayılı yasanın 56 ncı maddesi ve 5018 sayılı yasının 41 nci maddesi ve Kamu İdarelerince Hazırlanacak Faaliyet Raporları Hakkında Yönetmeliğe göre, Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Amirliği birimlerince hazırlanan birim faaliyet raporları Şubat ayı içerisinde tarafıma/başkanlık makamına sunulmuştur.

 

Raporların tarafımdan incelenmesi neticesi birim faaliyet raporları esas alınarak hazırlanan 01.01.2022 – 31.12.2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen Belediyemiz çalışmalarına ait 2022 yılı faaliyet sonuçlarını gösteren Şabanözü Belediyesi 2022 Yılı İdare Faaliyet Raporu  aşağıda sunulmuştur.

 

 

 

 

İÇİNDEKİLER :

 

I-GENEL BİLGİLER

A-Misyon ve Vizyon

B-Yetki, Görev ve Sorumluluklar

C-İdareye İlişkin Bilgiler

1- Fiziksel Yapı

2- Örgüt Yapısı

3- Bilgi ve Teknolojik Kaynaklar

4- İnsan Kaynakları

5- Sunulan Hizmetler

6- Yönetim ve İç Kontrol Sistemi

D- Diğer Hususlar

 

II- AMAÇ VE HEDEFLER

A- İdarenin Amaç ve Hedefleri

B- Temel Politikalar ve Öncelikleri

C- Diğer Hususlar

 

III- FAALİYETLERE İLİŞKİN BİLGİ VE DEĞERLENDİRMELER

A- Mali Bilgiler

1- Bütçe Uygulama Sonuçları

2- Temel Mali Tablolara İlişkin açıklamalar

3- Mali denetim sonuçları

4- Diğer Hususlar

 

 

 

B- Performans Bilgileri

1- Faaliyet ve Proje Bilgileri

2- Performans Sonuçları Tablosu

3- Performans Sonuçlarının Değerlendirilmesi

4- Performans Bilgi Sisteminin Değerlendirilmesi

5- Diğer Hususlar

 

IV- KURUMSAL KABİLİYET VE KAPASİTENİN DEĞERLENDİRİLMESİ

A- Üstünlükler

B- Zayıflıklar

C- Değerlendirme

 

V- ÖNERİ ve TEDBİRLER

 

EKLER

Ek-1    : Üst Yöneticinin İç Kontrol Güvence Beyanı

Harcama Yetkilileri İç Kontrol Güvence Beyanları

Mali Hizmetler Birim Yöneticisinin Beyanı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. GENEL BİLGİLER

 

 

A – Misyon, Vizyon

 

 

A-1 Misyon

Kanun, Yönetmelik ve ilgili mevzuat hükümlerine uyarak Şabanözü’nü daha modern, yaşanabilir bir kent olarak gelecek nesillere hak ettikleri şekilde bırakmak, Şabanözü’de ikamet eden vatandaşlarımızın mahalli müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, yaşam kalitesini ve ekonomik durumunu yükseltmek için sosyal ve kültürel çalışmalar yapmaktır.

 

A-2 Vizyon

Karşılıklı saygı ve sevgiye dayalı, vatandaş odaklı, halkıyla istişare içerisinde, şeffaflık ilkesine uyan, Kamu yararı gözeten, eşitlik hakkaniyet ve demokratik devlet ilkesine bağlı, hukuk devleti anlayışını benimseyen, belde halkına layık olduğu hizmeti sunmaktır.

 

 

B- Yetki-Görev Ve Sorumluluklar

Belediyemizin yetki, görev ve sorumlulukları 5393 sayılı Belediye kanununda belirlenmiş olup, bütün birimler yetki görev ve sorumlulukları çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

 

 

 

Cİdareye İlişkin Bilgiler

1- Fiziksel Yapı

Şabanözü Belediyesi çarşı merkezindeki 2021 yılı Aralık ayında taşındığımız yeni yapılan hizmet binası ile Yeni Mahallede bulunan Fen İşleri (garaj) binası ve Sağlık Mahallesindeki su işlerinde kullanılan binalarda hizmet vermektedir.

 

 

 

 

ŞABANÖZÜ BELEDİYESİ ARAÇ DURUMU

 

 

 KAMYON DAMPERLİ KAMYONET KAMYONET İTFAİYE İTFAİYE ÖNCÜ ARACI GRAYDER ASFALT  KAMYONU KAZICI YÜKLEYİCİ MOBİL VİNÇ SEPETLİ VİNÇ SİLİNDİR ÇÖP KAMYONU CENAZE ARACI YOL SÜPÜRME ARACI YÜKLEYİCİ TRAKTÖR OTOBÜS MİNİBÜS VİDANJÖR BİNEK OTOSU TOPLAM
3 2 2 2 5 2  

 

1

4 1 1 2 3 1 1 1 2 4 2  

 

2

3 44

 

 

 

ARAÇ DURUMU:

 

Belediyemiz araç parkı devlet desteği ve Belediyemiz imkanları ölçüsünde sürekli yenilenmektedir.

Belediyemizde; 2 adet İtfaiye  – 5 adet İtfaiye Öncü Aracı – 1 adet Yükleyici – 4 adet Kazıcı yükleyici – 2 adet Greyder – 2 adet Silindir – 2 adet Traktör – 3 adet Binek Otosu – 3 adet Kamyon – 4 adet Otobüs – 2 adet minibüs – 2 adet Kamyonet – 2 adet Damperli Kamyonet – 1 adet Cenaze aracı – 3 adet Çöp Kamyonu – 1 adet Yol Süpürme Aracı – 2 Adet Vidanjör – 1 Adet Asfalt Kamyonu – 1 Adet Mobil Vinç ve 1 Adet Sepetli Vinç olmak üzere toplam 44 adet araç bulunmaktadır.

 

 

Alınan Araçlar;

 

* Orman Genel Müdürlüğünden 1 adet Isuzu marka kamyonet hibe (bedelsiz) alınmıştır.

*TEDAŞ’tan 1985 model, Tadano TL 200 marka 2 adet İş Makinesi/Mobil Vinç ve 1 adet Sepetli Vinç alınmıştır.

* Belediyemiz öz kaynakları ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından 750.000.00 TL.si hibe kullanılarak 30.09.2022 tarihinde Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğünden 1 adet 2022 model Hidromek marka 102B ALPHA A5 Kazıcı-Yükleyici iş makinası 1.241.476,00 TL. bedelle alınmıştır.

 

 

Satılan Araçlar;

 

* Belediyemize ait ekonomik ömrünü doldurmuş olan 18 DY 824 plakalı, 2000 model, İveco M.29.14  marka otobüs, Belediye Encümenimizin 15.02.2022 tarih ve 16 sayılı kararı ile satılmıştır.

* Belediyemize ait ekonomik ömrünü doldurmuş olan 18 BD 218 plakalı, 2011 model, Ford Connect K210S marka kamyonet (panelvan), Belediye Encümenimizin 15.02.2022 tarih ve 17 sayılı kararı ile satılmıştır.

* Belediyemize ait ekonomik ömrünü doldurmuş olan 18 AAZ 590 plakalı, 2004 model, Fiat Palio 1.6 A/C marka otomobil, 29.03.2022 tarihinde yapılan ihale ile satılmıştır.

* Belediyemize ait ekonomik ömrünü doldurmuş Tedaş’tan alınan 1985 model, Tadano TL 200 marka İş Makinesi/Mobil Vinç, Belediye Encümenimizin 25.10.2022 tarih ve 96 sayılı kararı ile satılmıştır.

 

 

 

 

2- Örgüt Yapısı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3- Bilgi ve Teknolojik Kaynaklar

 

Bilgi ve Teknolojik Malzeme Tablosu
Malzeme Cinsi Miktarı
Bilgisayar 29
Server 1
Yazıcı ve Tarayıcı 16
Projeksiyon 2
Fotokopi Makinesi (Tarayıcılı) 3
Kamera/Fotoğraf Makinası 3
Ledli Grafik Ekran

Drone

GPS cihazı

1

1

1

Telsiz 11
Anons Telsizi 1
Telefon Hattı 21
Faks 1
Anons Cihazı 54
Anons Sistemi

Telefon Santrali

1

1

 

 

 

 

 

4- İnsan Kaynakları

 

 

 

 

 

    ŞABANÖZÜ BELEDİYESİ PERSONEL DURUMU 

                 ( 2022 Yılı Sonu İtibariyle)

           

 

     

 

 

BAŞKAN BAŞKAN YARDIMCISI DEVLET MEMURU SÖZLEŞMELİ PERSONEL

(Tam Zamanlı

SÖZLEŞMELİ PERSONEL

(Kısmi Zamanlı)

SÜREKLİ İŞÇİ DİĞER TOPLAM
ŞİRKET PERSONELİ    
1 1 13 5 1 8 38   67

 

 

 

 

 

Personel Bilgileri :

 

Belediyemiz 2022 yılında (yıl sonu itibariyle) Belediye Başkanı, Başkan Yardımcısı, Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Zabıta Amirliği birimlerine bağlı olarak; Başkan, Başkan Yardımcısı, 13 kişi devlet memuru, 5 kişi Tam zamanlı sözleşmeli, 1 kişi kısmi zamanlı sözleşmeli, 8 kişi sürekli işçi ve Şabanözü Belediyesi Personel Limited Şirketi bünyesinde 38 işçi ve Personel Limited Şirketi bünyesinde personelle çalışmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5- Sunulan Hizmetler

 

 

 

Kanun, Yönetmelik ve ilgili mevzuat hükümleri dahilinde, Belediye Meclisi ve Belediye Encümeni kurullarıyla, Başkan, Başkan Yardımcısı, Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Amirliği birimlerimiz tarafından sunulan hizmetleri şu şekilde sıralamak mümkündür:

 

İlçe Tanıtımı, Kültür ve Sanat, Turizm, İmar, Su ve Kanalizasyon, Ulaşım gibi Kentsel Alt Yapı, Çevre ve Çevre Sağlığı, Temizlik ve Katı Atık, Zabıta, İtfaiye, Kurtarma, Defin ve Mezarlıklar, Ağaçlandırma, Park ve Yeşil Alanlar, Gençlik ve Spor, Sosyal Hizmet ve Yardım, Nikâh, Ekonomi ile Ticaretin Geliştirilmesi hizmetleri verilmektedir.

 

 

6- Yönetim ve İç Kontrol Sistemi

Şabanözü Belediyesi, Belediye idaresinin başı ve tüzel kişiliğin temsilcisi olan Belediye Başkanına bağlı olarak ilgili kanunlarda gösterilen esas ve usullere göre Başkan Yardımcısı ve dört Birim Amiri tarafından yönetilmektedir.

Ayrıca 5393 sayılı Belediye Kanununun 25. Maddesi gereğince Belediye Meclisi tarafından oluşturulan Denetim Komisyonunca Belediyemiz gelir – gider iç denetimi yapılmıştır.

 

 

 

 

 

D- Diğer Hususlar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

II- AMAÇ VE HEDEFLER

                                                           

 

A- İdarenin Amaç ve Hedefleri

Şabanözü Belediyesi olarak öncelikle mevcut personel ve mevcut araç-ekipmanları en verimli şekilde kullanmak suretiyle, öncelikler, temel ihtiyaçlar, yasal zorunluluklar, kişi ve kamu refahı vb. belde sakinlerinin mahalli müşterek nitelikteki ihtiyaçları esas alınarak Belediye imkanlarımızı kamu adına en yararlı biçimde kullanmak,

Kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve belediyemiz arasında etkin işbirliği tesis edilerek çağdaş belediyecilik anlayışını gerçekleştirmektir.

 

 

 

 

B- Temel Politikalar ve Öncelikleri

Temel politikamız, hizmet verdiğimiz halkımızın mahalli müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak,

Önceliklerimiz “Önce İnsan” diyerek, kentsel ve çağdaş yaşam standartlarında yaşam şartlarını sağlamak, sosyo-ekonomik yönden her vatandaşa hizmet verebilmek, çevreci, şeffaf, insancıl bir anlayışla yasaların emrettiği şekillerde, anayasal çerçevede hizmet sunmaktır.

 

 

 

C- Diğer Hususlar

 

 

 

 

III- FAALİYETLERE İLİŞKİN BİLGİ VE DEĞERLENDİRMELER

A- Mali Bilgiler

  • Bütçe Uygulama Sonuçları – 2022

GİDER :

KODU AÇIKLAMA BÜTÇE AKTARMA EK BÜTÇE GERÇEKLEŞEN
01 Personel Giderleri 3.608.300,00 391.500,00 700.000 4.565.180,88
02 Sosyal Güvenlik Kurumu Giderleri 572.000,00 173.500.00 200.000 742.322,47
03 Mal Ve Hizmet Alım Giderleri 11.557.550,00 2.734.500,00 7.550.000,00 20.885.502,63
04 Faiz Giderleri 550.000,00 500.000,00 0 1.047.275,32
05 Cari Transferler 1.039.700,00 -417.000,00 0 558.847,44
06 Sermaye Giderleri 26.419.500,00 786.000,00 21.650.000,00 48.130.242,14
07 Sermaye Tranferleri 11.000,00 70.000,00 0 78.426,41
09 Yedek Ödenekler 4.241.950,00 -4.238.500,00 0 0
  TOPLAM: 48.000.000,00 0 30.100.000.00 76.007.797,29

 

GELİR :

KODU GELİRİN TÜRÜ BÜTÇE GERÇEKLEŞEN
01 Vergi Gelirleri 2.625.000.00 3.509.688,96
03 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 2.730.000,00 5.911.104,16
04 Alınan Bağış ve Yardımlar 24.150.000,00 18.639.990,61
05 Diğer Gelirler 14.155.000,00 23.495.763,00
06 Sermaye Gelirleri 4.340.000,00 12.564.449,50
       
  TOPLAM: 48.000.000,00 64.120.996,23

 

1-      Temel Mali Tablolara İlişkin açıklamalar

 

2022 Yılı GELİR BÜTÇESİ

                                           

01.01.2022-31.12.2022 TARİHLİ

BÜTÇE GELİRLERİNİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU

 

 

Hesap Kodu Yardımcı Hesap GELİRİN TÜRÜ 2020 Yılı 2021 Yılı 2022 Cari Yılı
Kod
I
Kod
II
Kod
III
Kod
IV
TL TL TL
BÜTÇE GELİRLERİ (A)
800 BÜTÇE GELİRLERİ HESABI 21.121.507,09 32.299.220,61 64.120.996,23
800 01 Vergi Gelirleri 1.869.968,45 3.244.241,97 3.509.688,96
800 01 02 Mülkiyet Üzerinden Alınan Vergiler 503.424,31 484.386,80 697.043,36
800 01 02 09 Mülkiyet Üzerinden Alınan Diğer Vergiler 503.424,31 484.386,80 697.043,36
800 01 02 09 51 Bina Vergisi 361.035,05 346.813,45 480.081,00
800 01 02 09 52 Arsa Vergisi 121.668,03 116.086,67 185.567,53
800 01 02 09 53 Arazi Vergisi 20.721,23 21.486,68 31.394,83
800 01 03 Dahilde Alınan Mal ve Hizmet Vergileri 490.138,30 846.346,46 1.539.617,71
800 01 03 02 Özel Tüketim Vergisi 330.702,58 697.855,18 1.366.884,86
800 01 03 02 51 Haberleşme Vergisi 6.150,79 8.002,56 5.728,24
800 01 03 02 52 Konutlara Ait Elektrik ve Havagazı Tüketim Vergisi 324.551,79 0,00 0,00
800 01 03 02 53 İşyerlerine Ait Elektrik ve Havagazı Tüketim Vergisi 0,00 689.852,62 1.361.156,62
800 01 03 09 Dahilde Alınan Diğer Mal ve Hizmet Vergileri 159.435,72 148.491,28 172.732,85
800 01 03 09 52 Yangın Sigortası Vergisi 10.684,94 8.228,64 10.941,97
800 01 03 09 53 İlan ve Reklam Vergisi 64.866,10 57.850,49 60.528,17

 

Hesap Kodu Yardımcı Hesap GELİRİN TÜRÜ 2020 Yılı 2021 Yılı 2022 Cari Yılı
Kod
I
Kod
II
Kod
III
Kod
IV
TL TL TL
800 01 03 09 57 Konutlara Ait Çevre Temizlik Vergisi 83.884,68 62.447,47 0,00
800 01 03 09 58 İşyeri ve Diğer Şekillerde Kullanılan Binalara Ait Çevre Temizlik Vergisi 0,00 19.964,68 101.262,71
800 01 06     Harçlar 876.405,84 1.913.508,71 1.273.027,89
800 01 06 09   Diğer Harçlar 876.405,84 1.913.508,71 1.273.027,89
800 01 06 09 52 Hayvan Kesimi Muayene ve Denetleme Harcı 5.830,54 6.700,00 0,00
800 01 06 09 53 İşgal Harcı 184.873,00 200.187,00 175.597,00
800 01 06 09 54 İşyeri Açma İzni Harcı 4.027,70 6.839,50 12.450,76
800 01 06 09 58 Tellallık Harcı 0,00 20.649,44 140.340,70
800 01 06 09 60 Konutlara Ait Yapı Kullanma İzni Harcı 339.390,22 1.183.743,29 1.154,56
800 01 06 09 61 İşyerlerine Ait Yapı Kullanma İzni Harcı 0,00 32.348,18 1.036,10
800 01 06 09 62 Konutlara Ait Bina İnşaat Harcı 68.818,28 68.933,94 104.168,09
800 01 06 09 63 İşyerlerine Ait Bina İnşaat Harcı 0,00 93,47 0,00
800 01 06 09 64 Kayıt ve Suret Harcı 0,00 9.820,50 0,00
800 01 06 09 65 Parselasyon Harcı 0,00 137,47 0,00
800 01 06 09 66 İfraz ve Tevhit Harcı 0,00 3.274,32 12.207,90
800 01 06 09 67 Plan ve Proje Tasdik Harcı 0,00 137,47 0,00
800 01 06 09 99 Diğer Harçlar 273.466,10 380.644,13 826.072,78
800 03       Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 2.697.648,08 3.791.100,34 5.911.104,16
800 03 01     Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 1.944.699,09 3.151.809,60 4.963.224,71
800 03 01 01   Mal Satış Gelirleri 53.697,00 58.713,57 166.221,02
800 03 01 01 01 Şartname, Basılı Evrak, Form Satış Gelirleri 53.657,00 58.506,57 156.217,02
800 03 01 01 99 Diğer Mal Satış Gelirleri 40,00 207,00 10.004,00
800 03 01 02   Hizmet Gelirleri 1.891.002,09 3.093.096,03 4.797.003,69
800 03 01 02 02 Muayene, denetim ve kontrol ücretleri 129,94 0,00 0,00
800 03 01 02 14 Çevre Kirliliğini Önleme Gelirleri 22.850,00 41.006,06 49.688,00
800 03 01 02 36 Sosyal Tesis İşletme Gelirleri 0,00 0,00 45.750,00
800 03 01 02 40 Otopark İşletmesi Gelirleri 39.972,13 8.330,91 53.252,30
800 03 01 02 56 Sağlık Hizmetlerine İlişkin Gelirler 0,00 0,00 450,00
800 03 01 02 58 Su Hizmetlerine İlişkin Gelirler 1.510.348,99 1.806.605,92 2.104.469,59
800 03 01 02 59 Ulaştırma Hizmetlerine İlişkin Gelirler 44.273,86 18.266,58 24.622,75
800 03 01 02 60 Tarımsal Hizmetlere İlişkin Gelirler 6.693,43 12.656,18 25.537,51
800 03 01 02 99 Diğer hizmet gelirleri 266.733,74 1.206.230,38 2.493.233,54
800 03 04     Kurumlar Hasılatı 0,00 523,46 0,00
800 03 04 09   Diğer Kurumlar Hasılatı 0,00 523,46 0,00
800 03 04 09 99 Diğer Kurumlar Hasılatı 0,00 523,46 0,00
800 03 06     Kira Gelirleri 478.755,32 483.884,62 755.108,23
800 03 06 01   Taşınmaz Kiraları 478.755,32 483.884,62 755.108,23
800 03 06 01 99 Diğer Taşınmaz Kira Gelirleri 478.755,32 483.884,62 755.108,23
800 03 09     Diğer Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 274.193,67 154.882,66 192.771,22
Hesap Kodu Yardımcı Hesap GELİRİN TÜRÜ 2020 Yılı 2021 Yılı 2022 Cari Yılı
Kod
I
Kod
II
Kod
III
Kod
IV
TL TL TL
800 03 09 09   Diğer Gelirler 274.193,67 154.882,66 192.771,22
800 03 09 09 99 Diğer Çeşitli Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 274.193,67 154.882,66 192.771,22
800 04       Alınan Bağış ve Yardımlar ile Özel Gelirler 4.774.466,76 9.245.254,13 18.639.990,61
800 04 01     Yurt Dışından Alınan Bağış ve Yardımlar 0,00 122.050,33 0,00
800 04 01 01   Cari 0,00 122.050,33 0,00
800 04 01 01 01 AB’ den Alınan Bağış ve Yardımlar 0,00 122.050,33 0,00
800 04 02     Merkezi Yönetim Bütçesine Dahil İdarelerden Alınan Bağış ve Yardımlar 500.000,00 0,00 0,00
800 04 02 01   Cari 500.000,00 0,00 0,00
800 04 02 01 99 Cari nitelikli diğer işler için genel bütçeden alınan 500.000,00 0,00 0,00
800 04 03     Diğer İdarelerden Alınan Bağış ve Yardımlar 1.033,30 2.960,00 8.844,96
800 04 03 01   Cari 667,50 2.250,00 8.844,96
800 04 03 01 01 Sosyal Güvenlik Kurumlarından Alınan Bağış ve Yardımlar 667,50 2.250,00 899,10
800 04 03 01 02 Mahalli İdarelerden Alınan Bağış ve Yardımlar 0,00 0,00 158,69
800 04 03 01 03 Diğerlerinden Alınan Bağış ve Yardımlar 0,00 0,00 7.787,17
800 04 03 02   Sermaye 365,80 710,00 0,00
800 04 03 02 01 Sosyal Güvenlik Kurumlarından Alınan Bağış ve Yardımlar 0,00 710,00 0,00
800 04 03 02 03 Diğerlerinden Alınan Bağış ve Yardımlar 365,80 0,00 0,00
800 04 04     Kurumlardan ve Kişilerden Alınan Yardım ve Bağışlar 3.523.433,45 9.120.243,80 18.630.845,95
800 04 04 01   Cari 3.519.433,45 9.120.243,80 8.742.475,34
800 04 04 01 01 Kurumlardan alınan Bağış ve Yadımlar 0,00 350.000,00 1.500.425,34
800 04 04 01 02 Kişilerden alınan Bağış ve Yadımlar 297.911,75 1.067.500,00 1.027.000,00
800 04 04 01 03 Kurumlardan Alınan Şartlı Bağış ve Yadımlar 3.071.371,70 4.288.743,80 3.040.000,00
800 04 04 01 04 Kişilerden Alınan Şartlı Bağış ve Yadımlar 150.150,00 3.414.000,00 3.175.050,00
800 04 04 02   Sermaye 4.000,00 0,00 9.888.370,61
800 04 04 02 02 Kişilerden alınan Bağış ve Yadımlar 2.500,00 0,00 0,00
800 04 04 02 03 Kurumlardan Alınan Şartlı Bağış ve Yadımlar 0,00 0,00 9.883.370,61
800 04 04 02 04 Kişilerden Alınan Şartlı Bağış ve Yadımlar 1.500,00 0,00 5.000,00
800 04 05     Proje Yardımları 750.000,01 0,00 299,70
800 04 05 01   Cari 0,00 0,00 299,70
800 04 05 01 04 Sosyal Güvenlik Kurumlarından Alınan Proje Yardımları 0,00 0,00 299,70
800 04 05 02   Sermaye 750.000,01 0,00 0,00
800 04 05 02 09 Diğerlerinden Alınan Proje Yardımları 750.000,01 0,00 0,00
800 05       Diğer Gelirler 9.223.059,98 12.719.411,97 23.495.763,00
800 05 01     Faiz Gelirleri 32.451,58 158.204,63 532.043,11
800 05 01 09   Diğer Faizler 32.451,58 158.204,63 532.043,11
800 05 01 09 03 Mevduat Faizleri 32.451,58 158.204,63 532.043,11
800 05 02     Kişi ve Kurumlardan Alınan Paylar 8.839.829,83 12.303.349,33 22.205.443,53
Hesap Kodu Yardımcı Hesap GELİRİN TÜRÜ 2020 Yılı 2021 Yılı 2022 Cari Yılı
Kod
I
Kod
II
Kod
III
Kod
IV
TL TL TL
800 05 02 02   Vergi ve Harç Gelirlerinden Alınan Paylar 8.736.434,79 11.545.901,82 21.482.358,37
800 05 02 02 51 Merkezi idare Vergi Gelirlerinden Alınan Paylar 8.736.434,79 11.545.901,82 21.482.358,37
800 05 02 04   Kamu Harcamalarına Katılma Payları 103.395,04 103.160,20 368.463,74
800 05 02 04 51 Kanalizasyon Harcamalarına Katılma Payı 31.037,35 36.392,90 124.041,57
800 05 02 04 52 Su Tesisleri Harcamalarına Katılma Payı 40.926,34 29.480,65 108.416,59
800 05 02 04 53 Yol Harcamalarına Katılma Payı 31.431,35 37.286,65 136.005,58
800 05 02 08   Mahalli İdarelere Ait Paylar 0,00 654.287,31 354.621,42
800 05 02 08 51 Maden İşletmelerinden Alınan Paylar 0,00 0,00 1.334,50
800 05 02 08 54 Otopark Gelirlerinden İlçe ve İlk Kademe Belediyeleri Payları 0,00 0,00 1.267,00
800 05 02 08 99 Mahalli İdarelere Ait Diğer Paylar 0,00 654.287,31 352.019,92
800 05 03     Para Cezaları 269.703,15 186.956,42 754.656,86
800 05 03 02   İdari Para Cezaları 62.152,67 59.737,04 497.451,74
800 05 03 02 99 Diğer İdari Para Cezaları 62.152,67 59.737,04 497.451,74
800 05 03 04   Vergi Cezaları 114.216,04 72.775,00 107.345,99
800 05 03 04 01 Vergi ve Diğer Amme Alacakları Gecikme Zamları 15,75 0,00 0,00
800 05 03 04 05 6111 sayılı Kanun Kapsamında Geç Ödeme Zammı 154,86 0,00 168,55
800 05 03 04 08 6552 sayılı Kanun Kapsamında Geç Ödeme Zammı 1.176,73 0,00 0,00
800 05 03 04 09 6552 sayılı Kanun Kapsamında TÜFE/ÜFE Tutarı 385,35 0,00 0,00
800 05 03 04 10 6552 sayılı Kanun Kapsamında Katsayı Tutarı 142,01 0,00 0,00
800 05 03 04 11 6736 sayılı Kanun Kapsamında Geç Ödeme Zammı 0,00 113,12 0,00
800 05 03 04 12 6736 sayılı Kanun Kapsamında TÜFE/ÜFE Tutarı 0,00 3,49 0,00
800 05 03 04 13 6736 sayılı Kanun Kapsamında Katsayı Tutarı 0,00 8,09 0,00
800 05 03 04 17 7143 sayılı Kanun Kapsamında Geç Ödeme Zammı 6.682,08 200,17 0,00
800 05 03 04 18 7143 sayılı Kanun Kapsamında Yİ/ÜFE Tutarı 11.857,84 5.730,25 0,00
800 05 03 04 19 7143 sayılı Kanun Kapsamında Katsayı Tutarı 11.819,80 6.291,60 0,00
800 05 03 04 22 7256 sayılı Kanun Kapsamında Geç Ödeme Zammı 768,35 947,20 347,56
800 05 03 04 23 7256 sayılı Kanun Kapsamında Yİ/ÜFE Tutarı 3.047,38 8.991,19 5.091,24
800 05 03 04 24 7256 sayılı Kanun Kapsamında Katsayı Tutarı 0,00 7.436,12 4.033,16
800 05 03 04 25 7326 sayılı Kanun Kapsamında Geç Ödeme Zammı 0,00 13,49 406,33
800 05 03 04 26 7326 sayılı Kanun Kapsamında Yİ/ÜFE Tutarı 0,00 1.952,00 275,71
800 05 03 04 27 7326 sayılı Kanun Kapsamında Katsayı Tutarı 0,00 2.186,32 1.351,99
800 05 03 04 99 Diğer Vergi Cezaları 78.165,89 38.901,96 95.671,45
800 05 03 09   Diğer Para Cezaları 93.334,44 54.444,38 149.859,13
800 05 03 09 02 Zamanında Ödenmeyen Ücret Gelirlerinden Alınacak Gecikme Zamları 93.334,44 54.444,38 149.859,13
800 05 09     Diğer Çeşitli Gelirler 81.075,42 70.901,59 3.619,50
800 05 09 01   Diğer Çeşitli Gelirler 81.075,42 70.901,59 3.619,50
800 05 09 01 01 İrat Kaydedilecek Nakdi Teminatlar 55.330,00 10.588,51 0,00
Hesap Kodu Yardımcı Hesap GELİRİN TÜRÜ 2020 Yılı 2021 Yılı 2022 Cari Yılı  
Kod
I
Kod
II
Kod
III
Kod
IV
 
TL TL TL  
800 05 09 01 05 Para Farkları 173,20 0,00 0,00  
800 05 09 01 06 Kişilerden Alacaklar 1.051,50 9.731,74 3.250,50  
800 05 09 01 11 Mera Gelirleri 0,00 295,06 0,00  
800 05 09 01 51 Otopark Yönetmeliği Uyarınca Alınan Otopark Bedeli 387,97 37.500,00 0,00  
800 05 09 01 99 Yukarıda Tanımlanmayan Diğer Çeşitli Gelirler 24.132,75 12.786,28 369,00  
800 06       Sermaye Gelirleri 2.556.363,82 3.299.212,20 12.564.449,50  
800 06 01     Taşınmaz Satış Gelirleri 2.458.963,82 3.085.842,52 11.785.466,45  
800 06 01 03   Diğer Bina Satış Gelirleri 1.291.000,00 1.566.000,00 5.185.000,00  
800 06 01 03 01 Diğer Bina Satış Gelirleri 1.291.000,00 1.566.000,00 5.185.000,00  
800 06 01 05   Arsa Satışı 1.167.963,82 1.519.842,52 6.600.466,45  
800 06 01 05 01 Arsa Satışı 1.167.963,82 1.519.842,52 6.600.466,45  
800 06 02     Taşınır Satış Gelirleri 97.400,00 213.369,68 778.983,05  
800 06 02 02   Taşıt Satış Gelirleri 60.535,59 213.369,68 778.983,05  
800 06 02 02 01 Taşıt Satış Gelirleri 60.535,59 213.369,68 778.983,05  
800 06 02 09   Diğer Taşınır Satış Gelirleri 36.864,41 0,00 0,00  
800 06 02 09 99 Diğer Çeşitli Taşınır Satış Gelirleri 36.864,41 0,00 0,00  
BÜTÇE GELİRLERİ TOPLAMI  (A) 21.121.507,09 32.299.220,61 64.120.996,23  
 

 

 

 

Yukarıda gösterilen tabloda görüldüğü gibi 2022 Yılı içerisindeki Bütçe gelirlerinin ekonomik sınıflandırılmasına göre toplam bütçe gelirleri; 64.120.996,23.TL olduğu görüldü.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2022 Yılı GİDER BÜTÇESİ

Örnek : 93

01.01.2022-31.12.2022 TARİHLİ

BÜTÇE GİDERLERİNİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU

 

Örnek : 93

Hesap Kodu Yardımcı Hesap GİDERİN TÜRÜ 2020 Yılı 2021 Yılı 2022 Cari Yılı  
Kod
I
Kod
II
Kod
III
Kod
IV
 
TL TL TL  
830         BÜTÇE GİDERLERİ HESABI 21.758.254,33 28.629.538,55 76.007.797,29  
830 01       Personel Giderleri 2.342.818,41 2.675.762,15 4.565.180,88  
830 01 01     Memurlar 1.042.828,08 1.131.898,22 1.920.006,51  
830 01 01 01   Temel Maaşlar 473.091,45 527.209,25 833.667,09  
830 01 01 01 01 Temel Maaşlar 60.072,15 70.253,59 112.877,25  
830 01 01 01 02 Taban Aylığı 413.019,30 456.955,66 720.789,84  
830 01 01 02   Zamlar ve Tazminatlar 200.367,88 222.934,66 374.884,10  
830 01 01 02 01 Zamlar ve Tazminatlar 200.367,88 222.934,66 374.884,10  
830 01 01 04   Sosyal Haklar 50.934,40 62.198,38 146.238,67  
830 01 01 04 01 Sosyal Haklar 50.934,40 62.198,38 146.238,67  
830 01 01 05   Ek Çalışma Karşılıkları 7.248,00 7.704,00 9.040,70  
830 01 01 05 01 Ek Çalışma Karşılıkları 7.248,00 7.704,00 9.040,70  
830 01 01 06   Ödül ve İkramiyeler 0,00 0,00 7.775,90  
830 01 01 06 01 Ödül ve İkramiyeler 0,00 0,00 7.775,90  
830 01 01 09   Diğer Giderler 311.186,35 311.851,93 548.400,05  
830 01 01 09 01 Diğer Giderler 311.186,35 311.851,93 548.400,05  
830 01 02     Sözleşmeli  Personel 275.781,69 328.351,96 636.050,31  
830 01 02 01   Ücretler 275.781,69 317.132,94 596.522,57  
830 01 02 01 02 Kadro Karşılığı Sözleşmeli Personel Ücretleri 128.709,84 287.186,28 564.382,76  
830 01 02 01 90 Diğer Sözleşmeli Personel Ücretleri 147.071,85 29.946,66 32.139,81  
830 01 02 02   Zamlar ve Tazminatlar 0,00 11.219,02 4.500,00  
830 01 02 02 01 657 S.K. 4/B Sözleşmeli Personel Zam ve Tazminatları 0,00 11.219,02 0,00  
830 01 02 02 02 Kadro Karşılığı Sözleşmeli Personel Zam ve Tazminatları 0,00 0,00 4.500,00  
830 01 02 04   Sosyal Haklar 0,00 0,00 23.190,14  
830 01 02 04 02 Kadro Karşılığı Sözleşmeli Personel Sosyal Hakları 0,00 0,00 23.190,14  
830 01 02 05   Ek Çalışma Karşılıkları 0,00 0,00 284,00  
830 01 02 05 02 Kadro Karşılığı Sözleşmeli Personelin Ek Çalışma Karşılıkları 0,00 0,00 284,00  
830 01 02 06   Ödül ve İkramiyeler 0,00 0,00 2.827,60  
830 01 02 06 02 Kadro Karşılığı Sözleşmeli Personelin Ödül ve İkramiyeleri 0,00 0,00 2.827,60  
830 01 02 09   Diğer Giderler 0,00 0,00 8.726,00  
830 01 02 09 90 Diğer Sözleşmeli Personelin Diğer Giderleri 0,00 0,00 8.726,00  
830 01 03     İşçiler 810.366,67 947.686,51 1.558.091,53  
830 01 03 01   Ücretler 526.955,72 625.069,77 981.119,04  
830 01 03 01 01 Sürekli İşçilerin Ücretleri 526.955,72 625.069,77 981.119,04  
830 01 03 03   Sosyal Haklar 47.830,67 70.161,42 168.907,15  
830 01 03 03 01 Sürekli İşçilerin Sosyal Hakları 47.830,67 70.161,42 168.907,15  
Hesap Kodu Yardımcı Hesap GİDERİN TÜRÜ 2020 Yılı 2021 Yılı 2022 Cari Yılı
Kod
I
Kod
II
Kod
III
Kod
IV
TL TL TL
830 01 03 04   Fazla Mesailer 2.789,47 60.101,18 96.497,43
830 01 03 04 01 Sürekli İşçilerin Fazla Mesaileri 2.789,47 60.101,18 96.497,43
830 01 03 05   Ödül ve İkramiyeler 104.451,80 128.217,55 203.242,35
830 01 03 05 01 Sürekli İşçilerin Ödül ve İkramiyeleri 104.451,80 128.217,55 203.242,35
830 01 03 09   Diğer Ödemeler 128.339,01 64.136,59 108.325,56
830 01 03 09 01 Sürekli İşçilerin Diğer Ödemeleri 55.149,43 64.136,59 108.325,56
830 01 03 09 02 Geçici İşçilerin Diğer Ödemeleri 73.189,58 0,00 0,00
830 01 04     Geçici Personel 0,00 0,00 20.942,17
830 01 04 01   Ücretler 0,00 0,00 20.942,17
830 01 04 01 02 Aday Çırak, Çırak ve Stajyer Öğrencilerin Ücretleri 0,00 0,00 20.942,17
830 01 05     Diğer Personel 213.841,97 267.825,46 430.090,36
830 01 05 01   Ücret ve Diğer Ödemeler 213.841,97 267.825,46 430.090,36
830 01 05 01 51 Belediye Başkanına Yapılan Ödemeler 164.437,26 200.968,09 340.398,12
830 01 05 01 52 Belediye Meclis Üyelerine Yapılan Ödemeler 49.404,71 66.857,37 89.692,24
830 02       Sosyal Güvenlik Kurumlarına Devlet Primi Giderleri 394.571,34 459.320,94 742.322,47
830 02 01     Memurlar 176.391,36 195.792,41 304.529,59
830 02 01 06   Sosyal Güvenlik Kurumuna 176.391,36 195.792,41 304.529,59
830 02 01 06 01 Sosyal Güvenlik Primi Ödemeleri 108.860,78 120.734,18 201.615,67
830 02 01 06 02 Sağlık Primi Ödemeleri 67.530,58 75.058,23 102.913,92
830 02 02     Sözleşmeli Personel 43.953,19 47.886,43 97.996,72
830 02 02 04   İşsizlik Sigortası Fonuna 3.906,94 4.256,56 8.710,80
830 02 02 04 01 İşsizlik Sigortası Fonuna 3.906,94 4.256,56 8.710,80
830 02 02 06   Sosyal Güvenlik Kurumuna 40.046,25 43.629,87 89.285,92
830 02 02 06 01 Sosyal Güvenlik Primi Ödemeleri 18.558,00 20.218,77 41.376,39
830 02 02 06 02 Sağlık Primi Ödemeleri 21.488,25 23.411,10 47.909,53
830 02 03     İşçiler 160.753,78 200.125,01 313.810,12
830 02 03 04   İşsizlik Sigortası Fonuna 14.289,29 17.788,91 27.894,28
830 02 03 04 01 İşsizlik Sigortası Fonuna 14.289,29 17.788,91 27.894,28
830 02 03 06   Sosyal Güvenlik Kurumuna 146.464,49 182.336,10 285.915,84
830 02 03 06 01 Sosyal Güvenlik Primi Ödemeleri 146.464,49 182.336,10 285.915,84
830 02 05     Diğer Personel 13.473,01 15.517,09 25.986,04
830 02 05 06   Sosyal Güvenlik Kurumuna 13.473,01 15.517,09 25.986,04
830 02 05 06 01 Sosyal Güvenlik Primi Ödemeleri 8.011,00 9.226,37 15.451,15
830 02 05 06 02 Sağlık Primi Ödemeleri 5.462,01 6.290,72 10.534,89
830 03       Mal Ve Hizmet Alım Giderleri 7.331.970,14 10.173.093,17 20.885.502,63
830 03 01     Üretime Yönelik Mal Ve Malzeme Alımları 419.234,88 353.342,33 344.540,30
830 03 01 01   Hammadde Alımları 413.822,85 342.046,58 320.092,32
830 03 01 01 01 Hammadde Alımları 413.822,85 342.046,58 320.092,32
830 03 01 06   Kimyevi Ürün  Alımları 0,00 0,00 3.348,00
Hesap Kodu Yardımcı Hesap GİDERİN TÜRÜ 2020 Yılı 2021 Yılı 2022 Cari Yılı
Kod
I
Kod
II
Kod
III
Kod
IV
TL TL TL
830 03 01 06 01 Kimyevi Ürün  Alımları 0,00 0,00 3.348,00
830 03 01 08   Metal Ürünü Alımları 0,00 2.867,40 1.652,00
830 03 01 08 01 Metal Ürünü Alımları 0,00 2.867,40 1.652,00
830 03 01 09   Diğer Mal ve Malzeme  Alımları 5.412,03 8.428,35 19.447,98
830 03 01 09 01 Diğer Mal ve Malzeme  Alımları 5.412,03 8.428,35 19.447,98
830 03 02     Tüketime Yönelik Mal Ve Malzeme Alımları 1.873.775,13 2.411.128,25 6.031.026,18
830 03 02 01   Kırtasiye ve Büro Malzemesi  Alımları 37.622,98 53.528,18 87.126,12
830 03 02 01 01 Kırtasiye Alımları 19.043,44 24.211,08 29.027,83
830 03 02 01 02 Büro  Malzemesi Alımları 2.266,07 0,00 0,00
830 03 02 01 03 Periyodik Yayın Alımları 790,00 6.093,80 33.603,90
830 03 02 01 04 Diğer Yayın Alımları 150,00 0,00 3.200,00
830 03 02 01 05 Baskı ve Cilt Giderleri 0,00 300,00 0,00
830 03 02 01 90 Diğer Kırtasiye ve Büro Malzemesi Alımları 15.373,47 22.923,30 21.294,39
830 03 02 02   Su ve Temizlik Malzemesi Alımları 626.026,47 465.980,37 506.388,86
830 03 02 02 01 Su Alımları 298.873,99 410.220,92 447.643,45
830 03 02 02 02 Temizlik Malzemesi Alımları 327.152,48 55.759,45 58.745,41
830 03 02 03   Enerji Alımları 1.091.287,45 1.659.858,40 5.033.802,99
830 03 02 03 01 Yakacak  Alımları 72.786,11 92.443,04 212.007,52
830 03 02 03 02 Akaryakıt ve Yağ  Alımları 774.058,19 1.233.149,73 3.936.260,39
830 03 02 03 03 Elektrik Alımları 244.443,15 334.265,63 885.535,08
830 03 02 04   Yiyecek, İçecek ve Yem Alımları 1.600,00 0,00 384,00
830 03 02 04 01 Yiyecek Alımları 0,00 0,00 384,00
830 03 02 04 03 Yem Alımları 1.400,00 0,00 0,00
830 03 02 04 90 Diğer Yiyecek, İçecek ve Yem Alımları 200,00 0,00 0,00
830 03 02 05   Giyim ve Kuşam Alımları 23.636,40 62.428,48 112.987,10
830 03 02 05 01 Giyecek Alımları 18.802,70 32.210,16 39.442,46
830 03 02 05 02 Spor Malzemeleri Alımları 295,00 9.703,00 0,00
830 03 02 05 05 Kuşam Alımları 0,00 18.000,00 72.497,04
830 03 02 05 90 Diğer Giyim ve Kuşam Alımları 4.538,70 2.515,32 1.047,60
830 03 02 06   Özel Malzeme Alımları 23.183,17 32.232,88 78.341,32
830 03 02 06 01 Laboratuvar Malzemesi ile Kimyevi ve Temrinlik Malzeme Alımları 3.864,21 3.245,00 0,00
830 03 02 06 02 Tıbbi Malzeme ve İlaç Alımları 17.643,36 17.866,38 42.659,95
830 03 02 06 04 Canlı Hayvan Alım, Bakım ve Diğer Giderleri 0,00 0,00 9.050,00
830 03 02 06 90 Diğer Özel Malzeme Alımları 1.675,60 11.121,50 26.631,37
830 03 02 07   Güvenlik ve Savunmaya Yönelik Mal, Malzeme ve Hizmet Alımları, Yapımları ve Giderleri 4.914,00 21.635,30 28.201,20
830 03 02 07 01 Güvenlik ve Savunmaya Yönelik Silah, Araç, Gereç ve Savaş Teçhizatı Alımları 4.914,00 20.602,80 26.313,20
830 03 02 07 02 Güvenlik ve Savunmaya Yönelik Silah, Araç, Gereç ve Savaş Teçhizatı İşletme, Bakım ve İdame Giderleri 0,00 1.032,50 1.888,00
830 03 02 09   Diğer Tüketim Mal ve Malzemesi Alımları 65.504,66 115.464,64 183.794,59
830 03 02 09 01 Bahçe Malzemesi Alımları ile Yapım ve Bakım Giderleri 32.083,36 55.738,99 177.662,60
Hesap Kodu Yardımcı Hesap GİDERİN TÜRÜ 2020 Yılı 2021 Yılı 2022 Cari Yılı  
Kod
I
Kod
II
Kod
III
Kod
IV
 
TL TL TL  
830 03 02 09 90 Diğer Tüketim Mal ve Malzemesi Alımları 33.421,30 59.725,65 6.131,99  
830 03 03     Yolluklar 7.653,00 8.330,95 17.248,17  
830 03 03 01   Yurtiçi Geçici Görev Yollukları 7.653,00 8.330,95 17.248,17  
830 03 03 01 01 Yurtiçi Geçici Görev Yollukları 7.653,00 8.330,95 17.248,17  
830 03 04     Görev Giderleri 39.011,71 32.150,00 69.263,72  
830 03 04 02   Yasal Giderler 0,00 4.836,20 43.724,36  
830 03 04 02 04 Mahkeme Harç ve Giderleri 0,00 4.836,20 43.724,36  
830 03 04 03   Ödenecek Vergi, Resim,  Harçlar ve Benzeri Giderler 39.011,71 27.313,80 25.539,36  
830 03 04 03 90 Diğer Vergi, Resim ve Harçlar ve Benzeri Giderler 39.011,71 27.313,80 25.539,36  
830 03 05     Hizmet Alımları 2.260.310,57 4.277.675,89 7.649.332,89  
830 03 05 01   Müşavir Firma ve Kişilere Ödemeler 1.885.718,06 3.438.253,22 5.723.230,89  
830 03 05 01 01 Etüt-Proje Bilirkişi Ekspertiz Giderleri 24.448,58 338.299,85 354.675,54  
830 03 05 01 02 Araştırma ve Geliştirme Giderleri 0,00 10.620,00 0,00  
830 03 05 01 03 Bilgisayar Hizmeti Alımları 0,00 24.700,00 0,00  
830 03 05 01 04 Müteahhitlik Hizmetleri 0,00 46.020,00 0,00  
830 03 05 01 05 Harita Yapım ve Alım Giderleri 27.977,80 148.246,35 0,00  
830 03 05 01 07 Danışma Yönetim ve İşletim Giderleri 0,00 0,00 34.970,84  
830 03 05 01 08 Temizlik Hizmet Alım Giderleri 1.825.317,58 2.635.228,20 4.854.344,54  
830 03 05 01 11 Hizmet Alımı Suretiyle Çalıştırılan Personele Yapılacak Kıdem Tazminatı Ödemeleri 0,00 89.717,85 111.180,90  
830 03 05 01 90 Diğer Müşavir Firma ve Kişilere Ödemeler 7.974,10 145.420,97 368.059,07  
830 03 05 02   Haberleşme Giderleri 18.689,11 40.327,89 94.971,45  
830 03 05 02 01 Posta ve Telgraf Giderleri 2.390,25 7.100,00 11.070,00  
830 03 05 02 02 Telefon Abonelik ve Kullanım Ücretleri 16.268,86 33.227,89 83.901,45  
830 03 05 02 04 Haberleşme Cihazları Ruhsat ve Kullanım Giderleri 30,00 0,00 0,00  
830 03 05 03   Taşıma Giderleri 1.444,00 5.142,00 290,84  
830 03 05 03 03 Yük Taşıma Giderleri 0,00 4.956,00 207,34  
830 03 05 03 04 Geçiş Ücretleri 500,00 186,00 83,50  
830 03 05 03 90 Diğer Taşıma Giderleri 944,00 0,00 0,00  
830 03 05 04   Tarifeye Bağlı Ödemeler 111.421,86 112.716,19 214.119,43  
830 03 05 04 01 İlan Giderleri 34.397,36 11.629,88 31.971,16  
830 03 05 04 02 Sigorta Giderleri 76.274,50 97.736,31 177.409,69  
830 03 05 04 90 Diğer Tarifeye Bağlı Ödemeler 750,00 3.350,00 4.738,58  
830 03 05 05   Kiralar 90.994,50 597.398,26 1.138.802,96  
830 03 05 05 03 İş Makinası Kiralaması Giderleri 86.658,00 592.529,24 1.125.899,60  
830 03 05 05 07 Arsa ve Arazi Kiralaması Giderleri 4.336,50 4.869,02 5.823,36  
830 03 05 05 10 Bilgisayar ve Bilgisayar Sistemleri ve Yazılımları Kiralaması Giderleri 0,00 0,00 7.080,00  
830 03 05 07   Yargılama Giderleri 0,00 0,00 953,39  
830 03 05 07 04 Uzlaşma Giderleri 0,00 0,00 953,39  
830 03 05 09   Diğer Hizmet Alımları 152.043,04 83.838,33 476.963,93  
Hesap Kodu Yardımcı Hesap GİDERİN TÜRÜ 2020 Yılı 2021 Yılı 2022 Cari Yılı  
Kod
I
Kod
II
Kod
III
Kod
IV
 
TL TL TL  
830 03 05 09 03 Kurslara Katılma ve Eğitim Giderleri 2.065,00 0,00 0,00  
830 03 05 09 90 Diğer Hizmet Alımları 149.978,04 83.838,33 476.963,93  
830 03 06     Temsil Ve Tanıtma Giderleri 185.122,65 314.598,00 1.357.846,78  
830 03 06 01   Temsil Giderleri 54.746,12 66.339,21 43.411,94  
830 03 06 01 01 Temsil, Ağırlama, Tören, Fuar, Organizasyon Giderleri 54.746,12 66.339,21 43.411,94  
830 03 06 02   Tanıtma Giderleri 130.376,53 248.258,79 1.314.434,84  
830 03 06 02 01 Tanıtma, Ağırlama, Tören, Fuar, Organizasyon Giderleri 130.376,53 248.258,79 1.314.434,84  
830 03 07     Menkul Mal,Gayrimaddi Hak Alım, Bakım Ve Onarım Giderleri 795.033,07 1.653.363,10 2.767.375,83  
830 03 07 01   Menkul Mal  Alım Giderleri 385.810,60 1.216.857,43 1.781.279,21  
830 03 07 01 01 Büro ve İşyeri Mal ve Malzeme Alımları 8.389,61 579.657,90 53.912,24  
830 03 07 01 02 Büro ve İşyeri Makine ve Techizat Alımları 53.090,24 138.044,43 226.041,86  
830 03 07 01 03 Avadanlık ve Yedek Parça Alımları 266.125,20 451.241,20 364.425,47  
830 03 07 01 04 Yangından Korunma Malzemeleri Alımları 2.133,44 0,00 14.242,60  
830 03 07 01 90 Diğer Dayanıklı Mal ve Malzeme Alımları 56.072,11 47.913,90 1.122.657,04  
830 03 07 02   Gayri Maddi Hak Alımları 91.749,44 88.795,20 54.780,00  
830 03 07 02 01 Bilgisayar Yazılım Alımları ve Yapımları 91.749,44 88.795,20 54.780,00  
830 03 07 03   Bakım ve Onarım Giderleri 317.473,03 347.710,47 931.316,62  
830 03 07 03 02 Makine Teçhizat Bakım ve Onarım Giderleri 89.745,92 69.289,10 53.386,58  
830 03 07 03 03 Taşıt Bakım ve Onarım Giderleri 69.478,76 181.051,14 620.857,42  
830 03 07 03 04 İş Makinası Onarım Giderleri 98.797,73 39.017,64 206.445,72  
830 03 07 03 90 Diğer Bakım ve Onarım Giderleri 59.450,62 58.352,59 50.626,90  
830 03 08     Gayrimenkul Mal Bakım Ve Onarım Giderleri 1.751.829,13 1.122.504,65 2.648.868,76  
830 03 08 01   Hizmet Binası  Bakım ve Onarım Giderleri 105.273,70 48.052,19 107.543,90  
830 03 08 01 01 Büro Bakım ve Onarımı Giderleri 0,00 0,00 63.684,60  
830 03 08 01 04 Atölye ve Tesis Binaları Bakım ve Onarımı Giderleri 0,00 0,00 300,00  
830 03 08 01 90 Diğer Hizmet Binası  Bakım ve Onarım Giderleri 105.273,70 48.052,19 43.559,30  
830 03 08 03   Sosyal Tesis  Bakım ve Onarımı Giderleri 0,00 5.311,19 7.074,10  
830 03 08 03 01 Sosyal Tesis  Bakım ve Onarımı Giderleri 0,00 5.311,19 7.074,10  
830 03 08 06   Yol  Bakım ve Onarımı Giderleri 1.065.127,66 620.470,43 1.349.420,20  
830 03 08 06 01 Yol  Bakım ve Onarımı Giderleri 1.065.127,66 620.470,43 1.349.420,20  
830 03 08 09   Diğer Taşınmaz Yapım, Bakım ve Onarım Giderleri 581.427,77 448.670,84 1.184.830,56  
830 03 08 09 01 Diğer Taşınmaz Yapım, Bakım ve Onarım Giderleri 581.427,77 448.670,84 1.184.830,56  
830 04       Faiz  Giderleri 273.567,90 436.237,85 1.047.275,32  
830 04 02     Diğer İç Borç Faiz Giderleri 273.567,90 436.237,85 1.047.275,32  
830 04 02 09   Diğer İç Borç Faiz Giderleri 273.567,90 436.237,85 1.047.275,32  
830 04 02 09 01 TL Cinsinden Diğer İç Borç Faiz Giderleri 273.567,90 436.237,85 1.047.275,32  
830 05       Cari Transferler 189.735,50 304.238,42 558.847,44  
830 05 01     Görev Zararları 139.429,57 33.000,00 165.548,28  
830 05 01 02   Sosyal Güvenlik Kurumlarına 139.429,57 33.000,00 165.548,28  
Hesap Kodu Yardımcı Hesap GİDERİN TÜRÜ 2020 Yılı 2021 Yılı 2022 Cari Yılı  
Kod
I
Kod
II
Kod
III
Kod
IV
 
TL TL TL  
830 05 01 02 05 Sosyal Güvenlik Kurumu’na 139.429,57 33.000,00 165.548,28  
830 05 03     Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yapılan Transferler 48.712,93 271.238,42 275.777,23  
830 05 03 01   Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara 48.712,93 271.238,42 275.777,23  
830 05 03 01 01 Dernek, Birlik, Kurum, Kuruluş, Sandık vb. Kuruluşlara 48.712,93 130.855,51 160.829,90  
830 05 03 01 90 Diğerlerine 0,00 140.382,91 114.947,33  
830 05 04     Hane Halkına Yapılan Transferler 1.593,00 0,00 0,00  
830 05 04 07   Sosyal Amaçlı Transferler 1.593,00 0,00 0,00  
830 05 04 07 90 Diğer Sosyal Amaçlı Transferler 1.593,00 0,00 0,00  
830 05 08     Gelirlerden Ayrılan Paylar 0,00 0,00 117.521,93  
830 05 08 09   Diğerlerine Verilen Paylar 0,00 0,00 117.521,93  
830 05 08 09 51 İller Bankasına Verilen Paylar 0,00 0,00 117.521,93  
830 06       Sermaye Giderleri 11.175.591,04 14.580.886,02 48.130.242,14  
830 06 01     Mamul Mal Alımları 1.117.959,12 2.095.466,14 2.227.656,06  
830 06 01 01   Büro ve İşyeri Mefruşatı Alımları 35.117,80 80.405,10 66.139,00  
830 06 01 01 01 Büro Mefruşatı Alımları 4.484,00 23.667,30 41.300,00  
830 06 01 01 03 Okul Mefruşatı Alımları 2.065,00 46.617,80 18.467,00  
830 06 01 01 04 Hastane Mefruşatı Alımları 4.468,22 2.700,00 0,00  
830 06 01 01 05 Sosyal Tesis Mefruşatı Alımları 24.062,58 7.420,00 6.372,00  
830 06 01 01 90 Diğer Mefruşat Alımları 38,00 0,00 0,00  
830 06 01 02   Büro ve İşyeri Makine Teçhizat Alımları 232.696,03 200.408,52 1.362.255,60  
830 06 01 02 01 Büro Makinaları Alımları 4.089,08 12.300,32 0,00  
830 06 01 02 05 İşyeri Makine Teçhizat Alımları 66.157,41 183.478,20 1.344.555,60  
830 06 01 02 90 Diğer Makine Teçhizat Alımları 162.449,54 4.630,00 17.700,00  
830 06 01 03   Avadanlık Alımları 10.684,40 171.245,00 37.081,50  
830 06 01 03 05 Zirai Gereç Alımları 10.684,40 171.245,00 37.081,50  
830 06 01 04   Taşıt Alımları 839.460,89 1.616.876,98 762.179,96  
830 06 01 04 01 Kara Taşıtı  Alımları 839.460,89 1.616.876,98 762.179,96  
830 06 01 07   Kültür Varlığı Yapımları, Alımları ve Korunması Giderleri 0,00 26.530,54 0,00  
830 06 01 07 02 Tablo-Heykel Yapım, Alım ve Onarımları 0,00 26.530,54 0,00  
830 06 04     Gayrimenkul Alımları Ve Kamulaştırması 0,00 265.774,25 0,00  
830 06 04 02   Arsa Alım ve Kamulaştırması Giderleri 0,00 265.774,25 0,00  
830 06 04 02 90 Diğer Arsa Alım ve Kamulaştırma Giderleri 0,00 265.774,25 0,00  
830 06 05     Gayrimenkul Sermaye Üretim Giderleri 10.057.549,92 12.219.645,63 45.863.679,78  
830 06 05 02   Malzeme Giderleri 1.943.555,78 3.021.107,63 10.671.703,73  
830 06 05 02 01 İnşaat Malzemesi Giderleri 1.898.085,08 2.882.570,53 10.524.120,73  
830 06 05 02 02 Elektrik Tesisatı Giderleri 14.171,19 99.125,10 25.352,10  
830 06 05 02 03 Sıhhi Tesisat Giderleri 19.463,51 0,00 81.096,10  
830 06 05 02 90 Diğer Giderler 11.836,00 39.412,00 41.134,80  
830 06 05 07   Müteahhitlik Giderleri 8.006.794,17 9.198.538,00 35.191.976,05  
 

 

 

Hesap Kodu Yardımcı Hesap GİDERİN TÜRÜ 2020 Yılı 2021 Yılı 2022 Cari Yılı
Kod
I
Kod
II
Kod
III
Kod
IV
TL TL TL
830 06 05 07 01 Hizmet Binası 0,00 1.678.693,57 7.412.750,63
830 06 05 07 02 Hizmet Tesisleri 2.878.538,73 2.136.414,38 34.942,16
830 06 05 07 04 Sosyal Tesisler 0,00 0,00 2.911.935,94
830 06 05 07 07 Yol Yapım Giderleri 1.442.033,75 3.128.124,03 3.767.665,53
830 06 05 07 08 İçme Suyu Tesisi Yapım Giderleri 52.268,90 11.513,26 16.696.483,43
830 06 05 07 09 Kanalizasyon Tesisi Yapım Giderleri 29.376,59 2.025.163,97 4.368.198,36
830 06 05 07 90 Diğerleri 3.604.576,20 218.628,79 0,00
830 06 05 09   Diğer Giderler 107.199,97 0,00 0,00
830 06 05 09 01 Diğer Giderler 107.199,97 0,00 0,00
830 06 06     Menkul Malların Büyük Onarım Giderleri 82,00 0,00 38.906,30
830 06 06 02   Malzeme Giderleri 82,00 0,00 38.906,30
830 06 06 02 01 Malzeme Giderleri 82,00 0,00 38.906,30
830 07       Sermaye Transferleri 50.000,00 0,00 78.426,41
830 07 01     Yurtiçi Sermaye Transferleri 50.000,00 0,00 78.426,41
830 07 01 06   Kamu Teşebbüslerine, Döner Sermayelere, Fonlara ve Mali Kurumlara Sermaye Transferleri 50.000,00 0,00 78.426,41
830 07 01 06 49 Diğer Teşebbüslere 50.000,00 0,00 78.426,41

ÖRNEK : 093

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ekonomik sınıflandırılmasına göre 2022 yılı içerisindeki toplam bütçe giderleri yukarıda gösterilen tablodaki gibidir.

 

  • Mali denetim sonuçları

5393 sayılı Belediye Kanununun 25 nci maddesi gereği Belediye Meclisi tarafından seçilen Denetleme Komisyonu tarafından 2022 yılı Belediye hesap iş ve işlemlerinin denetimi yapılmıştır.

 

 

 

4- Diğer Hususlar

B- Performans Bilgileri

1- Faaliyet ve Proje Bilgileri

Belediyemizin sınırlı gelir kaynaklarını zorlayarak israf ve savurganlığa yer vermeden, maddi imkânlarımız çerçevesinde tüm birimlerimizle uyum içerisinde çalışarak,  ilçemizin gelişmesi, büyümesi halkımızın refahı ve huzuruna yönelik olarak gelirlerimizi kullanarak hizmet verilmektedir.

Belediyemizin 2022 mali yılında 66.053.627,46.TL Gelir tahakkuk etmiş olup, önceki yıldan da 2.903.704,36.TL. devir ile birlikte toplam; 68.957.331,82.TL. gelir tahakkuku oluşmuştur. Bu tahakkukun da 64.120.996,23.TL yıl içinde tahsil edilmiş, kalan 4.836.335,59 TL. 2023 yılı alacağı olarak devretmiştir.

Buna göre genel tahsilât oranı % 93.00 olarak gerçekleşmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

2022 yılı içinde;

 

Belediye Meclisi;

 

Belediye Meclisimiz; 5393 sayılı Belediye Kanununun 20. maddesi hükümlerine göre 2022 yılı içerisinde her ayın ilk haftalarında ayda bir defa olmak üzere 12 defa olağan aylık toplantı yapmış,

Komisyonlara havale edilen konuların görüşülmesi için Ocak – Şubat – Eylül ve Kasım aylarında olmak üzere 4 defa ikinci Birleşim için toplanmıştır.

 

2022 yılı içerisinde; 12 defa birinci ve 4 defa ikinci birleşim olmak üzere toplam 16 defa toplantı yapılarak 67 adet konu karara bağlanmıştır.

Ayrıca, 2022 yılı içerisinde İmar Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu ve Denetleme Komisyonları kendilerine havale edilen konularla ilgili çalışmalarını yaparak bu konudaki raporlarını meclis başkanlığına sunmak suretiyle meclisin çalışmalarına katkıda bulunmuşlardır.

 

 

 

 

Belediye Encümeni:

 

Belediye Encümeni 5393 sayılı Belediye Kanununun 35. maddesi gereğince haftada en az bir kere Salı günü toplanmak suretiyle, 2022 yılı içerisinde 49 kez toplanmış ve 123 adet konuyu görüşerek karara bağlamıştır.

 

Yazı İşleri Müdürlüğümüzce, 2022 yılı içerisinde Belediyemizin karar organları olan  Meclis, Encümen ve Komisyonların sekretaryası yapılarak, başkanlık tarafından belirlenen gündemlerle ilgili yapılan toplantılarda alınan karar özetleri karar defterlerine yazılmış, tutanakları tutulmuş, kararlar/tutanaklar bilgisayar ortamında yazılarak ilgili birim ve kurumlara zamanında ulaşması sağlanmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Diğer Veriler:

 

 * Gelen-Giden Evrak ve Dilekçe :

 01 Eylül 2022 tarihi itibariyle Elektronik Belge Yönetim Sistemine (EBYS) geçiş yapılarak, T.C. İçişleri Bakanlığı e-BELEDİYE sistemine entegre olmuştur.

Sisteme geçişle; gelen-giden evrak, dilekçe gibi kayıt defteri tutma, numara verilme işlemine son verilmiş olup, işlemler sistem üzerinden yapılmaktadır.

 

 

* Evlendirme İşlemleri:

Belediyemiz Evlendirme Memurluğu tarafından 2022 yılı içerisinde toplam 55 çiftin evlenme akit işlemleri yapılmış olup, evlenme cüzdanları verilmiştir.

Evlendirmeleri yapılan çiftlerin evlenme akitleri zamanında İlçe Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğüne bildirilmiştir.

 

 

* İlan Hizmetleri:

            İlçe merkezi ile Gümerdiğin, Gürpınar ve Karaören mahallelerimizde dahil anons sistemlerinin tek merkezden yapılması sağlanmıştır.

Anons cihazımız ile 2022 yılı boyunca ilçemizi ve halkımızı ilgilendiren ilanlar yapılmış ve 172 adet İlan tutanağı tanzim edilerek gerekli yerlere/ilgililere ulaştırılmıştır.

           

 

 

* Güzergâh Belgesi;

2022 yılında Belediyemiz Zabıta Amirliği tarafından, ilçemizde faaliyet gösteren servis araçlarına 64 adet Güzergâh Belgesi ve Ticari taksiler için ise 6 adet Çalışma Ruhsat Vizesi düzenlemiştir.

 

 

 

* İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı;

            2022 yılında, 31 adet Sıhhi ve 5 adet Gayri Sıhhi olmak üzere toplamda 36 müesseseye İşyeri açma ve Çalıştırma Ruhsatı verilmiştir.

 

 

 

* Ruhsatlar:

2022 yılında,

65 adet Yapı Ruhsatı (3 adet Ofis ve İşyeri – 35 Adet Konut – 7 adet Tarımsal Yapı –  2 adet Kamu Kültür evi- Okul – 14 adet Sanayi – 2 adet İsim Değişikliği – 2 adet Tadilat ruhsatı) verilmiştir.

52 adet Yapı Kullanma izin Belgesi (3 adet Ofis ve İşyeri – 1 adet Hastane  –  11 adet Sanayi – 6 adet Tarımsal Yapı Binası – 31 adet İşyeri/konut) verilmiştir.

 

 

 

 

 

İçmesuyu ve Kanalizasyon;

 

İçmesuyu:

           İlçemize mahalle olarak bağlanan Gümerdiğin, Gürpınar ve Karaören mahalleleri ile merkezde içme suyu sorunu bulunmamakta olup, ihtiyaca göre yenileme, tamir ve bakım çalışmaları yapılmakta olup,

 

2022 yılında;

Gümerdiğin ve Karaören Mahalleleri genelinde İller Bankası tarafından yürütülen proje kapsamında 50.150 m. içmesuyu hattı döşenmiş olup, abone bağlantıları ve çalışmalar devam etmektedir.

 

İlçemiz genelinde 3450 m değişik ebatlarda içmesuyu hattı döşendi.

 

Gümerdiğin Mahallesi Çoraklık Mevkiinde 100 m. abone bağlantı hattı döşendi.

Gümerdiğin Mahallesinde 200 m. su hattı döşendi.

Gümerdiğin Mahallesi genelinde oluşan patlaklara 400 m. su hattı döşendi.

Gümerdiğin Mahallesi Yeşilöz Mevkiinde 200 m. su hattı döşendi.

 

Karaören Mahallesi Gürcü Ana Caddesine 100m. abone bağlantı hattı döşendi.

 

Mahmudiye Mahallesi Mezarlığına 100m. içme suyu hattı döşendi.

Mahmudiye Mahallesi Şehiryolu Caddesi-Mezarlık bağlantısında 100 m. su hattı döşendi.

Mahmudiye Mahallesi Mezarlık Bölgesine 100 m. su hattı döşendi.

 

Cumhuriyet Mahallesinde 500 m. su hattı döşendi.

 

Yeni Mahalle Arıtma Tesisi girişine 100 m. su hattı döşendi.

Yeni Mahalle yeni yapılan kuleye 50 m. su hattı döşendi.

Yeni Mahalle yeni okul yanına 100 m. su hattı döşendi.

Gürpınar Mahallesi Karakaya Sokağa 200 m. su hattı döşendi.

 

Karaören Mahallesi genelinde oluşan patlaklara 100 m. su hattı döşendi.

Karaören Mahallesi üst kademe su hattı için 600 m. içme suyu hattı döşendi.

 

Gürpınar Mahallesi abone bağlantısı için 100 m. su hattı döşendi.

 

İlçe genelinde oluşan patlak, çatlaklara 400m. su hattı döşendi.

 

İlçemiz genelinde Tüm Mahallelerimizin değişik cadde ve sokaklarda yapılan 106 adet su abone bağlantılarına ilave olarak yaklaşık 300 m. içmesuyu hattı döşendi.

 

Tarım amaçlı kullanılan ilçe merkezi, Karaören, Gümerdiğin ve Gürpınar’da sulama arkları temizlikleri ile su bendi tutma işlemleri  belediyemizce yapılmıştır.

 

Belediye Meclisimizin almış olduğu karara istinaden, gelişen teknolojiye ayak uydurmak ve su israfını önlemek için 2021 yılında başlanılan elektronik kartlı su sayacına geçiş uygulamasına 2022 yılında da devam edilmiştir.

 

Ön Ödemeli Su Sayaç Sistemi;

Belediyemizce gelişen teknolojiyi takip etmek ve teknolojinin imkânlarından hem belediyemizi hem de ilçe halkının yararlanmasını sağlamak, abonelerle ilgili sorunları en az seviyeye indirmek ve aynı zamanda hizmetin daha kolay ve verimli sunulabilmesi amacıyla Elektronik Kartlı Ön Ödemeli Su Sayacına (EKS)  geçilmesi için Meclisimizin almış olduğu karara istinaden, 2021 yılında başlanılan elektronik kartlı su sayacına geçiş uygulamasına 2022 yılında da devam edilmiştir.

2022 yılı sonu itibariyle 650 adet Elektronik Kartlı Ön Ödemeli Su Sayacı takılmıştır. Su sayaçlarını değiştirerek kartlı sayaca dönüşüm devam etmektedir.

 

Kanalizasyon:

İlçemize mahalle olarak bağlanan Gümerdiğin, Gürpınar ve Karaören mahalleleri ile merkezde kanalizasyon sorunu bulunmamakta olup, ihtiyaca göre yenileme, tamir ve bakım çalışmaları yapılmakta olup,

 

2022 yılında;

Karaören Mahallesi genelinde İller Bankası tarafından hazırlanan proje kapsamında 2027,68 m. yeni kanalizasyon hattı döşenmiş olup, çalışmalar devam etmektedir.

Gümerdiğin Mahallesi genelinde İller Bankası tarafından hazırlanan proje kapsamında 22961,52 m. kanalizasyon hattı döşenmiş olup, çalışmalar devam etmektedir.

 

İlçemiz genelinde  1195 m değişik ebatlarda kanalizasyon hattı döşenmiştir.

 

Gümerdiğin Mahallesinde 2 abone bağlantısı yapılmış olup, 240 m. kanalizasyon hattı döşenmiştir.

 

Karaören Mahallesinde abone bağlantıları için 180 m, kanalizasyon hattı döşenmiştir.

Sağlık Mahallesi TOKİ konutlarına 240 m.- Spor Tesisine 100 m. – İsmail Açıkalın Sokakta 100 m. kanalizasyon hattı döşenmiştir.

Gürpınar Mahallesinde 5 abone bağlantısına 240 m. kanalizasyon hattı döşenmiştir.

Cumhuriyet Mahallesinde Kaymakamlık binası yanına 95 m. kanalizasyon hattı döşenmiştir.

Yeni Mahalle Belça Evlerinde yol çalışmaları nedeniyle 35 adet kanalizasyon bacası yükseltme çalışması yapılmıştır.

Yeni Mahalle Buzlu Sokakta yol çalışmaları nedeniyle 4 adet kanalizasyon bacası yükseltme çalışması yapılmıştır.

Cumhuriyet Mahallesi Pazar Sokakta yol çalışmaları nedeniyle 4 adet kanalizasyon bacası yükseltme çalışması yapılmıştır.

 

Yağmur Suyu Hattı, Tarımsal Sulama hattı;

Yeni Mahalle Salman Sokağa 110 m. yağmur hattı döşenmiştir.

Yeni Mahalle ve Sağlık Mahallesini ayıran Asya ve Avrupa Sokakta 120 m. yağmur hattı döşenmiştir.

Cumhuriyet Mahallesinde Hükümet Konağı yanına 95 m. yağmur hattı döşenmiştir.

Gümerdiğin Mahallesi yol ayrımında 405 m. sulama amaçlı Ø400 çaplı boru döşenmiştir.

Yeni Mahallede bulunan su depolarının hatlarının yerinin değişmesi sebebiyle 700 m hat sökümü ve farklı güzergahta yeniden döşenmesi işi yapılmıştır.

 

 

İMAR DURUMU :

İmar Çalışmaları;

 

İlçemiz genelinde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Hazırlanmıştır.

2014 mahalli idareler seçimlerinden sonra belediyemize bağlanan iki yeni mahalle (Gümerdiğin, Gürpınar) ile imar sınırlarımız oldukça genişlemiş, beraberinde ise yeni ihtiyaçlara cevap vermek maksadı ile Gümerdiğin mahallemizde 263 hektar alanda imar planı çalışmalarımız tamamlanmıştır.

 

İlçemiz genelinde;

 

Cumhuriyet Mahallesi 1213 ada 1 ve 2 parselleri kapsayan yaklaşık 6155 m² alanda plan tadilatı yapılmıştır.

Cumhuriyet Mahallesi 1206 ada 3 parseli kapsayan yaklaşık 800 m² alanda plan tadilatı yapılmıştır

 

Yeni Mahalle 1312 ada 1 parselin kuzeybatısında yer alan yaklaşık 36000 m² alanda plan tadilatı yapılmıştır.(TOKİ)

Yeni Mahalle 278 ada 14 parselde plan tadilatı yapılmıştır.(Jandarma)

Yeni Mahalle 1312 ada 2 parseli kapsayan yaklaşık 14180 m² alanda plan tadilatı yapılmıştır.

 

Sağlık Mahallesi 1201 ve 1202 nolu adaları kapsayan yaklaşık 21500 m² alanda plan tadilatı yapılmıştır.

 

Karaören Mahallesi 1048 ve 1049 adaları kapsayan yaklaşık 6500 m² alanda plan tadilatı yapılmıştır.

 

Gümerdiğin Mahallesi 655 ada 14, 15, 16, 17, 19 ve 20 nolu parselleri kapsayan yaklaşık 3,7 ha alanda plan tadilatı yapılmıştır.

 

 

 

 

Şabanözü İlçe Merkezi, Gümerdiğin Mahallesi, Karaören Mahallesi, Gürpınar Mahallesi ve Yeşilöz Mevkiini kapsayan, 1/5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı, 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı yapılmıştır.

 

 

Sağlık Mahallesi içerisinde kalan yaklaşık 40,74 dekarlık alanda tarım ve hayvancılık amaçlı İlave İmar Planı çalışmaları devam etmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Madde Uygulaması;

Sanayileşmeye paralel olarak ilçemiz genelinde yapılaşma talepleri yoğunlaştığı için arsa talepleri karşılanamadığından ihtiyaca ve talebe göre ilçemizin değişik bölgelerinde, değişik zamanlarda 3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesi gereğince arsa ve arazi düzenlemesi uygulamaları devam etmekte olup,

 

 

2022 Yılında;

Cumhuriyet Mahallesi;

Cumhuriyet Mahallesi 213 adada 18. madde uygulaması çalışmaları devam etmektedir.

 

Yeni Mahalle;

Yeni Mahalle 122 ada, 123 ada, 130 ada, 164 ada, 194 adada 18. madde uygulaması çalışmaları devam etmektedir.

Yeni mahalle 174, 176,191 adalarda 18. madde uygulaması tamamlanmıştır.

Yeni Mahalle 124, 178,407 adalarda 18. madde uygulaması tamamlanmıştır.

Yeni Mahalle 143 adada 18. Madde uygulama çalışmasına başlanmıştır.

 

Sağlık Mahallesi;

Sağlık Mahallesi 310, 321, 324, 325, 326, 329, 331, 332, 333, 834, 836, 837 adalarda 18. madde çalışmaları devam etmektedir.

Sağlık Mahallesi 326 ada 304 parsel ve muhtelif diğer parselleri içine alan bölgede 18. Madde çalışması devam etmektedir.(DSİ görüş beklenmektedir.)

Sağlık Mahallesi 318 ada 19 parseli kapsayan bölgede 18. Madde uygulama çalışması devam etmektedir.

 

Gümerdiğin Mahallesi;

Gümerdiğin Mahallesinde, Çoraklık Mevkii Sağlık Ocağı etrafında 1. Etap,  Köyderesi batısı ile Ankara yolu arasında kalan bölgede 2. Etap ve Yeni Mahalle girişinin kuzeyinde kalan bölüm 3. Etap olmak üzere üç etapta gelişme konut alanları olarak 18. madde uygulaması çalışmaları devam etmektedir.

 

Karören Mahallesi;

Karaören Mahallesi 1150, 1151, 1152, 1153, 1154 adalarda 18. madde çalışmaları devam etmektedir.

Karaören Mahallesi 1157 adada 18. madde çalışmaları devam etmektedir.

Karaören Mahallesi Baraj yolu bölgesinde 18. madde çalışmaları devam etmektedir.

 

 

 

Kamulaştırma;

İlçemiz Cumhuriyet Mahallesi 1208 ada 1, 2 ve 3 parselde Kapalı Pazar Yeri bitişiğinde kamulaştırma çalışması devam etmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

Yol Yapımı – Park ve Çevre Düzenlemesi:

Parke Taş, Bordür ve Yol Çalışmaları;

 

 

Yol Yapımı:

İlçe merkezimizi ve Gürpınar mahallemizde alt yapı yenileme çalışmaları sebebiyle bozulan yollarımızda yol yapımı ve Kilitli parke taş ile yol kaplama çalışmaları çerçevesinde;

 

 

Kilitli Parke Taş;

İlçemiz genelinde 39338,68 m² yeni kilit parke taş, 44800,25 m² kilit parke taş tamiri, 1151,89 mtül. yeni bordür, 2426,86 mtül. Bordür tamiri, 28,80 mtül. yeni Yağmur Oluğu, 1666 mtül. Yağmur oluğu  tamiri, 287,48 m² 60*60 karo tamiri, 7,5 m² begonit tamiri, 377,5 m² 20*20 Yeni karo, 42,16 m² 40*60 karo tamiri ve 23,17 m² yeni Andazit taş döşenmiştir.

 

 

Mahallelerimize göre Kilit parke taş, Bordür, Yağmur Oluğu, Karo Taşı, Begonit ve Andazit taş çalışmaları;

 

 

Yeni Mahalle;

Yeni Mahalle M.Ayanoğlu Caddesine 6.000 m² kilit parke taş döşendi.

Yeni Mahalle Zirve Sokağa 1.325,41 m² kilit parke taş, 330,64 m. bordür döşendi.

Yeni Mahalle Yapraklı Sokağa 1.076,06 m² kilit parke taş döşendi.

Yeni Mahalle Buzlu Sokağa 1.662,97 m² kilit parke taş döşendi.

Yeni Mahalle OSB 3. Caddede 1.877,64 m² kilit parke taş tamiri yapılmıştır.

Yeni Mahalle Uğur Sokakta 274,49 m² kilit parke taş, 45,87 m. bordür tamiri yapılmıştır.

Yeni Mahalle H.Kılavuz Sokakta 441,43 m² kilit parke taş tamiri yapılmıştır.

Yeni Mahalle Taştepe Caddesinde 4.009 m² kilit parke taş, 38 m. bordür tamiri yapılmıştır.

Yeni Mahalle M.Ayanoğlu Caddesinde 8.934,44 m² kilit parke taş tamiri yapılmıştır.

Yeni Mahalle Karayolları Sokakta 122,34 m² kilit parke taş, 18 m. bordür tamiri yapılmıştır.

Yeni Mahallede bulunan Rehabilitasyon Merkezi bahçesinde 103,75 m² kilit parke taş, 89,80 m. bordür tamiri yapılmıştır.

Yeni Mahalle Ören Caddesinde 203,76 m² kilit parke taş tamiri yapılmıştır.

Yeni Mahalle F.Görgülü Caddesinde 103,60 m. bordür, 214,76 m² karo taşı tamiri yapılmıştır.

Yeni Mahalle Küçük Sanayi Sitesi 1. Sokakta  65,58 m² kilit parke taş tamiri yapılmıştır.

Yeni Mahalle Küçük Sanayi Sitesine 15,21 m² yeni kilit parke, 21,2 mtül yeni bordür döşendi.

Yeni Mahalle M.Gökçek Caddesinde 381,48 m² kilit parke taş tamiri, 87,63 mtül bordür tamiri ve 325,54 m² yeni kilit parke taş döşenmiştir.

Yeni Mahalle Ihlamur Sokakta 399,22 m² kilit parke taş tamiri yapılmıştır.

Yeni Mahalle Müsellim Caddesinde 82,79 m² kilit parke taş tamiri yapılmıştır.

Yeni Mahalle Buzlu Sokakta 248,87 m² kilit parke taş, 208,60 m. bordür tamiri, 7,5 m² begonit tamiri yapılmıştır.

Yeni Mahalle Yalçın Sokakta 66,56 m² kilit parke taş tamiri yapılmıştır.

Yeni Mahalle Yapraklı Sokakta 1076,06 m² yeni kilit parke, 812,41 m² kilit parke taş tamiri yapılmıştır.

Yeni Mahalle Dülger Sokağa 28 m² kilit parke tamiri yapılmıştır.

Yeni Mahalle Kıryolu Sokağa 8 m² kilit parke tamiri yapılmıştır.

Yeni Mahalle Belçaevlerinde 412,57 mtül tamir bordür, 404,87 mtül yeni bordür, 16,3 m² tamir parke ve 1144,46 m² yeni kilit parke taş döşenmiştir.

Yeni Mahalle A. Erdem Caddesi Üniversite bahçe içine 829,2 m² tamir parke, 88,2 mtül yeni bordür, 28,8 mtül yeni oluk döşendi.

Yeni Mahalle Salman Sokağa 105,58 m² kilit parke tamiri, 16,91 mtül bordür tamiri yapılmıştır.

Yeni Mahalle Orta Caddesi yeni yapılan hastane binası yanına 1104,01 m² yeni kilit parke taşı, 125,6 mtül yeni bordür, 22,26 m² kilit parke taş tamiri yapılmıştır.

 

 

 

Sağlık Mahallesi;

Sağlık Mahallesi Bahçeler Mevkiinde 674,39 m² kilit parke taş, 50,40 m. bordür tamiri yapılmıştır.

Sağlık Mahallesi Toki Evlerinde 528,42 m² kilit parke taş tamiri, 70,95 mtül bordür tamiri, 18,98 mtül oluk tamiri yapılmıştır.

Sağlık Mahallesinde Orman İşletme Şefliği yolu ve bahçesinde 743,29 m² kilit parke taş tamiri yapılmıştır.

Sağlık Mahallesi A.Erdem Caddesinde 417,24 m² kilit parke taş, 3,5 m. bordür, 101,98mt. yağmur oluğu tamiri yapılmıştır.

Sağlık Mahallesi Menekşe Sokakta 144,11 m² kilit parke taş tamiri yapılmıştır.

Sağlık Mahallesi İ.Açıkalın Sokakta 362,98 m² kilit parke taş tamiri yapılmıştır.

Sağlık Mahallesi Asya Sokakta 303,16 m² kilit parke taş, 72,72 m² karo taş tamiri, 42,16 m² 40*60 tamiri yapılmıştır.

Sağlık Mahalle Cemal Koyuncu Sokakta 155,44 m² kilit parke taş tamiri yapılmıştır.

Sağlık Mahallesi Çevik Sokakta 13,60 m² kilit parke taş tamiri yapılmıştır.

Sağlık Mahallesi Bulduk Sokakta 105,35 m² kilit parke taş tamiri yapılmıştır.

Sağlık Mahallesi Camii Caddesine 2,74 m² kilit parke taş tamiri yapılmıştır.

Sağlık Mahallesi Asya Sokak Spor Tesisi bahçesine 77,78 mtül yeni bordür, 377,5 m² yeni 20*20, 23,17 m² yeni andazit taş döşenmiştir.

 

 

 

Cumhuriyet Mahallesi;

Cumhuriyet Mahallesi Sahil Sokağa 1523,95 m² kilit parke tamiri, 73,58 mt. bordür tamiri yapılmıştır.

Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Hükümet Konağı bahçe içerisinde 24,97 m² kilit parke taş, 10,30 m. bordür tamiri yapılmıştır.

Cumhuriyet Mahallesi Terminal Sokakta 88,41 m² kilit parke taş tamiri yapılmıştır.

Cumhuriyet Mahallesi Pazar Sokakta 1350,42 m² yeni kilit parke taşı, 338,87 m² kilit parke taş tamiri, 351,39 m. bordür, 20,76 mt. Yağmur oluğu tamiri yapılmıştır.

 

 

 

 

 

Gürpınar Mahallesi;

Gürpınar Mahallesi Kanuni Sokak ve 38 ve 27. Sokağa 4440,18 m² kilit parke taş tamiri ve 659.82 m² yeni kilit taş döşenmiştir.

Gürpınar Mahallesi Kanuni Sokağa 3291,22 m² kilit parke taş tamiri yapılmıştır.

Gürpınar Mahallesi Atatürk Bulvarına 10307,26 m² kilit parke taş tamiri, 763,39 mtül bordür tamiri, 1524,28 mtül oluk tamiri,  363,62 m² yeni kilit parke taş döşenmiştir.

Gürpınar Mahallesi Yavuz Sultan Selim Caddesine 131,3 m² tamir parke, 7207,5 m² yeni kilit parke döşenmiştir.

Gürpınar Mahallesi Aragez Sokağa 442,46 m² tamir parke, 6141,36 m² yeni parke, 38,8 mtül bordür tamiri yapılmıştır.

Gürpınar Mahallesi Yıldırım Beyazıt Caddesine 147,02 m² tamir parke, 90,28 mtül tamir bordür ve 1923,65 m² yeni kilit parke döşenmiştir.

Gürpınar Mahallesi 3. Sokağa 864,73 m² kilit parke tamiri yapılmıştır.

Gürpınar Mahallesi Sümbül Sokağa 968,45 m² kilit parke taş tamiri yapılmıştır.

 

Gürpınar Mahallesi Sancak  Sokağa 743,28 m² kilit parke taş tamiri yapılmıştır.

Gürpınar Mahallesi Yunus Emre Caddesine 1055,8 m² kilit parke taş tamiri, 322,95 m² yeni kilit parke taş döşenmiştir.

Gürpınar Mahallesi Akıncılar Sokağa 634,35 m² kilit parke taş tamiri yapılmıştır.

Gürpınar Mahalle Sevgi Sokakta 36,8 mtül bordür tamiri yapılmıştır.

Gürpınar Mahallesi Gün Sazak Caddesine 2206,8 m² yeni kilit parke taş döşendi.

Gürpınar Mahallesi Kanarya Sokakta 1126,22 m² kilit parke taş tamiri yapılmıştır.

Gürpınar Mahallesi Yavuzlar Sokakta 1178,42 m² kilit parke taş tamiri, 20 mtül bordür tamiri yapılmıştır.

Gürpınar Mahallesi M. Akif Ersoy Caddesinde 362,11 m² kilit parke taş tamiri yapılmıştır.

 

 

Mahmudiye Mahallesi;

Mahmudiye Mahallesi Şehir Yolu Caddesinde 80,27 m² kilit parke taş tamiri yapılmıştır.

 

 

 

 

Genel;

3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18. madde uygulama çalışmaları sonucu oluşan yeni yollar açılmasına devam edilmektedir.

 

Ayrıca, Şabanözü merkez, Yayla yolu ve Paşasultan Türbesi yolu, Gürpınar Mahallesi yayla yolları, Gümerdiğin mahallesi, Yeşilöz, Çakıreşme ve Dereyayla mevkileri dahil arazi yollarında bakım ve onarım çalışmaları yapılmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toplam Yol Yapımı;

 

2022 yılında ilçemiz genelinde yol, mesire alanı, mezarlık, meydan vb. alanlara Belediyemizce;

 

 

Kilitli Parke Taş;

Belediyemizce toplam 39.338,68 m² 8’lik yeni Kilitli Parke Taş ve 44,800,25 m² Kilitli Parke Taş tamiratı olmak üzere toplam 84.138,93 m²  kilitli parke taş ile yol kaplaması yapılmıştır.

 

 

 

Bordür;

2.426,86 mtül. tamirat ve 1.151,89 mtül. yeni olmak üzere  toplam 3.578,75 mtül. değişik ebatlarda Bordür döşemesi yapılmıştır.

 

 

 

Yağmur Oluğu;

1.666 mtül. Tamirat ve 28.80 mtül. yeni olmak üzere toplam 1.194,80 mtül. Yağmur Oluğu  tüm mahallerimizin değişik yerlerine döşenmiştir.

 

 

 

Yeni Açılan İmar Yolları;

Karaören Mahallesi; Mezarlık üstünde 530 m.- Çörten Sokakta 130 m. – Toruk Sokakta 345 m.  Erdoğan Sokakta 465 m,

Gümerdiğin Mahallesi; yol ayrımında 510 m – Akyazı Sokakta 45 m.

Gürpınar Mahallesi; 54. Sokakta 155 m.

olmak üzere toplamda 2180 m. imar yolu açılmıştır.

 

 

İlçemiz genelindeki tüm mahallerimizde yolların iyileştirilmesi çalışmalarımız devam etmekte olup, işlevsellik ve aciliyet durumuna göre gelecek yıllarda da devam edecektir.

 

 

 

 

 

           

                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

Çevre Düzenlemesi, Parklar, Yeşil Alanlar:

 

Çevre Düzenlemesi Çalaşmaları:

Belediyemizce park, meydan, refüj, kavşaklar ve sanı deresi kenarındaki yeşil alanların yenileme, bakım, sulama çalışmaları devam etmektedir.

 

2022 yılında;

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından hibe kapsamında evsel atıkları (plastik, kağıt, metal, kumaş vb.) ayrıştırmak amacıyla çöp konteynerleri alındı.

 

Park, Yeşil Alan ve Mesire Yerleri:

İlçemiz genelinde bulunan oyun parklarımıza yeni oyun grupları alınarak eksikler giderilmekte ve mevcut bulunan oyun gruplarının bakım çalışmaları yapılmaktadır.

İlçemiz tüm mahallelerinde bulunan diğer park, spor alanları, yeşil alanlar, oturma alanları, kamelyaların bakım ve temizlikleri yapılmakta ve hizmete hazır tutulmaktadır.

 

Millet Bahçesi:

Halkımızın dinlenme, gezi, spor gibi etkinliklerini karşılayabilmeleri amacıyla Yeni Mahalle Kızılkaya mevkiinde Milli Emlak Genel Müdürlüğünden tahsisli 416 ada 2-3 parsellerde Millet Bahçesi yapımına başlanılmıştır.

Söz konusu arazide belediyemizce dolgu ve dolgu sonrası düzeltme işlemleri yapılarak ilk etapta ağaçlandırma çalışmaları yapılmıştır.

Millet bahçesine bölgemizle uyumlu elma, armut, erik, şeftali, kayısı, ayva gibi çeşitlerden oluşan 2000 adet meyve fidanı sonbahar da dikilmiştir. Ağaçların meyve vermesi durumunda halkımıza açık olan alanda meyvelerden tüm halkımızın faydalanması hedeflenmektedir. Alanda çalışmalarımız 2023 yılında devam edecektir.

 

Mezarlık Çalışmaları;

İlçemiz merkezi, Gümerdiğin, Gürpınar ve Karaören Mahallelerimizde bulunan mezarlıkların ve Şehitler Mezarlığının bakım onarım ve temizleme çalışmaları düzenli şekilde yapılmaktadır.

 

Ağaçlandırma Çalışmaları:

 İlçemizde ağaçlandırma yapılan tüm bölgelerde rutin olarak yenileme, bakım ve sulama çalışmaları devam etmektedir.

 

2022 yılında;

Belediyemizce toplamda 5000 adet fidan toprakla buluşturuldu.

*Yeni mahalle Kızılkaya mevkiinde yapımına başlanılan Millet bahçesine bölgemizle uyumlu elma-armut-erik-şeftali-kayısı-ayva gibi çeşitlerden oluşan 2000 adet meyve fidanı,

 

*Çankırı yolu üzerinde Çilderesi mevkiinde Belediyemiz Katı atık vahşi depolama tesisi yanındaki bölgeyi yeşillendirmek amacıyla 3000 adet Çam fidanı dikilmiştir.

 

Belediyemiz imkanları ile alınan ve Çankırı Orman İşletme Müdürlüğünden alınan desteklerle ilçemiz genelinde uygun ortam ve zamanlarda her yıl ağaçlandırma yeşillendirme çalışmalarımız yapılmakta olup, bu çalışmalar devam ettirilecektir.

 

 

 

 

Mesire Alanları;

 

Karaören Göleti Mesire Alanı;

Karaören Mahallesinde bulunan Çankırı Orman İşletme Müdürlüğü’nden 20 yıl süreli kiralanarak çevre düzenlemesi yapılan Karaören Göleti Mesire Alanı hizmete hazır halde tutulmaktadır.

 

2020 yılında alan içerisi kilitli parke taşla kaplanmış,  doğal su getirilerek su deposu yapılmış çeşmeler yapılarak düzenli su verilmiş, aynı bölgeye Bay/Bayan bölmeli tuvalet inşa edilmiş ve doğal su bağlantısı yapılmış, Mesire alanının tamamına yaygın olarak farklı bölgelerine  6 adet büyük, 19 adet küçük toplam 25 adet çelik profil karkaslı, üzeri sıva telli, dekoratif sıvalı, ağaç görünümlü betondan  sabit masalı, sabit oturaklı kamelyalar  yapılmış, ayrıca kamelyaların yanlarına  25 adet sabit Mangal pişirme yerleri yapılarak son derece kullanışlı piknik alanları oluşturulmuş, 2021 yılında da mesire alanı girişine Güvenlik odası ve kontrollü giriş kapısı yapılarak halkımızın hizmetine sunulmuştu.

Nezih bir ortam olarak hazırlanan ve Belediyemizce yıl boyunca temizlik, bakım ve onarımları yapılarak hizmete devam etmesi sağlanan, Karaören göleti Mesire alanımız Özellikle yaz aylarında ilçe halkımızın yanısıra Ankara ve Çankırı’dan günübirlik turizm için gelenlerce büyük ilgi görmektedir.

 

 

 

Gümerdiğin Çamlık Mesire Alanı;

Gümerdiğin Mahallesinde bulunan Çamlık Mesire Alanı hizmete hazır halde tutulmaktadır.

Çamlık Mesire Alanı düzenlemesi işi dahilinde, alanın giriş yolları ve alan içerisinde zemine kilitli parke taş döşenmiş, Yaklaşık 1 km kazı ile Yeşilöz tarafından su hattı döşenerek  doğal su getirildi ve yeni yapılan  betonarme çeşmeye düzenli su verilmiş, Bay/Bayan bölmeli tuvalet inşa edilmiş ve doğal su bağlantısı yapılmış, bölgede bulunan kapalı alan tadilatı yapılarak yemek pişirme evi haline getirilmiş, Mesire alanına 2 adet büyük, 11 adet küçük toplam 13 adet çelik profil karkaslı, üzeri sıva telli, dekoratif sıvalı, ağaç görünümlü betondan sabit masalı, sabit oturaklı betondan ahşap görünümlü  kamelya yapılmış, ayrıca kamelyaların yanlarına  13 adet  sabit Mangal pişirme yerleri yapılarak son derece kullanışlı piknik alanları oluşturulmuştu.

2021 yılında Yeşilöz mevkiinden yaklaşık 2500 uzunluğundaki doğal su hattı yenilenerek 3×3 ebatında bir depo yapılmıştır. Bu sayade havuz doldurulmakta ve lavabolarda su kullanılmaktadır.  Mesire alanına aydınlatması genişletilmiş bu kapsamda 3 adet projektör konulmuş, Mesire alanı içerisindeki havuzun çevresi tehlike arz ettiği için kafes telle çevrilerek koruma altına alınmıştı.

Gümerdiğin mahallesinin en hakim noktalarından olan gölet manzaralı Çamlık Mesire alanımızda, Karaören göleti mesire alanımız gibi yaz aylarında ilçe halkımızın yanısıra Ankara ve Çankırı’dan günübirlik turizm için gelenlere yıl boyunca temizlik, bakım ve onarımları yapılarak hizmete devam etmesi sağlanmaktadır.

 

 

 

 

 

 

Seyir Terası ve Rekreasyon Alanı;

İlçemizin iki yakasını görebilen seyir zevki olan en hakim tepelerinden Müsellim Tepesine Seyir Kulesi ve Rekreasyon alanı yapılmaktadır.

Projenin hayata geçirilebilmesi için yaklaşık 13.000 m² tescilsiz arazi tescillenerek belediyemize tahsisi sağlanmış ve yeşil alan olarak projelendirilmiştir.

Belediyemiz imkanları ile yapılmakta olan projede, 17 metre yüksekliğindeki seyir kulesi, peyzaj düzenlenmesi kapsamında 300 metre kale görünümlü taş duvarlar  (çevre duvarı), 3 adet Burç inşası tamamlanmış olup, 1 adet Kafeterya ile 1 adet Bay-Bayan tuvaleti kaba inşaatı yapılmıştır.

Rekreasyon alanı, peyzaj çalışmaları ve yolları tamamlanarak 2023 yılında Seyir terasımızı halkımızın hizmetine açılması planlanmaktadır.

 

Diğer Çalışmalar;

 

Atıksu Arıtma Tesisi ;

Yenimahalle de Ankara yolu üzerinde bulunan, İnsan, hayvan ve çevre sağlığı açısından önemli olan Biyolojik Atıksu Arıtma tesisimizin 2022 yılında rutin bakımları sürekli olarak yapılmış ve tesisimiz çalışır durumdadır.

 

Çöp Sistemi ve İlaçlama;

Çöplerin poşet sistemi ile toplanma işi devam etmektedir. Çöp toplama araçlarımızla geceleri gün aşırı alınma şeklinde düzenli olarak Belediyemiz personeli tarafından çöplerimiz alınmaktadır.

Karaören, Gümerdiğin, Gürpınar mahallerimizin çöpleri haftalık iki gün olarak alınmaktadır. Karaören göletinin kış aylarında haftada bir gün yaz aylarında haftada iki gün çöpü alınmakta, ayrıca yaz aylarında 15 günde bir genel çevre temizliği yapılmaktadır.

 

Sinek ve haşeratla mücadele işleri tüm mahallelerimizde her gün dönüşümlü olarak yaz aylarında ilaçlama makinesi ile düzenli olarak devam etmektedir.

 

 

Trafo yerleri ve Elektrik Hatlarının Yeraltına Alınması;

İlçemizde elektrik direkleri vasıtasıyla iletilen elektrik hatları yer altına alınma çalışmalarımıza devam edilmiş ve bu kapsamda 2022 yılında;

Cumhuriyet Mahallesi Sahil sokak ile Taştepe mevkiindeki 2. Etap Toki konutları arası yeraltına alındı.

Bu çalışmalar neticesinde hem görüntü kirliliğinden, hem de tehlikeli elektrik hatlarından kurtulmuş olunmaktadır.

Daha güzel ve güvenilir Şabanözü için Tedaş ile yapılan görüşmelerde Trafo yerleri için 2022 yılında 3 adet İmar Planı Değişikliği yapılmış ve Belediyemize ait taşınmazların Trafo yeri olarak yer tahsisi yapılmıştır.

Elektrik hatları yer altına alınma işi Tedaş yatırım programları dahilinde gelecek yıllarda da ilçemizde devam edecektir.

 

 

 

İçme Su Depoları ve Klorlama Cihazları;

            İlçemize Güldürcek barajından gelen suyun dağıtımının yapıldığı ilçe merkezi, Gümerdiğin, Gürpınar ve Karaören mahallerindeki depolara ihtiyaca göre 6 adet Otomatik Klor Dozlama Cihazı ile klorlanmakta ve ilçemiz genelinde bu içme suyu kullanılmaktadır.

Şabanözü merkez depoları dahil tüm depolarda kontrol, bakım ve yenileme çalışmaları yıl boyunca devam etmiştir.

 

Gürpınar mahallesindeki eski su kuyusunda motor, pano, pompa bakımları ve isale hattı yenilemesi yapılarak Güldürcek Barajından ilçemize gelen içmesuyuna alternatif su kuyusu oluşturuldu.

 

Gümerdiğin ve Karaören Mahalleleri genelinde İller Bankası tarafından yürütülen proje kapsamında Gümerdiğin mahallesi Çamlık mevkiinde bir adet 300 m3  su deposu ile Karaören Mahlallesi Tepe sokakta 300 m3  su deposu inşa edilerek hizmete alındı.

 

Gümerdiğin eski Eşme mevkiindeki su kuyusunun motor bakımı yapıldı, 1300 m. isale hattı yenilemesi yapılarak Güldürcek Barajından ilçemize gelen içmesuyuna alternatif su kuyusu aktif hale getirildi.

 

 

Kayaaltı Kavşak Çalışmaları;

Kayaaltı mevkiinde bulunan Evliya tepesinden akan ışıklı şelale ve dairesel havuzun bakımları yapılarak yıl boyunca hizmet vermektedir.

 

Apartmanlarda Dış Cephe Işıklandırılması;

İlçemizin estetik açıdan daha güzel bir görüntüye kavuşturmak ve modern bir görünüm kazanması amacıyla ilçemizde bulunan 5 kat ve üzeri apartmanların yola bakan cephelerinin ışıklandırılması için Meclisimizce 02.08.2019 tarih ve 46 sayılı karar alınmış ve uygulamaya başlanılmıştı.

Apartman yönetimleri ve vatandaşlarımız  bu uygulamaya destek vererek 2020 yılında başlanılan uygulama 2022 yılında da devam ederek büyük apartmanların çoğu ışıklandırılmış,  yapılan uygulamalarda geceleri ilçemiz için güzel görünüm oluşmuştur.

 

Karla Mücadele:

2022 yılında ilçemizde Kış aylarında etkili olan kar yağışı sonrası, yolların tuzlanması, buzlanma ve kardan yolda kalan araçların kurtarılması, kapanan yolların açılması çalışmaları yapılmıştır.

Zorlu kış şartlarında, İlçe merkezinde ve tüm mahallelerimizde bütün yollar açık tutulmuş ve vatandaşlarımızın günlük yaşantılarına aksaklıklar vermeden devam etmeleri sağlanmıştır.

            Kar yağışı ve oluşan soğuk hava neticesinde sokak hayvanlarımızın aç kalmaması için, Şabanözü Belediyesi olarak belirli noktalara yiyecekler bırakılmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mobil Atık Getirme Merkezi;

Belediyemiz tarafından, Sıfır Atık Yönetmeliği ve sürdürülebilir çevre doğrultusunda vatandaşların değerlendirilebilir atıkları getirmesi amacıyla Eylül ayında ilçe çarşı merkezimize “Mobil Atık Getirme Merkezi” yerleştirilmiştir.

Bu sayede (Kağıt-karton, plastik, cam, metal, pil, elektrikli ve elektronik eşya atıkları ve bitkisel atık yağlar)  doğada uzun yıllar kalabilen ve ciddi anlamda çevre kirliliğine neden olan atıklarımızın ayrıştırılarak toplanmasını sağlayarak çevre kirliliğini azaltmak amaçlanmaktadır.

Mobil atık getirme merkezine 7 gün 24 saat atık bırakılabilecektir.

 

 

Çöp Konteyneri;

Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan çevre kirliğinin giderilmesi kapsamında 2022 yılında 575.000.00 TL. hibe alınmış, Belediyemizce ihale yoluyla  çevre kirliliğini giderme araç/gereçlerinden; 400 lt.lik 200 adet geri dönüştürebilir Sıfır Atık Konteyneri alınmıştır.

Konteynerler ihtiyaca göre merkez mahalleler ve Karaören – Gümerdiğin – Gürpınar mahallelerine dağıtımı yapılmaktadır.

 

 

Düğün Salonu;

Sağlık Mahallesinde İ.Açıkalın sokakta bulunan Sosyal Tesisleri içerisinde bulunan Kıl Çadır Düğün Salonu belediyemizce hizmet vermeye devam etmektedir.

 

Belediyemiz kontrolünde temizlik, bakım ve organizesi yapılan Kıl çadır Düğün salonunda 2022 yılında da düğün, nişan, toplantı, gibi resmi, özel etkinlikler yapılmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Şabanözü Meslek Yüksek Okulu;

İlçemizin sanayisi, konutları, işyerleri, sosyal ve sportif tesisleri ile son yıllarda yakaladığı ve aynı hızla devam eden gelişiminde en önemli eksikliklerden olan Yüksek Okul açılarak Şabanözü’nün büyümesine/gelişmesine hız verilmiştir.

 

Belediyemiz, Şabanözü Kaymakamlığı ve Çankırı Karatekin Üniversitesi arasında imzalanan “Eldivan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Şabanözü Yerleşkesi Yer Tahsisi-İşbirliği Protokolü” kapsamında;

Belediye Meclisimizin 05/08/2022 tarih ve 41 sayılı kararı ile Şabanözü yüksekokulu için Belediyemize ait ilçemiz Yeni Mahalle Melih Gökçek Cad. No:22 adresindeki binanın tefrişat hariç tüm yönleriyle eğitim ve öğretime uygun olacak şekilde hazırlanmış ve Çankırı Karatekin Üniversitesine 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edilerek 2022-2023 Eğitim-Öğretim sezonunda eğitim hayatına başlamıştır.

 

Belediyemize ait Yeni Mahalledeki bina Yüksekokula tahsis edilmiş, binada Çankırı Karatekin Üniversitesi yetkililerinin talepleri doğrultusunda elektrik, data, cctv (kamera güvenlik), yangın algılama ve yangın söndürme tesisatı, ısıtma ve sıhhi tesisatı tamamen yeniden yapılmış, bina içerisinde uygun mimari değişiklikler yapılarak sınıflar oluşturulmuş, kapı doğramaları yeni takılmış, pencere doğramaları bakımları yapılarak kullanıma hazırlanmış bazı bölümlerine yeni pencereler takılmıştır. Zemin elden geçirilmiş yemekhane ve mutfak zeminine yeni seramik kaplama yapılmıştır.

Bina üzerine ahşap oturtma Çatı yapılarak galvaniz kaplı sac ile çatı örtüsü yapılmıştır.

Bina iç cephesinde duvarlara alçı sıva uygulanmış dış cephesinde ise mineral dolgulu sıva uygulaması yapılarak bina iç-dış boyanmış, çevre düzeni yapılmıştır.

 

Tüm bu iş ve işlemleri Belediyemizce yapılan Yüksek okul binası kullanıma hazır hale getirilmiş ve Çankırı Karatekin Üniversitesine teslim edilmiştir.

 

Ayrıca, 2022 – 2023 Eğitim-Öğretim yılında hizmete açılan Şabanözü Yüksekokulunda öğrenim gören öğrenciler için işbirliği protokolü hükümleri gereğince, mülkiyeti Belediyemize ait Cumhuriyet Mahallesi Çarşı Meydanı No:11 adresindeki eski hizmet binamız; iç cephe alçı sıva yapılmış, perdeler takılmış, yatak-baza, elbise dolapları temin edilmiş,  etüt sınıfı ve yemekhanenin masa sandalye ve diğer ihtiyaçları karşılanarak bina misafirhaneye dönüştürülmüş ve öğrencilerin hizmetine geçici olarak sunulmuştur.

Çarşı merkezinde yapımı devam eden yeni binada Belediyemize ait konutlar öğrencilerimizin yurt ihtiyacı düşünülerek 1+1 olarak projelendirilmiş, binamızdaki 1+1 konutlar gelecek yıllardaki öğrenci barınma ihtiyacına çözüm olacaktır.

Yine Belediyemiz girişimleri ile ilçemizde ki özel bina sahipleri ile ortak çalışmalar yapılmış olup, kız ve erkek öğrenciler için ayrı ayrı mekânlar sağlanmış öğrencilerimizin barınma sorunları çözülmüştür.

 

 

 

 

 

Eğitim – Öğretime Destek;

 

Şabanözü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün talebi üzerine, 2021/2022 Eğitim ve Öğretim yılında ilçemiz ortaokul ve liselerinde okuyan Üniversiteye ve Proje Liselerine hazırlanan öğrencilerin deneme sınavı ve kaynak kitabı temininde bulunmak üzere 05/11/2021 tarih ve 96 sayılı Meclis kararı alınmış ve karar doğrultusunda 09/03/2022 tarihinde 29.100,00 TL. ve 20/04/2022 tarihinde 3.348,00 Tl. olmak üzere toplam 32.448,00 TL.lik öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlanmış ve sağlanmaya devam edilmektedir.

 

Belediyemiz desteğiyle ilçemiz Şehitler İlkokulunun oyun eksiklikleri giderilerek, öğrencilerin akıl ve zeka oyunlarına yönelmelerini teşvik etmek amacıyla oyun setleri dağıtıldı. Çocuklarımızın mevcut kapasitesini ortaya çıkartan ve farklı becerilerini geliştiren eğitimler ve oyunlar, onların sosyal ve akademik gelişimlerine de büyük bir katkı sağlıyan bu tür hizmetlerimize devam edilmektedir.

Okulların, eğitimcilerin ve  öğrencilerin ihtiyaçları karşılanmakta, okulların açılış-kapanış dönemleri, bayramlar, önemli günler ve özel günlerde Belediye olarak başkan düzeyinde katılım sağlanmakta, çocuklarımıza  hediyeler verilerek teşvik edilmekte, araç-gereç ve malzeme desteği sağlanmakta, ilçe içi ve dışındaki sportif ve kültürel faaliyetlere sınavlar, yarışmalar v.b. etkinliklere seyahatler için araçlar tahsis edilmektedir.

 

İdareci, Öğretmen ve öğrencilerle sürekli iletişim kurulmakta sorunları dinlenmekte ve yardımcı olunmaktadır. Belediyemizce, imkanlar ölçüsünde ilçemizdeki eğitim ve öğretime sürekli olarak destek verilmektedir.

 

Geziler;

Şabanözü Belediyesi olarak ilçemiz gençlerini önemsiyor, onlara katkı sağlayacak etkinlikler, geziler düzenlemeye devam ediyoruz.

Bu kapsamda 02 Şubat 2022 tarihinde İlçemizde eğitim gören lise öğrencilerimizi Ilgaz Kayak Merkezine ve 09 Temmuz 2022 tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şabanözü Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliği ile ilçemiz lise son sınıf öğrencilerimize yönelik 27-28 Haziran Bursa ve Çanakkale gezi programları düzenlemiştir.

Öğrencilerimizin hem eğitim hem de sosyal/kültürel gelişmelerine katkı sağlamak için hizmetlerimize devam edilecektir.

 

Fotoğraf Yarışması;

            Belediyemizce 18.01.2022 ve 08.02.2022 tarihleri arasında sosyal medya hesabımız üzerinden Ödüllü Fotoğraf Yarışması düzenlendi.

Şabanözü’müzün güzelliklerini yansıtan güzel fotoğrafların karşılaştırıldığı yarışmayı ilçe halkımızdan; 1. Kürşat ERKEN (Şabanözü’nde Sonbahar)  2. Alperen ERDOĞAN (Şabanözü’nde Kızıl Gökyüzü) 3. Gürsel KÖSE (Karaören Göletinde Kış) fotoğrafları ile derece yapmışlar ve Belediyemizce ödüllendirilmişlerdir.

 

 

 

 

Kent Meydanı Çarşı Merkezi;

İlçemiz çarşı meydanının çehresini tamamen değiştiren 2020 yılında başlanıp 2021 yılında tamamlanan “Belediye Dükkanları Sokak Sağlıklaştırması ve Kent Meydanı Düzenlemesi” projemiz kapsamında; çarşı alanı merkezindeki yeni çay ocağı önündeki ilçemizde insan sirkülasyonunun en yoğun olduğu ve merkezi buluşma noktası olan alanın üzeri hemşerilerimizi yağmur ve güneşten korumak amacı ile açılır/kapanır makaralı gölgelik tente yapılmıştır.

Modern bir kent görünümü olan alan halkımızın buluşma merkezi olmasının yanısıra,  Kaymakamlıkça Muhtarlar ve Halk Toplantılarının yapıldığı, Belediyemizce resmi ve dini bayramlar ve özel günlerde toplanma alanı olarak kullanılan mekan haline gelmiştir.

 

Meydan içerisine proje dahilinde çelik konstrüksiyon olarak 240,00 m² ve 160,00 m²’lik ikisi asma katlı, 9 adedi 40,00 m²’lik  toplam 11 adet yapılan dükkanlardan, 15/03/2022 tarihinde yapılan ihale ile 21/9 nolu işyeri 4.000.000,00.TL.ye ve 13/09/2022 tarihinde yapılan ihale ile 21/5 nolu işyeri 1.185.000,00.TL.ye satılarak Belediyemize ciddi oranda gelir elde edilmiş devam eden yatırımlar için Belediyemize önemli maddi kaynak sağlanmıştır.

 

Kapalı Pazar Yeri Yapımı;

            İlçemizde yerel pazarı çarşı meydanında açık alanda kurulmakta esnafımız ve vatandaşlarımız olumsuz hava şartlarından etkilenmekte ve sıkıntı çekmekteydiler. Sorunun çözümü  için Cumhuriyet mahallesi  Terminal sokakta Belediyemiz imkanları ile Kapalı Pazar Yeri yapılarak 2020 yılında hizmete sunulmuştu.

            Yapılan Kapalı Pazar Yeri sayesinde ilçemiz tüm halkını ilgilendiren çok önemli bir sorun giderilmiş, esnafımız ve vatandaşlarımızın daha uygun şartlarda ve rahatça alışveriş yapmalarına imkan sağlanmıştır. Pazar alanımız sadece sebze ve meyve pazarı olarak değil, düğün/nişan törenlerinde ve kapalı otopark olarak kullanılmakta olup gençlerimiz için spor aktiviteleri yapabilecekleri oyun alanı oluşturulmuştur. 2021 yılında Pazar üst bölgesine Zabıta odası ve Mescit binaları yapılmıştır.

2022 yılında da Pazar yerinin daha işlevsel ve kullanışlı hale getirilmesi için alan ön bölgesine zemin düzenleme çalışmaları yapılarak       1350 m2 renkli kilitli parke taşlar döşenmiş Pazar girişi daha kullanışlı hale getirilerek güzel bir görüntüye kavuşturulmuştur.

Ayrıca, Kapalı Pazar alanımızın genişletilmesi ve otopark sorununun çözülebilmesi için Pazar alanı bitişiğindeki alanda kamulaştırma çalışmaları devam etmektedir.

 

Kültür Evi ;

02/03/2022 tarihinde ihalesi yapılan ve 22/03/2022 tarihinde yer teslimi yapılarak Kültür evi inşaatı yapımına başlanılmıştır. İnşaat hızlı bir şekilde devam etmekte olup kaba inşaatı yaklaşık % 30 seviyesine gelmiştir.

Kültür ve Turizm Bakanlığından kamu eliyle yapılan kültür yatırımlarına destek projesi kapsamında % 50 si Kültür Bakanlığından hibe alınarak yapılacak olan Kültür Evi Mülkiyeti Belediyemize ait Sağlık Mahallesi A.Erdem caddesi 1202 ada 6 parsel numaralı 1721 m² alana sahip taşınmaz üzerine inşa edilmektedir.

Kültür Evi içerisinde 300 kişi kapasiteli konferans, toplantı, tiyatro gibi etkinliklerin yapılabileceği çok amaçlı salon, Kütüphane, Atölye sınıfları, Sergi ve Fuaye alanı, 250 m²’lik  Yaren odası ve ek odaları bulunmaktadır.

Belediye Meclisimizin 15/06/2020 tarih ve 32 sayılı kararına istinaden Kültür Evi yapımı için hesap açtırılmış ve hesaba 2020 yılı sonu itibariyle 264.150,00 TL. –  2021 yılı sonu itibariyle 3.414.000 TL. ve 2022 yılında 3.180.050,00 TL. bağış yapılmış olup 2022 yılı sonu itibariyle toplam bağış 6.858.200,00 TL. dir.

 

Kat Karşılığı Bina;

Şabanözü Belediyesi 117372/158633 hisse (1.167,66 m²), Sınırlı Sorumlu Şabanözü Esnaf ve Kefalet Kooperatifi 11135/158633 hisse (110,78 m²), Necdet HACIBAYRAMOĞLU 30126/158633 hisse (299,70 m²) ait toplamda 1.578,14 m² lik Cumhuriyet Mahallesi 210 ada 26 parsel numaralı taşınmaz üzerine 01.10.2021 tarih ve 89 sayılı Belediye Meclis Kararı ile;

Arsanın çarşı merkezinde olduğundan ilçedeki işyeri ve konut sorununun çözümü ve arsa üzerinde bulunan mevcut binaların bir kısmının atıl durumda olması sebebiyle görüntü kirliliği oluşturduğundan, çarşı içerisinde güzel bir görünüm oluşturmak ve Belediyemiz gelirlerini artırmak için arsaya modern bir bina yapılması ilçemiz ve Belediyemiz açısından uygun olacağı için  kat karşılığı bina (işyeri ve konut) yaptırılması kararı alınmıştı.

Karar gereği 22.03.2022 tarih ve 28 sayılı Encümen kararına istinaden 12.04.2022 tarihinde ihale edilmiştir.

Söz konusu parseldeki onaylı avan projede bulunan toplam 40 adet konut ve 17 adet işyerlerinden Belediyemize hissemize karşılık olarak 16 adet 1+1 ve 4 adet 3+1 konut ile 6 adet değişik m²’lerde işyeri alınmıştır.

Kat Karşılığı Bina (İşyeri/Konut) yapımına 2022 yılında başlanılmış ve hızlı bir şekilde devam edilmektedir. Müteahhit Firma yetkililerince 2023 yılında binanın tamamlanarak ilçemizin ve belediyemizin hizmetine sunulması hedeflenmektedir.

 

 

İşyeri Yapımı;

Mülkiyeti Belediyemize ait Cumhuriyet Mahallesi Sahil Sokakta bulunan 211 ada 1 parseldeki, bir kısmı atıl durumda olduğu için görüntü kirliliği de oluşturan ve riskli olan bu yapı Belediyemizce yıkılmıştır.

Arsa çarşı merkezinde olduğundan ilçedeki işyeri sorununa kısmi çözüm olması çarşı içerisinde güzel bir görünüm oluşturmak ve Belediyemiz gelirlerini artırmak için arsaya bodrum + zemin + bir kat olacak şekilde 3 katlı modern bir işyeri yapılacaktır.

İşyerinin yapımına 2023 yılında başlanılarak yıl içerisinde tamamlanması ilçemizin ve belediyemizin hizmetine sunulması hedeflenmektedir.

 

 

Yeni Belediye Hizmet Binası;

Cumhuriyet Mahallesi Pazar sokak No:9 adresinde yeni hizmet binası tamamlanmış ve Bağımsız bir hizmet binası olarak 2021 Aralık ayında Belediyemiz tüm idari birimleri taşınarak 2022 yılında yeni  binamızda hizmet verilmeye başlanılmıştır.

Belediye hizmet binası Cumhuriyet Mahallesi 1206 ada 1 ve 2 parsellerde toplam 1920 m² alan üzerine toplam 1000 m² inşaat alanına sahip 3 katlı betonarme bina olarak inşaa edilmiştir. Eski Hizmet binasına nazaran daha kullanışlıdır. Yangın alarm sistemi, bilişim odası, Isı yalıtımı ve doğalgaz kullanımı gibi günümüz inşaat teknolojisi sayesinde daha verimli ve çevreci şekilde tasarlanmış ve yapılmıştır. Bina girişinde Otopark alanı, su havuzu, kamelya, yeşil alanlardan oluşun 700 m² alanlı yeşil alan. Bahçe aydınlatmaları, zeminde beganit taş döşenerek, değişik ebatlarda süs bitkisi/ağacı ile ağaçlandırmalar peyzaj çalışmaları oluşturulmuştur.

 

Binamıza 2022 yılında enerji sıkıntısını çözmek amacıyla Tedaş’tan alınan 55 Kw. Gücündeki çekmeli mobil Jeneratör bina arka bölümüne konularak elektrik bağlantısı yapılmıştır.  Elektrik kesilmelerinde Belediyemizin yaşadığı önemli bir sorun çözülmüştür.

 

Eski Hastane Hurda Karşılığı Yıkım İhalesi;

Yeni Mahalle 278 ada 14 parsel de bulunan eski İlçe Devlet Hastanesi hurda karşılığı yıkım ihalesi Belediyemizce yapıldı.

Belediyemizin talebi ve taahhütleri ile Çankırı İl Jandarma Komutanlığı adına tahsisli Şabanözü eski İlçe Devlet Hastanesi binasının Belediyemiz tarafından yıkımının yapılmasına ilişkin Çankırı İl Jandarma Komutanlığı ile Belediyemiz arasında imzalanan 01/03/2022 tarihli protokolün gereğini yerine getirmek üzere söz konusu binanın hurda malzeme karşılığı yıkım işi 30.03.2022 tarihinde 402.000,00.TL. muhammen bedel üzerinden ihale edilmiş ve geniş çaplı katılım sonucu 2.751.000,00-TL. ‘ye sonuçlanmıştır.

Protokolün gereğini ihale bedelinin % 25’i Çankırı İl Jandarma Komutanlığına verilmiş,  % 75’i ise Belediyemize gelir sağlanmıştır.

 

 

TOKİ Konutları;

Belediyemiz girişimleri sonucu Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Yeni Mahalle Taştepe mevkiinde  Güneş Evleri bitişiğinde (Deprem Evleri ) 1312 ada 1 parselde 28.171,71 m2 lik alanda “ Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut” projesi kapsamına, 86 mbrüt alanlı 47 adet 2+1 konut –  102 mbrüt alanlı 54 adet 3+1 konut olmak üzere toplam 101 adet sosyal konut ile 4 adet  ticaret ve bir adet dini tesis alanları bulunan Proje, 2021 yılında inşaatına başlanılmış ve 2022 yılı içerisinde çevre düzenlemeleri de yapılarak tamamlanmıştır.

2023 yılı Ocak ayı içerisinde Yapı Kullanma İzin belgesi verilmiş ve Konut sahipleri 2023 yılı başından itibaren konutlarına taşınmaya başlamışlardır.

 

            Toki konutlarına ilçe halkımızın aşırı talepleri sonucu Belediyemizce yeni Toki konutları için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile girişimlerde bulunulmuş ve 3.Etap Toki konutları için görüşmeler sonucu aynı bölgede konutların yapılacağı alanın imar çalışmaları Belediyemizce tamamlanmış ve 2023 yılı içerisinde konutların yapımına başlanması beklenmektedir.

 

 

Yeni Okul Yapımı;

İlçe yeni mahalle Belça evleri bitişiğinde Arsası hayırsever vatandaşlarca bağışlanan 15 Temmuz Kızılay Şehidimiz Serhat Önder İmam Hatip Ortaokulu Belediyemiz girişimleri sonucu yapımına başlanıldı.

Çankırı Kızılay Şube Başkanlığı, ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği protokolü çerçevesinde yapılan 12 Derslik İmam Hatip Ortaokulunun Ekim ayında temeli atıldı ve inşaat hızla devam etmektedir.

 

 

Ankara yolumuz;

Uzun yıllardır süren Bakanlıklar ve bürokraside ki girişimlerimiz sonucu ÇUBUK-ŞABANÖZÜ-ORTA yolu ilk etabın çalışmalarına Haziran ayında başladı.

İlçemizin sanayisi, konutları, işyerleri, sosyal ve sportif tesisleri ile son yıllarda yakaladığı ve aynı hızla devam eden gelişiminde en önemli eksikliklerden olan Ankara’ya bağlantı yolu yapımı kapsamında 1. Etap Karamusa köyü Ankara sınırı ile Şabanözü girişine kadar olan 18 km duble yol yapımı tamamlanacaktır.

Yolun devamı olarak,  2. Etap Şabanözü – Orta arası yol yapımı için ilçesimizden Orta ilçesine kadar 21 Km. gidiş – gelişli yol olmak üzere toplam 27 Km’lik yol yapım Ekim ayında ihale edilmiştir.

Yolumuzun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

HES Yapımı;

Yeni mahalle Taştepe mevkiinde bulunan Güldürcek Barajından gelen isale su hattının depoya giriş kısmında, İlçemize kurulmasını planladığımız “Hidroelektrik Enerji Üretim Sistemi” HES ile ilgili fizibilite raporu hazırlatılmış, Tedaş’dan çağrı mektubu alınması konusunda girişimler yapılmıştır.

Geleceğin en önemli problemlerinden birisi enerji kullanımı ve enerjiye erişim olacağından, bu doğrultuda Şabanözü Belediyesi olarak boru içi elektrik santralinden 55 Kw. HES. Enerji üretim kurulması ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.

 

GES Yapımı;

            Cumhuriyet mahallesi Terminal sokakta bulunan Belediyemize ait Kapalı Pazar Yeri çatısına “Güneş Enerji Santrali” GES tesisi kurulması ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.

Kapalı Pazar yeri inşaa aşamasında GES planlandığı için Çatı güneş enerjisi panellerini taşıyacak şekilde yapılmıştır.

            300 Kw.lık GES enerjisi üretilmesi hedeflenen projemizde TEDAŞ’tan Çağrı Mektubu  alınması talebi yapılmış, projeleri hazırlatılmış, İller Bankasından Güneş enerjisi Santrali Yapım İşinde kullanılmak üzere 01/07/2022 tarih ve 40 sayılı Meclis kararı ile talep edilen kredi onaylanmıştır.

Güneş Enerji Santrali kurulması ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.

 

 

 

Türkiye birincisiyiz;

            Sayıştay raporlarına göre, 2021 yılı içerisinde tüm büyükşehir, il ve ilçe belediyeleri dahil olmak üzere kişi başına düşün Belediye yatırımlarında Şabanözü Belediyesi Türkiye birincisi olmuştur.

Şabanözü’nün gözle görülür değişimi devam etmektedir. Model ve modern bir kent olma yolunda emin adımlarla ilerlemekte, özellikle yeni yapılan modern konutlar, sosyal – kültürel mekanları, spor – yeşil alanlardaki yatırımlarımız misyonumuza uygun şekilde devam etmektedir.

 

 

En Yaşanılabilir İlçe Şabanözü;

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından İlçelerin sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeylerini ölçen “SEGE 2022” çalışmasına göre ilçemiz sosyal ve yaşanılabilirlik düzeyi kapsamında Çankırı’nın en yaşanılabilir ilçesi olmuştur.

Misyonumuz olan Şabanözü’nü daha modern, yaşanabilir bir kent olarak gelecek nesillere hak ettikleri şekilde bırakmak arzumuzda, il bazında yakaladığımız hedefi ülke geneline taşıyarak Türkiye’nin en yaşanılabilir ilçesi olmak için çalışmalara hızla ve azimle devam edilmektedir.

 

 

 

 

 

 

Şabanözü – Eldivan Yerel Eylem Grubu Derneği;  

IPARD Programı LEADER Tedbirini 12. Başvuru Çağrı dönemi Değerlendirme Sonuç listesine göre bir yıldır proje ve kurulum çalışmaları yürütülen Şabanözü Belediye Başkanı Faik ÖZCAN’ın Yönetim Kurulu Başkanı, Eldivan Belediye Başkanı Mustafa LAFCI’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak yer aldığı Şabanözü – Eldivan Yerel Eylem Grubu Derneğimiz 1.717.992,00 TL ile hibe hak kazanmıştır.

 

Program kapsamında Şabanözü ve Eldivan ilçelerinde Yerel Kalkınma Strajejilerinin uygulanması ile kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi, kırsalın harekete geçirilmesi, kültürel ve sosyal yaşamının canlandırılması ve kırsal kalkınma için yeni yaklaşımların desteklenmesi hedeflenmektedir.

 

Avrupa Dayanışma Programı  (European Solidarity Corps);

Avrupa Dayanışma Programı (ESC), gençlerin kişisel, eğitimsel, sosyal, sivil ve mesleki gelişimlerini teşvik ederken, kendi ülkelerinde veya yurt dışında topluma yarar sağlayan projelerde gönüllü olmaları, çalışmaları veya ağ kurma faaliyetlerinde bulunmaları için fırsatlar yaratan, toplumsal ihtiyaçları karşılamayı hedefleyen yeni bir Avrupa Birliği girişimidir.

Gençleri daha kapsayıcı bir toplum oluşturmak, savunmasız insanları desteklemek ve toplumsal zorluklara cevap vermek için bir araya getirmektir. Program, yardım etmek, öğrenmek ve kendini geliştirmek isteyen gençlere ilham verici ve güçlendirici bir deneyim sunmaktadır.

 

Projenin amaçları ve faaliyetleri :

Şabanözü Belediyesi olarak 2020 yılında ESC Gençlik Projeleri için Türkiye Ulusal Ajansına sunmuş olduğumuz akreditasyon başvurumuz kabul edilmiştir.

Daha sonra bu akreditasyon kapsamında 2021 – 2023 yılını kapsayan “Pusula” isimli Avrupa Dayanışma Programı projemiz 17.808 Euro hibe alınmış ve ilçemizden 6 gencimiz Portekiz’e gönüllülük faaliyetleri yapmaları için gönderilmiştir. Gençlerimizin tüm masrafları karşılanmış ve güzel bir proje deneyimi gerçekleştirilerek, projemiz tamamlanmıştır.

 

Şabanözü Belediyesi olarak 18 Şubat 2022 tarihinde 2021 – 2027 dönemi ile birlikte yeni bir Kalite Sertifikası başvurusunda (ESC50); bulunulmuş “lider kuruluş (lead organization)” olarak tekrar akreditasyon almaya hak kazanılmıştır.

 

Alınan Akreditasyon kapsamında,

31.12.2021 başlangıç tarihi 30.12.2023 bitiş tarihli 2021-1-TR01-ESC51-VTJ-000037654 numaralı 2021 Round 1 başvurusu kapsamında projemiz 9.760 Euro hibe almaya hak kazanmıştır. Bu hibe kapsamında 18-30 yaş arası 4 gencimiz 52 gün Portekiz Barcelos kentinde proje faaliyetlerini tamamlamıştır.

 

01-12-2022 başlangıç 29-02-2024 bitiş tarihli 2022-1-TR01-ESC51-VTJ-000067826 2022 Round 1 başvurusu kapsamında projemiz 20.594 euro hibe almaya hak kazanmıştır. Belediyemiz proje ofisi tarafından uygun görülen tarihlerde 8 gencimiz Portekiz Barcelos’ta 54 gün süre ile proje faaliyetlerini gerçekleştirecektir.

 

Aynı projenin devamı niteliğinde 2023 Round 1 başvuru dönemi kapsamında 16 genç için yeni bir başvuru yapılmış olup, süreç değerlendirme aşamasındadır.

 

 

Doğalgaz çalışmaları;

Şabanözü’müzde yaşayan tüm vatandaşlarımızı doğalgaza kavuşturma konusundaki çalışmalarımız planlı şekilde devam etmektedir.

2021 yılı içerisinde Gürpınar mahallemize doğalgaz getirilmiştir. Gürpınar mahallemizde imar sahası içerisinde kalan tüm cadde/sokaklara doğalgaz bağlantıları yapılmış ve hemşehrilerimiz kış girmeden doğalgaza kavuşmuşlardı.

2022 yılında da Gümerdiğin mahallemize doğalgaz getirilmiştir. Mahallemizde imar sahası içerisinde kalan tüm cadde/sokaklara doğalgaz bağlantıları yapılmıştır.

Gümerdiğin mahallesinde doğalgaz çalışmaları esnasında yollar ve altyapımız büyük oranda hasar görmüştür. Belediyemizce doğalgaz çalışmalarına eşzamanlı olarak içmesuyu ve kanalizasyon tamir ve yenilemeleri yapılmış, ayrıca bozulan yollar düzeltilerek kumlanmış ve halkımızın kullanımına sunulmuştur.

Karaören mahallerimize doğalgazın getirilmesi için girişimler yapılmış ve belediye olarak altyapılar hazırlanmakta olup, Kargaz firması ile yapılan görüşmelerde Karaören mahallesi 2023 yılın yatırım programına alınmıştır.

İlçemizde doğalgazı eksik olan mahalle ve cadde ve sokaklarımızla ilgili girişimlerimiz ve altyapı/imar çalışmalarımız devam etmekte olup ilçenin tamamının doğalgaza kavuşması için çalışmalarımız devam etmektedir.

 

 

Servis Araçlarına Güzergah Belgeleri;

İlçemizde faaliyet gösteren Servis şoförlerine, Belediye Kanunu ve Şabanözü Belediyesi Toplu Taşıma Araçları ve Taksi – Dolmuş-Minibüs Çalışma Esaslarına Dair Yönetmeliği gereği ilçemiz sınırları içinde fabrika, öğrenci ve köylere yolcu taşıyan servis araçları ve taksilerin daha iyi bir hizmet verilmesi için hazırlanan servis araç güzergah belgesi ve  taksiciler için çalışma ruhsat vizesi her yıl gibi olduğu toplu olarak araç sahiplerine verilmiştir.

 

 

Cenaze İşleri;

İlçemizde vefat eden hemşehrilerimizin cenaze ve defin işleri belediyemizce yapılmaktadır. Bu kapsamda cenaze evlerine belediyemize ait taziye çadırı kurularak masa-sandalyeleri götürülüp, ikram için çay-poğaça belediyemizce karşılanmakta ve servisi personellerimizce yapılmaktadır.

Ayrıca cenazelerin mezarlığa defini için gerekli araç-gereç ve malzemeleri de belediyemizce karşılanmakta vatandaşlarımızın bu acılı günlerinde yanlarında olunmakta acıları paylaşılmaktadır.

 

 

Yağmur Duası;

Şabanözü Belediyesince ilçede her yıl geleneksel olarak düzenlenen Paşasultan Türbesi Ziyareti ve Yağmur duası etkinliğimize  Koronavirüs önlemleri ve tedbirleri kapsamında 2020 yılında olduğu gibi 2021 yılında da ara verilmek zorunda kalınmıştır.

2022 yılında yapılan Paşasultan Türbesi Ziyareti ve Yağmur duası etkinliğimize gönüllü olarak katılan halkımıza Belediye olarak araç ekip ve malzeme desteği sağlanmıştır. Bu ananenin ve kültürün yaşatılmasına destek olunmuştur.

 

 

 

 

Dini günler etkinlikleri;

Kandiller ve Kadir gecesi camilerimizde cemaate ve hemşehrilerimize Kandil Simidi ikramı ve Muharrem ayı dolayısı Cuma Namazı çıkışı vatandaşlarımıza aşure ikramında bulunmuş, bu mübarek günlerde halkımızla beraber olunmuştur.

 

 

Ramazan Ayı Etkinlikleri ve Bayramlaşma;

Şabanözü Belediyesince her yıl geleneksel olarak düzenlenen dini bayramlardaki bayramlaşma, ramazan ayındaki iftar yemeği, şenlikler gibi etkinliklerimiz Koronavirüs  önlemleri ve tedbirleri kapsamında 2020 yılında olduğu gibi 2021 yılında da ara verilmek zorunda kalınmış veya kurallara uyularak en asgari şekilde yapılmıştır.

 

2022 yılında Ramazan ayı etkinleri kapsamında;

Belediyemiz Kıl Çadır Dügün salonununda 23/04/2023 tarihinde Personellerimiz ve aileleri ile iftar yemeği programı düzenlenmiştir.

 

Belediyemizce her yıl ramazan ayı boyunca iftar vaktinde iftar topu atılarak bu geleneğimiz yaşatılmaktadır.

 

Kapalı Pazar Alanımızda 30 Nisan 2022 tarihinde gündüz çocuklarımız için oyun alanları/animasyon/ikramlıklardan oluşan stantlar kurularak eğlence programı düzenlemiş ve akşam hemşerilerimize iftar yemek programı düzenlenerek Ramazan ayının bereketini paylaşılmış halkımızın katılımları ile birbirinden güzel etkinliklerle o eski Ramazanları yaşatmaya devam edilmiştir.

 

Gıda Yardımı;

İlçemiz genelindeki ihtiyaç sahiplerine belediyemizce yardım paketleri dağıtıldı.   Sosyal Belediyecilik anlayışı ile Belediyemiz girişimleriyle organize edilen ve Hayırseverler tarafından karşılanan gıda yardım paketleri Ramazan ayında ve sonrasında ilçemiz genelindeki ihtiyaç sahiplerine yine belediyemiz ekiplerince dağıtımı yapılarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olunmuştur.

 

 

 

Bayramlaşma;

Belediyemizce her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bayramlaşma törenleri Koronavirüs  önlemleri ve tedbirleri kapsamında 2020 ve 2021 yılında da ara verilmek zorunda kalınmıştı, 2022 yılında hemşerilerimizle bayramlaştık.

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı bayramlaşması Kent Meydanı Çay Parkında yapıldı.

Kamu kurum kuruluşları temsilcileri, siyasiler, STK temsilcileri ve halkımızın her kesiminden geniş çaplı katılımlarla gerçekleşen ve yaşatılmaya çalışılan bu güzel kültürel mirasımız olan bayramlaşma törenleri, Belediyemizce organize edilmekte ve Kurban bayramlarında kavurma dürüm, içecekler, çay, bayram şekeri ve çikolata,  Ramazan bayramında ise çay, bayram şekeri ve çikolata gibi ikramlarda bulunularak yapılmıştır.

           

 

 

 

 

Yaren Ekibi Çubuk’ta;

Çankırı’nın ve ilçemizin geleneksel kültürünün en önemli simgesi Yaren’i Şubat ayında Çubukta yaşattık.

Çubuk Belediye Başkanı Sayın Baki DEMİRBAŞ’ın davetlisi olarak Şabanözü Yarenlerimizle beraber Kardeş Belediyemiz olan Ankara’nın  Çubuk ilçesinde program yaptık.

İlçemizde geleneksel olarak Belediyemiz yaren evinde yapılan ve bu kış sezonunda da devam ettiren Yaren Ekibine, geleneğimizi devam ettirip, yeni nesillere aktardıkları, kültürümüzü yaşattıkları için Başağalarmıza, yaren ağalarımıza ve görevli personele teşekkür ederiz.

 

 

Şabanözü Belediye Spor Kulübü ve Faaliyetleri;                                                                    

Belediyemiz destekleri ile önceki yıllarda Şabanözü Belediye Spor kulübü aktif olarak Futbolda; Minikler, büyükler kategorilerinde Çankırı Amatör Kümede faaliyet göstermiş ve başarılı sonuçlar almıştır.

Ancak, 2020 – 2021 yıllarında Küresel ve ulusal bir sorun haline gelen Covid 19  önlemleri ve tedbirleri kapsamında sportif faaliyetlere ara verilmişti.

 

Belediyemiz girişimleri sonucu sponsor iş insanları tarafından kulübümüze hediye edilen eşofman ve spor ayakkabısı sporcularımıza dağıtılmış ve  2022 yılında futbol takımımız sporcularına antrenör eşliğinde zaman zaman antrenmanlar yaptırılmıştır.

 

 

Nüfus; 

Adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre ülkemizde nüfus her yıl yeniden tespit edildiğinden, ilçemizde çalışan ve yaşayan ancak ilçe nüfusuna kayıtlı olmayanların kayıt olmaları için Belediyemizce ilçe içinde ve dışında hemşerilerimiz bilgilendirilmiş, nüfusumuz 2021 yılı nüfusuna göre 72 kişi artarak 2022 yılı sonu itibariyle 8915 olarak açıklanmıştır.

 

 

Çiftçilerimize Fide Yardımı;

            04 Haziran 2022 tarihinde ilçemizde meydana gelen aşırı yağış ve dolu felaketi sonrası çiftçilerimizin ekmiş oldukları fideleri telef olmuş ve büyük bir mağduriyet olmuştur.

Belediye olarak bu duruma destek amacıyla 50.000 adet domates/biber sebze fidesi belediyemizce mağdur olan hemşerilerimize ücretsiz dağıtılmıştır.

 

 

 

Hastanelere Ulaşım Hizmeti;

            Geçen yıllarda olduğu gibi 2022 yılında da maddi durumları yeterli olmayan ve sağlık durumları nedeniyle yardıma ihtiyacı olan hemşiremize, belediyemizce şoför ve araç tahsis edilerek Çankırı ve Ankara’ya sağlık kuruluşlarına götürülme hizmetine devam edilmiştir.

Hastaneye ulaşımı sağlayan bu önemli sağlık hizmetine yardımcı olunmaya devam edilecektir.

 

 

 

 

Servis Hizmetleri:

Belediyemiz otobüsleri ile ilçemizde halkımıza ve öğrencilerimize servis hizmeti verilmeye devam edilmektedir.

 

Öğrenci Servisi;

İlçemizde Öğrencilerimizin okullara ulaşım ihtiyacını karşılamak amacıyla okulların açık olduğu dönemlerde belediyemize ait üç otobüsle Sağlık – Yeni – Mahmudiye – Cumhuriyet ring yaparak okullara servis devam edilmiştir.

 

Pazar Servisi;

Yerel pazar olan Pazartesi günleri Yeni, Karaören, Gümerdiğin ve Gürpınar Mahallelerimize vatandaşlarımızı taşımak amaçlı servis yapılmaktadır.

           

Hastane Servisi;

Şabanözü İlçe Devlet Hastanesi, yeni hastane bitirilinceye kadar geçici olarak Yeni Mahallede bulunan çok programlı lise kampüsü̈ içerisinde hizmet verdiği sürece, Belediyemize ait otobüslerle halkımızın mağdur olmaması, hemşehrilerimizin hastaneye ulaşımlarını sağlamak üzere, hafta içi her gün saat başı, çarşı merkezinden Belediyemizce ücretsiz servis hizmeti verilmiştir.

 

 

 

 

Festival;

İki yıldır Pandemi nedeniyle gerçekleştirilemeyen festivallerimize Kurban bayramının üçüncü günü 11 Temmuz 2022 tarihinde Şabanözü Gençlik Festivali olarak düzenledik.

 

Gündüz Kapalı Pazar alanında Çocuklara Yönelik;

Animasyon, Sünger Bob Dev Oyun Parkı, Maskot – Palyaço, Tırmanma Duvarı, At Binme etkinliği, İlizyon Gösterisi, Pamuk Şeker, Patlamış Mısır,  Yüz Boyama ve çocuklarımıza ikramlardan oluşun stantlarımızda çocuklara bayram sevinci yaşatılmıştır.

 

Akşam ise Gençlerimize halkımıza yönelik;

Şabanözü Gençlik Festivalimizde ünlü̈ sanatçı Mustafa Taş konseri ve Türkiye’nin en popüler seslerinden olan  Elif Buse Doğan Konser verdi. Konser sırasında lazer gösterileri ve sonrası havai fişek  gösterileri ile çok güzel etkinlik yapılmıştır.

 

Konserlerimize ve çocuk stantlarımıza ilçe halkımızın yanı sıra çevre il/ilçelerden, köylerimizden çok sayıda hemşerimiz katılarak eğlenmiş, mutlu bir bayram tatili geçirmişlerdir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yöresel Ürünlerimizi Tescil Ettirme;

Şabanözü Bazlaması;

            İlçemizin öne çıkan yöresel ürünlerini tescil ettirme çalışmalarımız sonucu ilk olarak bazlama ekmeğimizi Şabanözü’müzün ilk tescilli ürünü olarak Belediyemiz adına “Şabanözü Bazlaması” adı ile  Türk Patent ve Marka Kurumundan 22/12/2021 tarih ve No:981 Mahreç işareti ile Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alınmıştı.

 

Şabanözü Cızlaması;

            İlçemizin yöresel ürünlerini tescil ettirme çalışmalarımıza devam edilerek, Belediyemiz adına Şabanözü’müzün ikinci tescilli ürünü olarak “Şabanözü Cızlaması” adı ile Türk Patent ve Marka Kurumundan 19/12/2022 tarih ve No:1296 Mahreç işareti ile Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alınmıştır.

 

Şabanözü Dondurma Helvası;

Şabanözü Belediyesi adına Yöresel ürünlerini tescil ettirme çalışmalarımız devam etmekte olup, üçüncü tescilli ürün olarak “Şabanözü Dondurma Helvası” için Türk Patent ve Marka Kurumuna müracaat edilmiş olup süreç devam etmektedir.

 

 

Emekli olan Personele Veda Etkinlikleri;

Belediyemiz emektarlarından emekliye ayrılan İsmail ÇEVİK ve Osman BASTAK ile Belediye Başkan Yardımcılığı görevini devreden Meclis Üyemiz Gürsel KÖSE için Kıl çadır düğün salonunda 23 Nisan 2022 tarihinde, Meclis üyelerimizin ve personelimizin katılımlarıyla veda yemeği düzenlenmiş ve belediyemize hizmetlerinden dolayı teşekkür edilerek, emektarımıza plaket ve hediyeler takdim edilmiş arkadaşımız bu özel gününde onurlandırılmıştır.

 

 

Belediye Emekçilerine Bayram ve Yeni Yıl Hediyeleri;

Meclis üyelerimizin ve personelimizin dini bayramları ve yeni yılları kutlanarak hediyeler verildi.

2022 yılında Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramları öncelerinde ve 2023 yılı yeni çalışma dönemi nedeniyle, Fen İşleri Garaj binasında Fen İşleri personeline, Çalışma odalarında İdari personele ve Meclis üyelerine Bayramları ve Yeni yılları kutlanarak hediyeler takdim edilmiştir.

 

 

Eğitim Semineri;

3-7 Kasım 2022 tarihleri arasında Başkan, Meclis üyeleri ve Personelimize aileleri ile birlikte  Güneydoğu Anadolu Kültür Turu gezisi düzenlemiştir.

İbrahim Levent KESKİN tarafından 15 Mart 2022 tarihinde Kılçadır Düğün salonunda, tüm Belediyemiz personeline yönelik 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında “ Temel İş Sağlığı ve İş Güvenliği eğitimi” verilmiştir.

Bu Eğitim seminerleri ve geziler sayesinde çalışanlarımız hem bilgilendirilmiş, hem de moral bulmaları sağlanarak daha verimli olmaları amaçlanmıştır.

 

 

 

 

Bakanlık, Bürokrat ve STK. Ziyaretleri;

            Göreve geldiğimizden bu yana her fırsatta yaptığımız gibi  2022 yılında da Ankara’ya sürekli olarak ziyaretlerde bulunulmuş ve Ulaşım-Çevre-Eğitim-Spor-Sanat-Kültür-Güvenlik-Sanayi gibi ilçemizi ve halkımızı ilgilendiren tüm konularda girişimlerde bulunulmuştur.

 

Ziyaretlerimiz geneli Belediye Başkanı olarak şahsım ve heyetlerle birlikte, zaman zaman Çankırı Valimiz, Çankırı Milletvekillerimiz, Kaymakamımızın katılımları ile Bakan düzeyinde gerçekleşmiş olup, ilçemizin sorunları hakkında dosyalar iletilmiş, projeler sunulmuş, bilgilendirme yapılmış ve destekleri talep edilmiştir. Bunların takibi yapılmakta olup,  bundan sonraki süreçte de aynı şekilde istek ve taleplerimiz iletilmeye devam edilecektir.

 

Bu ziyaretlerimiz ve takipçiliğimiz sayesinde halkımızın yaşam kalitesini artıracak, ilçemizin çehresini değiştiren ve değiştirecek olan projelerimize destek alınmıştır.

 

Bakan ziyaretleri yanı sıra  Bakanlıklar, Bürokratlar, Belediyeler, Sivil Toplum Kuruluşları başta olmak üzere ilçemizi, Belediyemizi ve halkımızı ilgilendiren konularda ziyaretler yapılarak ihtiyaçların karşılanması ve sorunların çözümü için çalışmalar sürdürülmektedir.

 

 

Şabanözü’nün Sesi Gazetesi;   

Belediyemiz tarafından düzenlenen ve bastırılarak 2020 yılında yayın hayatına başlayan ”Şabanözü’nün Sesi” gazetesi 2022 yılında yayın hayatına devam etmiş ve 6 ve 7. Sayısı yayınlanmıştır.

Belediyemiz hizmetlerinin ve ilçemiz haberlerinin halkımıza daha kolay ulaşımını sağlamak amacıyla yapılan bu çalışma ile  Şabanözü’nün Sesi vatandaşlarımıza ve esnafımıza belediyemiz tarafından ücretsiz dağıtılmaktadır.

 

 

İstanbul’da Çankırı Tanıtım Günleri;

Çankırı Valiliği himayesinde İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) koordinesinde İstanbul Maltepe Etkinlik Alanında 20-23 Ekim 2022 tarihlerinde düzenlenen Çankırı İl Tanıtım Günlerine katıldık.

 

Çankırı’mızın İstanbul’da tanıtımın yapıldığı, Çankırı ve tüm ilçelerdeki kurum ve kuruluşların katıldığı Tanıtım Günlerinde, diğer stantlardan farklı olarak dizayn edilen ve geçmişin izlerini taşıyan otantik standımızda, sanayi, tarım, kültür, sanat, tarih ve gastronomi alanlarında Çankırı’mızı ve Şabanözü’müzü en iyi şekilde tanıtarak hemşehrilerimizle hasret giderilmiştir.

Organize Sanayi ve Patlayıcı Sanayi Bölgelerimizde kurulu bulunan fabrikalarda imal edilen mamuller, ilçemizde yetişen ürünlerin bulunduğu stantlar açılarak Şabanözü ilçesinin geniş çaplı tanıtımı yapılmıştır.

 

 

Canlı Yayın;

İlçemizin tanıtımı amacıyla 12 Eylül 2022 tarihinde Medya Ankara televizyonunda canlı yayın konuğu olduk.

Bayram POLAT ve Erdem YEŞER’in hazırlayıp sunduğu youtube  kanallarından canlı izlenebilen yayında, ilçemizin tanıtımı yapılmıştır.

 

Bilgi ve Teknoloji Hizmetleri:

 

Elektronik Belge Yönetim Sistemine (EBYS):

 01 Eylül 2022 tarihi itibariyle Elektronik Belge Yönetim Sistemine (EBYS) geçiş yapılarak, T.C. İçişleri Bakanlığı e-BELEDİYE sistemine entegre oluşmuştur.

Eş zamanlı olarak Elektronik imza (E-imza) uygulamasına geçilmiş, belediyemiz yetkilileri E-imza kullanmaya başlamış ve uygulamaya devam edilmektedir.

 

Sisteme geçişle; gelen-giden evrak, dilekçe gibi kayıt defteri tutma, numara verilme işlemine son verilmiş olup, işlemler sistem üzerinden yapılmaktadır.

 

Elektronik Belge Yönetim Sistemi; İdarelerin faaliyetlerini yerine getirirken oluşturdukları her türlü dokümantasyonun içerisinden idare faaliyetlerinin delili olabilecek belgelerin ayıklanarak bunların içerik, format ve ilişkisel özelliklerini koruyan ve bu belgelerin üretiminden nihai tasfiyesine kadar olan süreç içerisinde yönetimini sağlayan sistemi ifade etmektedir.

 

EBYS ile,  gerek kurum içi birimlerimiz arası yazışmalarımızı ve gerekse diğer kamu kurum ve kuruluşları ile olan yazışmalarımızın bilgisayar ortamında yapılmasını sağlayarak;

Yazışmaların standartlaşması, Yazışmaların sevk, paraf ve onay sürelerini kısaltılması, Kırtasiye giderlerinden, zamandan ve iş gücünden tasarruf sağlanması, Yazışmaların sağlıklı bir şekilde arşivlenmesi, Belgeler ilgili birimlere, kişilere hızlı bir şekilde ulaştırılması, Elektronik imza ile yazışma ve belge paylaşımının bilgisayar ortamında resmi olarak yapılabilmesini sağlamak, Doküman oluşturma ve saklama maliyetleri azaltması, Güvenli ve mekandan bağımsız erişim imkanı sağlanması, Evrak akışını hızlı sonuçlandırılması hedeflenmektedir.

 

 

 

E-Belediye sistemi;

Belediye hizmetlerinin daha çağdaş ve hızlı verilmesi amacıyla Belediyemizce 2015 yılından itibaren hizmet vermeye başlanılan E-Belediye sistemi hizmete devam etmektedir.

Yurt içi ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız belediyemizin resmi web sitesi olan www.sabanozu.bel.tr adresine girerek 7 gün 24 saat belediyemize gelmeden internet ortamında Su, Çevre Temizlik Vergisi (ÇTV), Emlak Vergisi vb. belediyemize olan tüm ödemelerini  sorgulayarak kredi kartları ile ödeme yapabilmektedirler.

 

 

Web Sitesi;

www.sabanozu.bel.tr adresli, Belediyemiz faaliyetlerinden halkımızın daha kolay, hızlı ve doğru olarak bilgi sahibi olmaları amacıyla haberlerin yayınlandığı web sitemiz yenilenmiş haliyle yayın hayatına devam etmektedir.

 

Web sitesi yenilenmeye ve güncellenerek Sitemizle Belediyemizin ve ilçemizin tanıtımı ve bilgilendirmeler yapılmakta, arşiv oluşmaktadır.

 

 

 

Led Ekran;

Kent Meydanı Düzenlemesi işi dahilinde, çarşı merkezine yapılan işyerlerinden girişteki ilk dükkanın üst kat camlı bölümde 2020 yılında yapılarak hizmete sunulan, Hd özellikli Led ekran  hizmeti devam etmektedir.

 

Belediyemiz faaliyetlerinden halkımızın daha kolay, daha hızlı ve daha doğru olarak bilgi sahibi olmalarını sağlamak,  resmi, dini ve özel günleri  halkımıza duyurmak,  reklam ve tanıtım hizmetleri yapabilmek amacıyla 24 saat hizmet sunması için 27 m² büyüklüğündeki P5 dış mekan Hd özellikli Led ekran  ilçemizin ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulmaktadır.

 

Tek Nokta Kontrollü Bilgisayar Sistemi;

            Yeni hizmet binamıza Bilgi İşlem Odası kurulmuş olup, binamızın tüm odalarına Cat6 kablo ile telefon, kamera ve bilgisayar kablo ağı, yangın algılama kabloları çekilmiş, parmak izli güvenlik önlemi alınan bilgi işlem odasında pec kabinde toplanmış, kabin tipi ana bilgisayar alınmış, sanallaştırılması tamamlanmış, siber saldırılara karşı sopos (firewall) ateş duvarı kurulmuş fiber kablo ile metro internet ağı çekilmiş ve kullanılmaya başlanmıştır.

Sisteme bağlı olarak paket programlar güvenli ortak kullanımla çalışılmaktadır.

Gelişen teknolojiye paralel olarak sistemimiz, programlarımız, bilgisayarlarımız ve diğer cihazlarımız sürekli güncellenmektedir.

 

İlan Hizmetleri:

             Belediyemizce, Gümerdiğin, Gürpınar ve Karaören mahallemiz de dahil tek merkezden anons yapan sistemimiz ile yıl boyunca ilçemizi ve halkımızı ilgilendiren ilanlar yapılarak sistem aktif olarak kullanılmıştır.

2022 yılı içerisinde, her yıl olduğu gibi İlçe genelindeki Anons sistemimize bazı bölgelerde ses sistemi yokluğu nedeniyle yeni ilave cihazlar kurulmuş, sistemimizin genel bakımları yapılarak  arızalı cihazlarımız tamir edilmiş, rutin bakım ve onarımları tamamlanarak halkımıza  hizmet vermeye devam edilmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Birlik Üyeliklerimiz;

 

* Çankırı Belediyeleri Su ve Hizmet Birliği;

Gelecekteki içme su sıkıntısının çözülmesi ve Güldürcek Barajından içme su getirmek amacıyla kurulan Birliğe üyeliğimiz ve faaliyetlerimiz devam etmektedir.

Gürpınar, Gümerdiğin, Karaören ve ilçe merkezi dahil tüm  mahallelerimizin içmesu ihtiyacı Güldürcek Barajından karşılanmaktadır.

 

 

 

*Çankırı Yerel Yönetimleri Çevre Hizmetleri Birliği(ÇANÇEVBİR);

Çankırı Valiliği öncülüğünde çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla kurulan Çankırı Yerel Yönetimleri Çevre Hizmetleri Birliğine üyeliğimiz ve birlik içerisindeki faaliyetlerimiz devam etmektedir.

Çevre Hizmetleri Birliği tarafından çöp alanımıza dorse yerleştirildi, Belediyemizce üst ekipmanları yapıldı. Çöplerimiz bu dorsede depolanmakta ve 3-4 gün aralıklarla dolduğunda birlik tarafından alınmaktadır.

 

 

 

* Türkiye Belediyeler Birliği (TBB);

Belediyemiz, Türkiye Belediyeler Birliğinin üyesi olup, toplantı, seminer ve eğitim seminerlerine katılımlar sağlanmakta ve diğer faaliyetlerinden faydalanılmaktadır.

 

 

 

 

* Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA);

TR82 bölgesi olarak Kastamonu – Çankırı- Sinop illerini kapsayan Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına  üyeliğimiz devam etmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sosyal-Kültürel Faaliyetler;

 

* Resmi toplantılara, Sivil Toplum Kuruluşlarının toplantılarına, ilçemizi ilgilendiren gerek ilçe içinde gerek ilçe dışında düzenlenen programların organizasyonuna yardımcı olunmakta ve etkinliklere/programlara çoğu Başkan düzeyinde olmak üzere katılım sağlanmıştır.

 

* İlçemizde vefat eden hemşehrilerimizin cenaze ve defin işleri belediyemizce yapılmaktadır.

 

 *Milli bayramlarda belediyemizce saha düzeni, oturma malzemeleri, ses ve ışık sistemleri ile   diğer ihtiyaçlar karşılanmakta ve katılım sağlanmaktadır.

 

* Dini bayramlarımız olan Ramazan ve Kurban bayramlarında belediye çay parkında belediye personeli tarafından ikramlar yapılarak halkımızla bayramlaşma törenleri yapılmakta, toplu bayramlaşma kültürümüz yaşatılmaktadır.

 

* Kadir Gecesi ve kandil gecelerinde camilerimizde Belediyemizce personelimiz vasıtasıyla ikramlarda bulunulmaktadır.

 

* Belediyemiz Yaran Evinde ve ilçemiz genelinde yakılan ocaklara katılınmakta ve dışarıdan  davet ettiğimiz misafirlerimize ilçemiz tanıtımı yapılmaktadır.

 

* Bunların yanı sıra milli ve dini günler ile özel günler,  yerel etkinlikler, Okullarda öğrencilerin gezi programları, STK’ların faaliyetleri gibi sosyal-kültürel, sportif etkinlikler ve hizmetlere Belediyemizce katılım ve destek sağlanmaktadır.

 

Bu hizmet ve etkinlikler Belediyemizce geleneksel olarak her yıl yapılmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Yılı Performans Sonuçları Tablosu

 

  ÖDENEK YAPILAN HARCAMA
Personel Giderleri 4.699.800,00 4.565.180,88
Sosyal Güvenlik Kurumu Giderleri 945.500,00 742.322,47
Mal Ve Hizmet Alım Giderleri 21.842.050,00 20.885.502,63
Faiz Giderleri 1.050.000,00 1.047.275,32
Cari Transferler 622.700,00 558.847,44
Sermaye Giderleri 53.305.500,00 48.130.242,14
Sermaye Transferleri 81.000,00 78.426,41

 

 

 

2022 mali yılı tahmini bütçesi, 48.000.000.00 TL.olup, 2021 yılından 4.450.000,00 TL. devirle birlikte 52.450.000,00TL.iken, yılı içerinde ödenek yetmediği için Belediye Meclisinin 08/11/2022 tarih ve 57 sayılı kararı ile 30.100.000,00 TL.’lik  Ek Bütçe onaylanmış olup 2022 yılı için toplam bütçemiz 82.550.000,00 TL. olup, 5.705.000,00 TL.si devam eden yatırım ödeneği olarak 2023 yılına devredildiği, 837.202,71 TL.si kullanılmayan ödenek olduğundan iptal edilmiştir.

 

Gerçekleşen kesin hesaba göre gelir bütçemiz 64.118.846,83.TL ve gider bütçemiz 76.007.797,29 TL. olmuş ve;

 

I Genel Bilgiler C. İdareye ilişkin bilgiler bölümünde gösterildiği gibi 3 hizmet binası, 44 araç kullanılarak, Başkan, Başkan yardımcısı, devlet memuru, sözleşmeli personel, daimi işçi ve Şirket çalışanı işçi olmak üzere yıl içerisinde 67 kişi  ile gösterilen performans sonucu bütçemizde öngörülen yatırım ve harcamalar başarı ile yürütülerek verimli bir yıl geçirilmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3-Performans Sonuçlarının Değerlendirilmesi

5393 sayılı Belediye Kanununun 25 nci maddesi gereği Belediye Meclisi tarafından seçilen Denetleme Komisyonu 2022 yılı Belediye hesap iş ve işlemlerini denetlemiş ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır.

Bu denetleme sonuçlarında da görüldüğü gibi Belediyemiz de mevzuatta uygun olarak ve yapılması gereken tüm işler en ekonomik ve rantabl şekilde zamanı geciktirilmeden yerine getirilmiş ve Birimlerimizce 2022 mali yılı içinde başarılı bir performans gerçekleştirilmiştir.

 

 

 

 

4-Performans Bilgi Sisteminin Değerlendirilmesi

 

Belediyemizde yasaların izin verdiği ölçüde açık ve şeffaf olmaya gayret göstermekte olup, dilekçe ile bilgi isteyen vatandaşlarımıza bilgi edinme kanunu çerçevesinde gerekli bilgiler verilmektedir.

 

 

 

 

5-Diğer Hususlar

 

Tüm mali ve teknik imkânlarımızı sonuna kadar kullanarak hizmetlerimiz aksatılmadan yürütülmekte olup, nüfus artışı, fiziki yapılaşma, gelişen ve sürekli büyüyen sanayisi ile il bazında ve çevremizde modern, prestij sahibi ve model olan bir Belediye olarak gösterilmekteyiz. Bu ivme her yıl artırılarak devam ettirilmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IV- KURUMSAL KABİLİYET VE KAPASİTENİN DEĞERLENDİRİLMESİ

A- Üstünlükler

* Belediye Meclisinin her ay, Belediye Encümenimizin her hafta toplanması nedeniyle uygulamaya yönelik kararların çabuk ve etkin bir şekilde alınması,

 

*   Kamu kurum ve kuruluşları ile iyi ilişkiler içerisinde olunması,

 

*  Belediye hizmet birimlerinin tek bir çatı altında toplanması

 

*  Bilgi birikimli ve deneyimli kadrolarla çalışılıyor olması.

 

*  Ödemelerin zamanında yapılması

 

*  Şeffaf bir yönetim sergilenerek kamu, özel sektör temsilcileri ve halkla her an görüşülmesi

 

*  Organize Sanayi Bölgesi, Patlayıcı Sanayi Bölgesi ve sanayi dışındaki fabrikaların olması

 

*  Halkın işsizlik sorununun bulunmaması

 

* İlçemizin sürekli gelişmesi, modern bina ve tesislerin yapılması, görünümünün güzelleşmesi

B- Zayıflıklar

* Mevzuatın çok hızlı bir şekilde değişmesi

 

* Vatandaşlarımızın çevre bilincinin yetersizliği

 

* Belediye gelir kaynaklarının kanunla verilen görev ve yetki oranında arttırılmaması

 

* Hizmet alanının genişliği

 

C- Değerlendirme

Kurumumuz üstünlüklerinin kazandırdığı tüm yeteneklerle, zayıf noktalarını kapatarak İlçe halkına en iyi hizmeti sunmak için çalışmalarına devam etmeye gayret sarf edecektir.

 

 

 

 

 

 

 

V- ÖNERİ ve TEDBİRLER

Belediyemiz bütçesi imkânları dâhilinde ve teknolojik gelişmeleri takip ederek yatırımların etkin ve verimli kullanılması için halkın ihtiyaçlarına ve ilçemizin şartlarına uygun planlar yapılmaya devam edilmesi,

Yeni kaynaklar oluşturma çalışmalarına devam edilmesi,

Herkesle istişare halinde, barışçıl, şeffaf,  itibarlı ve borçsuz bir belediye yapısının korunmasıdır.

 

 

Değerli Meclis üyeleri, 5393 sayılı Belediye kanununun Faaliyet raporu başlıklı 56. maddesi uyarınca Faaliyet raporunun Nisan ayı toplantısında Meclise sunulması gerektiğinden, Mart ayı içerisinde rapor hazırlanmış ve Belediye Meclisimize sunulmuştur.

 

Faaliyet raporumuzu dinlediğiniz için teşekkür eder, hepinize saygılar sunarım.

 

01.01.2022 – 31.12.2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen Belediyemiz çalışmalarına ait  Şabanözü Belediyesi 2022 Yılı İdare Faaliyet Raporu siz Meclis üyelerimizin bilgi ve onayı ile kamuoyunun bilgilerine saygı ile sunulur.  23 Mart 2023

 

 

 

                                                                                                                       Faik ÖZCAN

Şabanözü Belediye Başkanı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EKLER

 

 

 

Ek-1    : Üst Yöneticinin İç Kontrol Güvence Beyanı

 

İÇ KONTROL GÜVENCE BEYANI

 

Üst yönetici olarak yetkim dahilinde;

 

Bu raporda yer alan bilgilerin güvenilir, tam ve doğru olduğunu beyan ederim.

 

Bu raporda açıklanan faaliyetler için bütçe ile tahsis edilmiş kaynakların, planlanmış amaçlar doğrultusunda ve iyi mali yönetim ilkelerine uygun olarak kullanıldığını ve iç kontrol sisteminin işlemlerin yasallık ve düzenliliğine ilişkin yeterli güvenceyi sağladığını bildiririm.

 

Bu güvence, üst yönetici olarak sahip olduğum bilgi ve değerlendirmeler, iç kontroller, iç denetçi raporları ile Sayıştay raporları gibi bilgim dahilindeki hususlara dayanmaktadır

 

Burada raporlanmayan, idarenin menfaatlerine zarar veren herhangi bir husus hakkında bilgim olmadığını beyan ederim.

 

Şabanözü Belediye Başkanlığı     23.03.2023

 

 

Faik ÖZCAN

Şabanözü Belediye Başkanı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ek-2: Harcama Yetkilileri İç Kontrol Güvence Beyanları

İÇ KONTROL GÜVENCE BEYANI

 

Harcama yetkilisi olarak yetkim dahilinde;

 

Bu raporda yer alan bilgilerin güvenilir, tam ve doğru olduğunu beyan ederim.

 

Bu raporda açıklanan faaliyetler için idare bütçesinden harcama birimimize tahsis edilmiş kaynakların etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanıldığını, görev ve yetki alanım çerçevesinde iç kontrol sisteminin idari ve mali kararlar ile bunlara ilişkin işlemlerin yasallık ve düzenliliği hususunda yeterli güvenceyi sağladığını ve harcama birimimizde süreç kontrolünün etkin olarak uygulandığını bildiririm.

 

Bu güvence, harcama yetkilisi olarak sahip olduğum bilgi ve değerlendirmeler, iç kontroller, iç denetçi raporları ile Sayıştay raporları gibi bilgim dahilindeki hususlara dayanmaktadır.

 

Burada raporlanmayan, idarenin menfaatlerine zarar veren herhangi bir husus hakkında bilgim olmadığını beyan ederim.

Şabanözü Belediye Başkanlığı     24.02.2023

 

Mehmet YALÇIN

Şabanözü Belediyesi

Yazı  İşleri Müdürü

 

 

 

 

İÇ KONTROL GÜVENCE BEYANI

 

Harcama yetkilisi olarak yetkim dahilinde;

 

Bu raporda yer alan bilgilerin güvenilir, tam ve doğru olduğunu beyan ederim.

 

Bu raporda açıklanan faaliyetler için idare bütçesinden harcama birimimize tahsis edilmiş kaynakların etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanıldığını, görev ve yetki alanım çerçevesinde iç kontrol sisteminin idari ve mali kararlar ile bunlara ilişkin işlemlerin yasallık ve düzenliliği hususunda yeterli güvenceyi sağladığını ve harcama birimimizde süreç kontrolünün etkin olarak uygulandığını bildiririm.

 

Bu güvence, harcama yetkilisi olarak sahip olduğum bilgi ve değerlendirmeler, iç kontroller, iç denetçi raporları ile Sayıştay raporları gibi bilgim dahilindeki hususlara dayanmaktadır.

 

Burada raporlanmayan, idarenin menfaatlerine zarar veren herhangi bir husus hakkında bilgim olmadığını beyan ederim.

 

Şabanözü Belediye Başkanlığı     24.02.2023

 

Murat TEKİN

Şabanözü Belediyesi

Zabıta Amir V.

 

 

 

İÇ KONTROL GÜVENCE BEYANI

 

Harcama yetkilisi olarak yetkim dahilinde;

 

Bu raporda yer alan bilgilerin güvenilir, tam ve doğru olduğunu beyan ederim.

 

Bu raporda açıklanan faaliyetler için idare bütçesinden harcama birimimize tahsis edilmiş kaynakların etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanıldığını, görev ve yetki alanım çerçevesinde iç kontrol sisteminin idari ve mali kararlar ile bunlara ilişkin işlemlerin yasallık ve düzenliliği hususunda yeterli güvenceyi sağladığını ve harcama birimimizde süreç kontrolünün etkin olarak uygulandığını bildiririm.

 

Bu güvence, harcama yetkilisi olarak sahip olduğum bilgi ve değerlendirmeler, iç kontroller, iç denetçi raporları ile Sayıştay raporları gibi bilgim dahilindeki hususlara dayanmaktadır.

 

Burada raporlanmayan, idarenin menfaatlerine zarar veren herhangi bir husus hakkında bilgim olmadığını beyan ederim.

 

Şabanözü Belediye Başkanlığı     24.02.2023

Ali ATEŞ

Şabanözü Belediyesi

Fen İşleri Müdürü V.

 

 

 

 

 

 Ek:3- Mali Hizmetler Birim Yöneticisinin Beyanı

 

MALİ HİZMETLER BİRİM YÖNETİCİSİNİN BEYANI

 

 

Mali hizmetler birim yöneticisi olarak yetkim dahilinde;

 

Bu idarede, faaliyetlerin mali yönetim ve kontrol mevzuatı ile diğer mevzuata uygun olarak yürütüldüğünü, kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanılmasını temin etmek üzere iç kontrol süreçlerinin işletildiğini, izlendiğini ve gerekli tedbirlerin alınması için düşünce ve önerilerimin zamanında üst yöneticiye raporlandığını beyan ederim.

 

İdaremizin 2020 yılı Faaliyet Raporunun “III/A- Mali Bilgiler” bölümünde yer alan bilgilerin güvenilir, tam ve doğru olduğunu teyit ederim.

 

 

Şabanözü Belediye Başkanlığı     24.02.2023

 

 

Fevzi AKMAN

Şabanözü Belediyesi

Muhasebe Yetkilisi

 

 

About Company

Subscribe Newsletter

Sign up for our latest news & articles. We won’t give you spam mails.

© 2022, AOGWEB. All Rights Reserved.

Önemli Duyuru

Belediyemiz tarafından adınıza yapılan Tahakkuk Tahsilatlar ve Su Bildirgelerini SMS olarak alabilmeniz için Cep telefon numaralarını güncelletmeniz sizin yararınıza olacaktır.